Loeb’e 5 dakika ceza

Podyumu tersine çevirme potansiyeline sahip Bisha’nın etrafındaki ayaktan önce hiçbir şey kesin değildi. Bu etap rallinin son kısmındaki en büyük teknik zorluk olacaktı çünkü araçlar etabın yaklaşık yarısını çölün sakladığı en yumuşak olanlar da dahil olmak üzere tüm şekil ve büyüklükteki kum tepelerinde geçirecekti. Stépahane Peterhansel, 11. etaba başlayan ilk otomobil sürücüsü oldu. Ancak, tüm gözler Nasser Al-Attiyah ve Sébastien Loeb’in düellosına çevriliydi. Günün menüsünde yumuşak kum tepeleri ve birkaç zor navigasyon parçası var ve yine de her şey olabilir. Attiyah genel sıralama liderinde 32’40” açıkla, Leob için ise zor görünüyor. Mathieu Serradori ve ko pilotu Loïc Minaudier, resmi araçlar için hayatı zorlaştıracaklarını bir kez daha gösterdiler. Century ekibi Stéphane Peterhansel’in Audi’sinin 7’31” gerisinde ve Álvarez’in birkaç saniye gerisinde 9’uncu en iyi dereceleri ile tamamladı. Bu yıl 212 numaralı otomobil için ilk 10’da beşinci oldu ve genel sıralamada da ilk on arasında yer aldı: “Kartlarımızı gerçekten doğru oynadık” dedi Serradori, “Hâlâ ilk 10’dayız. bu da bu yıl ne kadar tutarlı olduğumuzu gösteriyor”.

Halpern ve kopilotu Graue genel sıralamada ilk 10’dan ayrılmadı. 2011’de dörtlü kategoride ikinci olan Halpern, geçen yıl katıldığı ekip için X-Raid Mini’sinin direksiyonunda, ailesine ve işine ayırdığı üç yıllık bir aradan sonra geri döndü. Arjantinli, kendisini ilk 10’da bitirme hedefini belirledi ve bu görevi tamamlanmak üzere. 11’nci etapta Mini ekip, Dakar’ın bu edisyonunda elde ettikleri en iyi ikinci sonucu elde ederek Yazeed Al Rajhi’nin arkasında 8’inci sırada tamamladı. Etabın 42 km’si sonrasında Nasser Al-Attiyah, etap lideri Lucio Álvarez’e bir dakikadan biraz daha az zaman kaybetti. Ancak Sébastien Loeb’in yaklaşık yirmi saniye önündeydi. Terranova da Álvarez’in sadece 8 saniye önünde. Sabah start alan 18. sürücü olan Roma, 42 km’yi Álvarez’in ardından geçti. İspanyol, Arjantinli ve 9. etabı kazanan Villiers’ın sadece 9’15” farkla gerisinde. 10’ncu etabın galibi Stéphane Peterhansel, takım arkadaşı Carlos Sainz ile 6 dakikadan fazla geride ikinci kez kontrol noktasına ulaştı. Loeb ise İspanyol’a neredeyse 2’40” kaybetti. 126 km geçildiğinde Nasser Al-Attiyah, Carlos Sainz’in 4’07” gerisindeydi ancak daha da önemlisi Loeb’e yaklaşık 1’30” kaybetti. Fransız, saniyeler toplamaya devam etti, ancak yumuşak kum tepeleri ve zor navigasyondan oluşan özel etkinliğin ikinci yarısında dikkatli olması gerekecek.

İkinci kontrol noktasında, Carlos Sainz hala Álvarez’in bir dakikadan fazla önünde ve Roma’nın Prodrive’ının neredeyse iki önünde liderlik ediyor. Ekström ikinci Audi 2’14” modelini takım arkadaşının arkasına koydu. Sainz ile Lavieille arasındaki fark sadece on dakikanın biraz üzerinde! Henk Lategan 80 km sonra bir şanssızlık daha yaşadı ve mekanik bir sorun nedeniyle neredeyse bir saattir hareketsiz kaldı. Güney Afrikalı’nın etaba devam etmeden önce sorununu çözmek için zamana ihtiyacı vardı. WRC’nin dokuz kez kazananı Loeb, Sainz’in 1’46” yakınına ulaştı ve Nasser Al-Attiyah üzerindeki farkını 2 dakikadan fazla uzattı. Peterhansel birkaç saniye geriye gitti, ancak etap liderini 6 dakikadan biraz daha az bir farkla takip ediyordu. 213 km sonra, Sainz hala önde ama çok geride olmayan çetin bir savaş var. Álvarez ve Loeb, iki dakikadan biraz daha az bir farkla izliyorlar. Ekström, Roma ve Villiers 10” gerideler. Nasser Al-Attiyah, özel bölümün başında kaybedilen zamanın bir kısmını telafi etti ve şimdi İspanyol’u 4 dakikadan biraz daha fazla geride bıraktı. 257’nci km’de Al-Attiyah, Sainz’ı 5 dakika ile takip etti. İspanyol sürücü hala önde ama daha da önemlisi, Al-Attiyah, Loeb’e neredeyse üç dakika verdi. Genel sıralamada büyük bir fark yaratmak için hala yeterli değil ama yine de iyi bir skor.

Sainz günün özel etabında finiş çizgisine ulaştı. İspanyol 126 km’lik yarıştan bu yana lider durumda ve etabı kazanmak için fazla bir çaba sarf etmedi. 303 km sonra, bitiş çizgisinden önceki son kontrol noktasında, Loeb ve Al-Attiyah arasındaki fark neredeyse 4 dakika. Fransız pilot pes etmiyor ve rallinin sonuna kadar Toyota rakibini baskı altına almaya kararlı. Ve, Carlos Sainz, bu yıl Audi RS Q e-tron’unun direksiyonunda ikinci etabını kazandı. “El Matador”, Dakar’daki kariyerinde 41. kez zafere ulaşmak için rakiplerini uzakta tutmayı başardı. Bu aynı zamanda Audi’nin bu yılki dördüncü zaferi ve Alman üreticinin hibrit aracının ilk katılımı için hiç de fena değil. Günün etabının finiş çizgisinde Loeb, Al-Attiyah’dan 4’21” kazandı. Yarınki (bugünkü) programda 164 km’lik özel etapta, genel sıralamada 28 dakikadan fazla kazanmak Prodrive sürücüsü için zor görünüyor, ancak Dakar’da bitiş çizgisi geçilene kadar hiçbir şey bitmiyor! Sébastien Loeb, günün özel etabında kısıtlı bir hız bölgesinde hız sınırını aştığı için 5 dakikalık ceza aldı ve bu nedenle günün özel klasmanında 8’inci sıraya düştü. Genelde ise Al-Attiyah’ta 4 dakikadan biraz daha fazla geri kalmayı başaran BRX ekibi için üzücü. | 14 Ocak 2022  : 11.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top