Ogier son güne lider giriyor

Monte Carlo Rallisi’nde üçüncü gün sonunda liderlik son şampiyon Sebastien Ogier’e geçti. Güne 9.9 saniye farkla lider başlayan efsane şampiyon Sebastien Loeb ise bei etap sonunda kapalı parka 21 saniye farkla 2’nci olarak girebildi. Sebastien Ogier ile kariyerinde dokuz kez dünya şampiyonluğu olan Sebastien Loeb arasında adeta bir düelloya dönen Monte Carlo’da ipi kim göğüsleyecek sorusunun cevabını verebilmek hiç te kolay değil. Üçüncü gün olan bugünün ilk etabında en iyi zaman Toyota’nın İrlandalı pilotu Evans’tan geldi. Sebastien Loeb ise 7’nci zamanla tamamlayabildiği etaptan sonra liderliğini korudu ama en yakın rakibi Sebastien Ogier ile aralarındaki fark ta 6,5 saniyeye geriledi.

Günün ikinci etabında ise en iyi zamana imzasını atan Sebastien Ogier, liderliği adaşından geri aldı. Etap klasmanında Ogier ile 4’ncü zamanın sahibi Loeb arasında Toyota’nın diğer pilotları Evans ve Rovanpera vardı ve ralli klasmanında farkı sıfırlayan Ogier, zirveye yerleşen isim oldu. Yaris ve Puma’ların ardında kalan Hyundai’nin birincipilotu Neuville 7’nci zamanla tamamlayabildiği etabın zaman kontörlüne 1 dakika geç girdiği için 10 saniye ceza aldı ve klasmanda 5’nciliğe geriledi. Etapta Citroen C3’ünün bir tekerini bırakan Lefebvre yarışa veda etmek zorunda kaldı.

Günün üçüncü etabında Ogier’in best ve liderliği ile yüzleri gülen Toyota takımında, 3’ncü giden Evans’ın bir virajda yoldışı olarak uzun zaman  kaybedip klasmanda podyumda 31 sıra geriye 34’ncülüğe düşmesi keyfi kaçırdı, O’nun yerine de podyuma Craig Breen yerleşti. Günün üçüncü etabını en iyi ikinci zamanla tamamlayan genç rallici Kalle Rovanpera iki sıra yükselerek 5’nciliğe çıktı. Günün son iki etabı, önceki iki etabın ikinci geçişleriydi ve her ikisinde de en iyi zamanları yapan Rovanpera üçüncü günü 4’ncü sırada tamamlama başarısı gösterdi.

Toyota’nın şampiyon pilotu Ogier’in vatandaşı Loeb’den devraldığı liderliği son güne taşıması kadar, Kalle’nin yükselen performansı ve podyumun hemen dibine çöreklenmesi ile son iki etapta 5 ve 6’ncı zamanları yapan Evans’ın hızlı geri dönüşü ve gün sonuna varmadan klasmanda 7 sıra yükselerek 26’ncılığa gelmesi takımın son gün ile ilgili umutlarını arttırdı. M-Sport’ta ise tam ters rüzgarlar hakimdi. Sabah lider başlayan Loeb, günün sonunda 2’nci, son etapta iki sıra yükselen Greensmith’in 5’nci, Breen’in podyumun üçüncü basamağında yer alması İngiliz takımını çok ta mutlu etmedi.

Monte Carlo’da üçüncü günün en hasarlı takımı hiç şüphesiz Hyundai oldu. Takımın lider pilotu Neuville günün sondan ikinci etabında iki sıra kaybedip kapalı parka 6’ncı olarak geldi, lastik patlatıp spin atan Tanak’ın 14 sıra kaybedip 31’nci sırada servise geri dönebildi. Günün ilk etabında yoldan çıkan ve klasmanda 50 sıra kaybeden genç Solberg’in son etaptaki en iyi 3’ncü zamanla rallide kalması ve klasmanda 9 sıra tırmanıp kapalı parka 49’ncu sırada girmesi Kore takımının hiç te öngöremediği gelişmelerdi. Monre Carlo Rallisi son gün olan yarın (Pazar) iki farklı etabın ikişer kez geçilmesi ile tamamlanacak. | 22 Ocak 2022 : 22.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top