2022’de WRC 13 ayak!

2022 Dünya Ralli Şampiyonasında sezon, Ocak ayında Fransız Alpleri’nde 2006’dan beri ilk kez yalnızca Monako’da düzenlenen, son derece zorlu Rallye Monte-Carlo Rallisi ile başlıyor. Bunu, serinin tek saf kış rallisi olan İsveç’in muhteşem karı ve buzu takip ediyor. İsveç, aynı zamanda kuzeye doğu kıyısındaki Umea kentine taşınırken yeni bir merkeze sahip. Hırvatistan, asfalt rallilerin açılış ve Nisan ayı sonlarında yine Zagreb’de olacak. Toprak ralliler, bir dizi yorucu sıcak havada Mayıs ayı sonlarında Portekiz’de başlıyor. Onu Haziran ayında, küresel motor sporlarının efsanevi yarışmalarından biri olan ve bu yıl WRC’ye çarpıcı bir dönüş yapan İtalya ve Kenya takip ediyor. Şampiyonanın orta noktasını belirleyen Estonya ve Finlandiya’da, ağustos ortasında onaylanacak bir mekanda 9’uncu ayaktan önce son derece hızlı yollarda mücadele sürecek. Yunanistan, geçen ayki başarılı WRC geri dönüşünden sonra, Yeni Zelanda’daki son toprak rallisinden önce Eylül ayında takvime geri döndü. Kapanış iki asfalt ralli ile gerçekleşirken, İspanya’nın Ekim ayı sonundaki rallisinden sonra Japonya’da final ayağı yapılacak.

Yeni Zelanda, sporun ilk hibrit dönemi takviminin 15 Ekim Cuma günü açıklanmasının ardından 2022’de genişletilmiş FIA Dünya Ralli Şampiyonası’na heyecan verici bir dönüş yapmaya hazırlanıyor. Ülkenin Auckland yakınlarındaki akan North Island toprak etapları, WRC’de 50’nci sezonunu kutlarken 2012’den bu yana ilk kez yer alacak. The Land of the Long White Cloud’un yılın 11. Ayağı olan 32. WRC yarışı 29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Hırvatistan’ın asfaltı, orta Avrupa ülkesinin Nisan ayında büyük beğeni toplayan bir yarışa ev sahipliği yapmasının ardından 13 turluk genişletilmiş bir programda yerini korudu. Kenya’nın ikonik Safari Rallisi ve Japonya’nın da listelendiği bu sezon, pandemi hafifledikçe ve ticari hak sahibi WRC Promoter, Avrupa ve uzun mesafe arasında 50-50’lik bir bölünme hedefine doğru yeniden inşa edilirken dört kıtayı (Avrupa, Afrika, Asya ve Avustralasya) kapsıyor.

Gelecek yıl, WRC daha sürdürülebilir bir döneme girerken spor tarihindeki en büyük ve en kapsamlı değişikliklerden de bazılarını getiriyor. Heyecan verici üst düzey hibrit Rally1 arabaları, 100 kW elektrik motorları ile mevcut içten yanmalı motoru harmanlayacak ve hidrokarbon bazlı fosil içermeyen bir yakıt yüzde 100 sürdürülebilir olacak. Takvim, FIA’nın Paris’teki Dünya Motor Sporları Konseyi’nde onaylandı ve WRC Organizatörü genel müdürü Jona Siebel, klasik ve yeni rallilerin karışımının önemli bir sezonda ağız sulandıran bir program sağlayacağını söyledi ve şöyle dedi; “Gelecek yıl FIA Dünya Ralli Şampiyonası için çok önemli ve heyecan verici bir yıl olacak, çünkü seriyi daha yeşil ve daha sürdürülebilir bir geleceğe yönlendirmek için bir yönetmelik portföyünün parçası olan yeni hibrit dönemi Rally1 araçlarını karşılıyoruz. Önümüzdeki yıl ayrıca WRC’nin 50. sezonu olacak ve buna uygun bir takvimimiz var. İlk kez 1977’de ortaya çıkan bir ralli olan Yeni Zelanda’yı tekrar ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Toprak parkurlar sürücülerin zevki ve 2020’de geri dönme planlarımız ne yazık ki Covid-19 tarafından raydan çıkmış olsa da, şimdi üstesinden gelebileceğimiz harika bir şey. Pandemi ne yazık ki dünyaya diz çöktürdü, ancak dünya ile birlikte WRC de iyileşiyor. Avrupa ve uzun mesafeli destinasyonlar arasında eşit bir ralli yayılımı için stratejimizi daha önce ana hatlarıyla belirtmiştik ve 2022 takvimi bu hedefe yönelik önemli bir adım.” | wrc.com, 14 Aralık 2021 : 19.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top