Ogier temkinli konuşuyor

Monte Carlo Rallisi’nde Puget-Théniers’de üç etaptan oluşan iki ayakta 97.86 kilometrelik bir mücadele ile rekabet mesafesi açısından rallinin en uzun günü geride kaldı. Efsanevi ralli için bu yıl koşullar genellikle normalden daha ılıman olsa da, sürücüler Fransız Alpleri’nin yollarında hala değişen yol tutuş seviyeleriyle karşı karşıya kaldı. Perşembe gecesi her iki açılış etabını da kazandıktan sonra Ogier, günün ilk iki testinde ralli liderliğini sürdürdü. SS5’te kaygan koşullarda temkinli bir yaklaşım sergiledikten sonra sabahı Evans’ın arkasında üçüncü sırada tamamladı, ancak SS8’de bir etap galibiyeti talep etmeden önce SS7’de takım arkadaşının önünde ikinci sıraya yükseldi. Günün sonunda, Evans 12.1 saniye daha gerideyken Ogier liderliğin sadece 9.9 saniye gerisinde bulunuyor. Kalle Rovanperä’nın kendine güveni ve temposu gün içinde genel klasmanda dokuzuncu sıraya yükseldikçe iyileşti. Önünde sekizinci sırada bir sıra, TGR WRT Yeni Nesil’den Takamoto Katsuta, ilk beşte ilk beşe girerek büyük ilerleme kaydetti.

TGR Takım Direktörü Jari-Matti Latvala, gün sonunda yaptığı açıklamada “Genel olarak GR YARIS Rally1 ile rekabette bizim için iyi bir ilk tam gün olduğunu düşünüyorum. Farklı araçların seviyelerinin oldukça yakın olduğunu görebiliyoruz: Bazı koşullarda bizim aracımızın daha iyi olduğunu ve bazı koşullarda başka bir aracın daha iyi olabilir, ancak bu kadar erken bir aşamada her zaman iyileştirebileceğimiz şeyler var. Zirvedeki iki Sébastiens arasındaki savaş çok yakın ve heyecan verici ve ikisinin de sonuna kadar savaşacağını biliyorum. Elfyn ayrıca podyumda olmak için çok iyi bir iş çıkarıyor ve Takamoto ve Kalle’den iyi ilerleme gördük ve bugün araca daha fazla güven duymalarını sağladık. Yarının başka bir heyecan verici gün olacağına eminim” dedi. Takımın son şampiyon pilotu Sébastien Ogier ise yine gün sonunda yaptığı açıklamada, “Bu sabah buzlu koşullarda yolu açmanın asla kolay olmayacağı bir etap dışında güzel bir gün olduğunu söyleyebilirim. Biraz daha risk alabilirdim ama o aşamada limiti bulmak kolay olmadı. Bu öğleden sonra elimden gelenin en iyisini yaptım ve daha hızlı gitmek için çok fazla potansiyel olduğunu düşünmüyorum. Her şey hala çok yeni, bu yüzden elbette iyileştirmeye yer var ve yarın için biraz daha hız bulmak için kurulumda elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Ancak genel olarak bu gece burada olmak, galibiyet için savaşmak için hala iyi bir konumda olmak olumlu” dedi.

Takımın İrlandalı pilotu Elfyn Evans da görüşlerini “Bugün çok kötü değildi ama muhteşem de olmadı. Son etapta bu kadar zaman kaybetmek hayal kırıklığı yarattı. Belki bazı yerlerde biraz dikkatliydim ama bu kadar zaman kaybetmeyi beklemiyordum. Koşullar bütün gün boyunca oldukça değişkendi, ikinci geçişte biraz daha basitti ama değişiklikleri yargılamak kolay değildi. Ancak araçtaki her şey sorunsuz bir şekilde olması gerektiği gibi çalışıyordu, bu yüzden takıma tebrikler çünkü onları hazırlamak büyük bir görevdi ve böyle bir günü atlatmak etkileyiciydi. Sadece devam etmemiz ve yarın neler yapabileceğimizi görmemiz gerekiyor” diyerek özetledi. Kalle Rovanpera’nın gün sonunda yaptığı açıklama ise şu şekildeydi; “Bugün kendim için büyük bir öğrenme günüydü. Bu yeni arabalar daha önce sahip olduklarımızdan çok farklı ve ben de sürüşümü uyarlamanın ve geliştirmenin yanı sıra tarzıma daha yakın olmak için dengeyi değiştirmeye çalışıyorum. Zor bir sabahtı ama lastik takma bölgesinde daha büyük değişiklikler yapabilirdik ve bu benim için aracı geliştirdi. Gün boyunca birçok adım attık ve her zaman daha iyiye gidiyordu ve yarın için daha fazlasını yapmaya çalışacağız.” Cumartesi, Cuma gününe benzer bir format izliyor ancak eylem, Monako’nun daha batısında, gün ortası lastik takma bölgesine ev sahipliği yapan Digne-Les-Bains civarında gerçekleşiyor. Sabah saatlerinde yürütülen üç etaptan sadece ikisi öğleden sonra tekrarlanıyor, ancak ekipler yaklaşık 13 saat boyunca servis parkından uzakta olacak. | 21 Ocak 2021 : 23.27

İkinci günün sonu (Cuma) Klasman
1 Sébastien Loeb/Isabelle Galmiche (Ford Puma Rally1) 1sa22m49.0s
2 Sébastien Ogier/Benjamin Veillas (Toyota GR YARIS Rally1) +9,9s
3 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1) +22,0s
4 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) +47,8s
5 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1) +56,7s
6 Craig Breen/Paul Nagle (Ford Puma Rally1) +59.2s
7 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford Puma Rally1) +1d08,4s
8 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1) +1m35.9s
9 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1) +2dk12,8s
10 Oliver Solberg/Elliott Edmondson (Hyundai i20 N Rally1) +2m22,9s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top