Yarışı Turgut kupayı Ayvaz kazandı

İsoff 2021 Kenan Çarpışantürk Challenge Kupası 3’ncü ayak yarışını Abdullah Turgut-Polat Emsen kazandı, kupa ise Burak Ayvaz-Semih Noyan’ın oldu. Bugün Çiftalan mevkiindeki parkurda gerçekleştirilen yarış, 15 ekibin katılımı ile gerçekleştirildi. Katılım sayısı azlığından daha önce açıklanan tur formatları yarış sabahı yayınlanan ek bülten ile değiştirildi. Buna göre, parkurdaki ilk mücadele 5 tur üzerinden koşuldu ve Can-am Maverick X3 ile yarışan Diren Üykü-Caner Çapar ikilisi damalıyı ilk, Abdullah Turgut-Polat Emsen ise 2’nci gören gören isimler oldular. Yarım saat servis molasından sonra yarı finaller için yeniden start verildi. Bu kez 10 tur üzerinden gerçekleştirilen mücadelede Abdullah Turgut-Polat Emsen ilk sırada damalı görüp final için büyük avantaj yakaladı, Diren Üykü-Caner Çapar ise 2’nci sırada finişe ulaştı.

Yine yarım saatlik servis molasından sonra üçüncü ve son kez start takının ardında dizilen ekipler, bu kez 8 tur olarak belirlenen final ayağında mücadele etti. Abdullah Turgut-Polat Emsen final startında saniyeler kaybetmesine karşın, ilk viraja lider olarak ulaştılar ve sekiz tur boyunca da liderliklerini koruyarak damalıyı ilk gören ekip oldular. ‘1’ saniye ardından da Diren Üykü-Caner Çapar 2’nci olurken, Detoro’su ile Burak Ayvaz-Semih Noyan 36 saniye farkla 3’ncü sırada tamamladıkları yarışta hem S4, hem otomobiller 1’nciliklerini kazandı, hem de genel klasmanda 3’ncülük kupasını kaldırdı. Ayvaz, son ayaktaki 3’ncülüğü ile üç ayak olarak yapılan İsoff 2021 Kenan Çarpışantürk Challenge Kupası’nı kazanarak kariyerinde önemli bir zafee imzasını attı. Kulüp üyesi rahmetli şampiyon offroadçu Kenan Çarpışantürk’ün oğlu Salih Çarpışantürk, Mehmet Yıldırım ve Becce Motorsport’un Suzuki Jimny’si ile katıldıkları ve 5’nci sırada bitirdikleri 3’ncü ayak yarışında S1’de 1’ncilik kupası ile babasını yad etti.

Açık güneşli, yağışsız ama soğuk ve rüzgarlı bir günde yapılan yarışı izlemek için Çiftalan’daki parkurda yer alan kulüp üyeleri ve yarış severler, gün boyunca keyifli bir günde zevkli mücadeleler izleme fırsatını buldular. Günün iki taklasından ilkinde Can-am Maverick X3’ü ile sıralama turunda zıplamada çok yükselen Ali Çetin-Faruk Arat dört takla atarak durabildi. Ralli Ajansı’ndan Sinem Hoşgör’ün an be an kaydettiği dört taklayı sıyrık almadan atlatan Ali Çetin-Faruk Arat ikilisi kısa sürede yanlarına gelen mekanik ekibin verdiği ‘aracın ilk yarışa kadar hazırlanamayacağı bilgisi üzerine’ yarışlara katılamadı. Günün ikinci taklası ise yarı finallerde yaşandı. Aksisfire Racing’in Toyota Hilux’u ile yarışan Bener Baş-Yavuz Türkmen ikilisi, servis alanı yakınlarındaki virajın içindeki kanala takılıp yan döndü ve devrildi. Tavanı ve kaportasında hasar gören, ön camı kırılan Bener Baş-Yavuz Türkmen final yarışına katılamadı.

Detoro’ları ile kupanın ilk iki ayağını 2’nci sırada tamamladıkları için 3’ncü ayakta 4’ncü sırada dahi finiş görmeleri yeterli olan Burak Ayvaz-Semih Noyan ikilisi, temkinli yarışlar çıkartarak podyumda yer bulmakla kupanın sahibi olmayı başardılar. Yarışın ödül töreni, son damalıdan ve geçici sonuçların ilan edilmesinden yarım saat sonra parkurda düzenlenen törende gerçekleştirildi. Abdullah Turgut-Polat Emsen yarış zaferlerinden dolayı, Burak Ayvaz-Semih Noyan ise hem podyum yapıp son yarıştan da kupa ile dönmenin ama asıl kupanın sahibi olmanın gururunu yaşadılar. 1 saniye farkla 2’nci olan Diren Üykü-Caner Çapar ise kazanan ekiple giriştikleri yakın rekabetten yana çokça özgü ve alkış aldı. | Yazı: Aydın Hoşgör, Fotoğraflar; Sinem Hoşgör, Ralli Ajansı, Çiftalan 28 Kasım 2021 : 22.00

Yarıştan video haberler, sporcularla röportajlar ve fotoğrafları pazartesi günü ajansta izleyebilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top