Küresel ralli sıralaması

FIA, FIA İnovasyon Fonu tarafından desteklenen bir proje olan FIA küresel ralli sıralamasının yaklaşmakta olan başlangıcını duyurdu. 2022 için yeni, yılın ilk çeyreğinde ilk yayını olan FIA Küresel ralli sıralaması, FIA ralli otomobillerinde yarışan uluslararası, bölgesel ve ulusal düzeydeki etkinliklerde ekiplerin sonuçlarını bir piramitte karşılaştırıyor. Sürücü ve kopilot, yarış başına start sayısıyla bağlantılı olarak genel konum puanlarını ve sınıf puanlarını da hesaba katan şampiyona katsayı sistemine dayalı bir hesaplama formülü kullanılarak sınıflandırılır. Tenis ve golf gibi diğer sporlarda olduğu gibi kazanan olmayacak, ancak her hafta yeni bir sıralama listesi olacak. FIA Küresel Ralli Sıralaması, her Çarşamba saat 18’de fia.com’da yayınlanacak.

FIA Küresel ralli sıralaması hesaplamasına 15 Ekim 2021 tarihinden itibaren gerçekleşecek olan uluslararası FIA takvimine kayıtlı ralliler ve 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren ulusal müsabakaların sonuçları dahil edilecek. Uygun bir rallinin sonuçları, resmi derecelendirmenin yayınlanmasını takip eden 365 gün boyunca dikkate alınacak. 365 günlük bir süre boyunca ekibin en iyi 12 sonucu dikkate alınacak. Ulusal spor yetkilileri, FIA Küresel Ralli Sıralaması düzenlemelerinde belirtilen uygunluk kriterlerine göre bir ralliden 10 gün önce iki ulusal şampiyonaya aday gösterebilir. Ayrıca 90 gün önceden haber vererek ulusal bir şampiyonanın FIA Küresel ralli sıralamasına dahil edilmesini iptal etme hakkını saklı tutabilecek. Ekip listede yer almama hakkına sahip. Görünmez kalırken, puanları güncellenecek.

FIA Ralli Direktörü Yves Matton şunları söyledi: “FIA küresel ralli sıralaması, tüm uygun sürücülerin ve kopilotların başarılarını vurgulamak ve aynı zamanda dünya çapındaki etkinlikleri sergilemek için harika bir fırsat. Özellikle çoğu otomobilin her düzeyde yasal olduğunu düşündüğümüzde, ralli ailesi içinde uluslararası, bölgesel ve ulusal düzeylerde somut bağlantılar oluşturmak uzun zamandır FIA’nın bir hedefi. B. Ralli2. Buna ek olarak, birçok sürücü birkaç şampiyonada yer alırken, ralli amatör ekiplerin idolleriyle aynı etkinliklerde yarışabileceği birkaç spordan biri. FIA Global Rally Ranking’in devreye girmesiyle birlikte, sporun en tepesine kadar net bir merdiven sunan FIA ralli spor piramidi ve FIA ​​ralli araç piramidini de güçlendiriyoruz. FIA şampiyonaları ve FIA ​​onaylı yarışların daha yüksek puan ağırlığı almasıyla birlikte, daha fazla ekibin yarışacağını, bunu daha sık yapacağını ve daha fazla ralli organizatörünün FIA onaylı yarışlara ev sahipliği yapmayı düşüneceğini umuyoruz.” Matton sözlerine şöyle devam etti: “FIA Global Rally Ranking, sonuçları mutlak doğrulukla hesaplamakla kalmayıp, aynı zamanda yerleşimlerin her hafta tam zamanında, kesinlikle güvenilir ve kolay anlaşılır bir platformda sunulmasını garanti eden bir yazılım sistemine dayanmakta. FIA İnovasyon Fonu’nun desteği bu projenin gerçekleşmesinin önemli bir parçasıydı”. İlk FIA Global Rally Ranking, 2022’nin ilk çeyreğinde yayınlanacak. | Speedweek, 27 Kasım 2021 : 21.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top