EAST’e Türk ilgisi artıyor

Mert Becce-Sertaç Tatar kazandıkları Baja Romanya’da serviste..

Ülkemizde de bir ayağı yapılan Doğu Avrupa Baja Kupası’na Türk ekiplerinin ilgisi yeni sezonda daha da artacak. 2022’de 4 ayak üzerinden gerçekleştirilecek olan kupa 5-8 Mayıs’ta Sırbistan ayağıyla başlayacak, 26-29 Mayıs’ta Yunanistan Offroad yarışı ile devam edecek. Kesin tarihi daha sonra ilan edilecek olan 555 Baja Romanya kupanın üçüncü ayağı olurken, son ayak ise Ekim ayında Çanakkale’de yapılacak olan İsoff Baja Troia Turkey yarışı olacak. Geçtiğimiz yıl yapılan mücadelede Suzuki Grand Vitara ile yarışan Mert Becce-Sert Tatar’dan oluşan Türk ekibi Yunanistan’da 2’nci oldukları kupanın Romanya ayağını ise 1’ncilikle sonuçlandırıp zirveyi ele geçirdiler. Kupanın Türkiye’deki ayağında da podyumda yer almalarına karşın daha sonra yarıştan ihraç edilen Mert Becce-Sert Tatar ikilisi, önceki ayaklardan topladıkları puanlarla Doğu Avrupa Kupası’nı ve ayrıca TH kategorisini kazanmayı başardılar.

Ayvaz da EAST kovalayacak

Kupanın resmi sitesinde yayınlanan 2021 klasmanlarına göre sınıf podyumları ise adeta Türk ekipleri tarafından parsellendi. TH1’de İzzet Nazlıaka-Medeni Soysal 1’nci olurken, Tolga Yılmaz-Ejder Erişti 2’nci, Hürriyet Grit-Selçuk Sarı ikilisi ise 3’ncülüğü paylaştılar. TH2’de de Mert Becce-Sertaç Tatar 1’nci, Murat Altun-Tuvana Sayar 2’nci, Batuhan Korkut-Mert Tepe 3’ncü tamamladılar. TH3’te ise 1’ncilik Mehmet Tüfekçioğlu-Uğur Tepe’nin, 2’ncilik Bener Baş-Yavuz Türkmen’in, 3’ncülük ise Ahmet Tınkır-Rafet Yılmaz’ın olurken, TH4’de Mahir Alp-Aker Alp kardeşler 1’nci, Burak Ayvaz-Bülent Gültekin 2’nci, Benan Engin-Uğur Kızıltan 3’ncü bitirdiler.

Baş üç kupa alacak

2022 Doğu Avrupa Kupası’nda ise mücadele edecek Türk ekipleri hazırlıklarını yapmaya başladılar bile. Şampiyon Mert Becce-Sertaç Tatar’ın yanı sıra Becce Motorsport’un diğer Suzuki’leri ile Murat Altun-Tuvana Sayar ve Tolga Yılmaz-Ejder Erişti’nin yanı sıra İsoff 2021 Kenan Çarpışantürk Challenge kazananı Burak Ayvaz-Semih Noyan, Maxi Garaj’dan Canam Maverick 3 ekipleri Abdullah Turgut-Polat Emsen ve Diren Üykü-Caner Çapar’ın 2022 Doğu Avrupa Kupası rekabetinde yer alacakları öğrenildi. Romanya’daki yarışın tek günde 500 km’lik tek etabı ile sporcular nezdinde cazipliğini korurken, Çanakkale’de yapılacak olan son ayağın ‘evde’ geçecek olması Türk ekiplerinin kupa hesaplarını daha bir ilginç kılıyor. Bu arada resmi sitede yer alan açıklamada kupanın 2021 ödül töreninin kısa süre sonra açıklanacağı belirtildi. | 28 Aralık 2021 : 22.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top