Hangar’da sezon lansmanı

FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın çığır açan yeni hibrit döneminin süper yıldızları, önümüzdeki hafta Avusturya’da muhteşem bir lansmanda 2022 sezonunu açacaklar. İlk kez, WRC’nin üç fabrika takımı etkileyici yeni nesil Rally1 otomobillerini 15 Ocak Cumartesi günü serinin yeni görünümlü ile sürdürülebilir gelecek açıklanırken Salzburg’un yenilikçi Hangar-7 müzesinde bir arada olacak. FIA’ye yeni seçilen başkan Muhammed Ben Sulayem akşamın erken saatlerinde yapılacak etkinliğe bizzat katılacak. Lansmanda yeni tasarımlar açıklanırken, Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport ve M-Sport Ford’un ekipleri 2022 hakkında konuşacak, takım yönetimi sezon stratejilerini tartışacak. Lansman saat 18’de WRC Promoter’ın WRC+ platformu ile Facebook ve YouTube’da canlı yayınlanacak. Ayrıca bazı WRC televizyon ortakları tarafından da gösterilecek.

WRC, yeni teknik düzenlemelerin seriyi daha sürdürülebilir bir geleceğe yönlendirdiği bu yıl büyük çevresel değişikliklerden geçecek. Yükseltilmiş bir güvenlik hücreli şasi, yüzde 100 fosilsiz yakıt ve sürdürülebilir enerji kaynakları etrafında tasarlanan plug-in hibrit motorlu Rally1 otomobilleri, motor sporları yönetim organı FIA ve WRC Promoter’ın daha yeşil bir geleceğe yönelik taahhüdünün anahtarları. Üreticiler, 100kW’lık bir elektrik motorunun 3,9kWh’lik bir pille birleştiği yeni hibrit araçlarını geliştirmek ve test etmek için aylardır zamana karşı yarışıyor. Paket, en yüksek performans seviyelerini 500 hp’nin üzerine çıkarırken aynı zamanda zararlı emisyonları da azaltıyor.

FIA spor genel sekreter yardımcısı Bruno Famin, “Hibrit güç ve fosilsiz biyo-yakıtın benimsenmesi, spor tarihindeki en büyük ilerlemelerden ikisi ve en önemli sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmak için büyük bir adım. FIA, bu gelişmeler üzerinde çok sıkı çalışıyor ve aynı zamanda önemli güvenlik yenilikleri sunuyor” derken, WRC Organizatörü Genel Müdürü Jona Siebel de yeni dönemin daha çevre dostu bir geleceğe olan bağlılığın altını çizdiğini söyledi ve “bu çığır açan değişikliklerin WRC’nin 50. sezonuna dahil edilmesi çok uygun. Yeni Rally1 araçları harika görünüyor. Spor boyunca çok fazla hazırlık ve sıkı çalışmadan sonra, yeni dönemin başlamasına sadece birkaç gün kaldı, heyecanı dizginlemek zor! Heyecan verici bir yılın başlangıcını kutlamak için araçları Salzburg’da bir arada görmek için sabırsızlanıyorum” dedi. Lansman, otomobillerin ünlü Monte-Carlo Rallisi’nde (20-23 Ocak) rekabetçi aksiyona girmesinden beş gün önce gerçekleşecek. Monako merkezli ralli Fransız Alpleri’nde kış havasının beklenmeyeni teslim etmesinin beklenebileceği kaçınılmaz yollara sahip. | FIA, 8 Ocak 2021 : 00.09

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top