Dakar’da 4 yeni Hilux T1+

2021 FIA Dünya Crosscountry galipleri Nasser ve Mathieu Dakar, 2022 Dakar zaferi için de favori olarak görülüyorlar. 2022  Dünya Cross Country Şampiyonası’nın (W2RC) ilk turu olarak 1 Ocak’tan itibaren dünyanın en zorlu yarışlarından biri olarak yapılacak olan Dakar’da, Totota Racing Team, dört ekip oluşan bir takımla girecek. Bu takıma 2019 Dakar Rallisi kazananları Nasser Al-Attiyah ve Mathieu Baumel önderlik ederken, Giniel de Villiers ve kopilotu Dennis Murphy kendilerine eşlik edecek. 2021 Dakar’a ‘çaylak’ olarak katılan Henk Lategan, Güney Afrika Kros şampiyonu ve kopilotu Brett Cummings ile 5’nci etapta kaza yaptıkları önceki yarışta performanslarını iyileştirmeye çalışacaklar. Son olarak, Shameer Variawa ve yeni kopilot Danie Stassen, Dakar 2022’de takım kadrosunu tamamlayacak. Nasser Al-Attiyah ve kopilotu Mathieu Baumel, aynı zamanda 2021 FIA Cross Country Kupası’nı da kazandıkları Hail Uluslararası Rallisi’ndeki zaferden yeni çıktılar ve bu da onları Suudi Arabistan’da 1-14 Ocak 2022’de yapılacak olan Dakar Rallisi’nin favorisi haline getiriyor. Nasser ve Mathieu, Endülüs Rallisi, Fas Rallisi, Abu Dhabi Desert Challenge ve Hail International Rally de dahil olmak üzere bu yılki altı yarışın dördünü kazandıktan sonra Dünya Kupası zaferini ilan ettiler. Dünya Kupası Toyota Hilux ile kazanılırken, ekip, Dakar Rallisi’nde tamamen yeni Toyota GR DKR Hilux T1+ ile yarışacak. Yeni otomobil, Toyota Land Cruiser’ın çift turbo V6 benzinli motoru, daha büyük lastikler, daha uzun ömürlü tek amortisörlü süspansiyon sistemi ve cesur yeni bir görünüme sahip.

Yeni araba, Kalahari Çölü’ndeki en son seansta takımın 2022 Dakar Rallisi için hazırlıklarını teyit ederek kapsamlı bir şekilde test edildi. Araçta yeni bir amortisör kurulumu kullanıldı ve ekibin özel tesisinde yapılan kapsamlı testler, yeni otomobilin geliştirilmesi açısından önemli ilerlemeler kaydetti. Hem Nasser hem de Giniel de Villiers, yarıştan önceki son haftalarda araca ince ayar yaptı ve takım, mevcut kurulumun yol tutuş ve tam hız arasında mükemmel bir denge sunduğuna emin oldu. 2022 Dakar Rallisi, dünyadaki en zorlu otomotiv yarışlarından sadece biri değil, aynı zamanda yeni FIA Dünya Cross Country Şampiyonası’nın (W2RC) ilk yarışı. Nasser ve Mathieu, gelecek yılki şampiyonada yeni GR DKR Hilux T1+’ın ilk sürüşünü  yapacaklar ve bu nedenle Dakar Rallisi, takımın ilk W2RC üretici, sürücü ve kopilot unvan hedefleri için çok önemli. Dakar  1 Ocak 2022 günü St Ha’il başlayarak 815 km’lik bir etabı kapsıyor ve ardından ilk etap için sıralamaları belirlemekte kullanılacak olan 19 km’lik kısa, zamanlı bir etap yapılacak. Rota daha sonra saat yönünde hareket ederek Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a ulaşmadan önce Al Artawiyah ve Al Qaisumah gibi kasabaları ziyaret edecek. Burada 8 Ocak tarihinde verilecek dinlenme gününe kadar, birkaç gün yerinde kalırken, Riyad itibaren yarış 14 Ocak tarihinde Cidde’de finişten önce Al Dawādimī, Wadi Ad Dawasir ve Bisha devam edecek.

Görüşler | Takım Patronu Glyn Hall, “ekip yaklaşan Dakar için hazırlandı ve yeni Hilux T1+’ımızı rekabete karşı test etmekten heyecan duyuyoruz. Yeni arabanın bizi yepyeni bir seviyeye çıkardığından eminiz, ancak yarışın başlaması için bayrak düşene kadar ne kadar iyi olduğunuzu asla bilemezsiniz. Hail’e gitmek için sabırsızlanıyoruz” derken, Nasser Al-Attiyah “Takım için için üçüncü zafer olan 2021 Dünya Kupası’nı kazanmaktan gurur duyuyoruz. 2021’de bize tüm galibiyetleri getiren araç son derece güvenilir ve çok hızlıydı ancak yeni araç kesinlikle daha iyi. Dakar Rallisi’nde podyumun en üst basamağını hedefleyeceğimiz için baştan saldırmaya hazırız” diye konuştu. Giniel de Villiers de görüşlerini “önceki birkaç Dakar Rallisinde birçok lastik problemi yaşadık, ancak yeni T1+ spesifikasyonunun bize etkinlik boyunca atak yapma fırsatı vereceğini umuyoruz. Yeni araba ve yeni motor güçlü bir kombinasyon ve mücadeleyi rekabete taşıyacağımızdan eminiz” diye ifade etti. | 28 Aralık 2021 : 20.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top