Delta Integrale canlanıyor

GCK Motorsport, efsanevi Lancia Delta Integrale’e dayanan bir modelle 2022’de yeni elektrik çağı için FIA Dünya Rallikros Şampiyonası yarışmasına döndüğünde sporun en ikonik otomobillerinden birini canlandıracak. Dört kez Dünya Serbest Sürüş Şampiyonu olan, ralli, ralli ve dublör pilotu Guerlain Chicherit tarafından kurulan GCK, 2018’de World RX’e katıldı. O zamandan 2020’ye kadar takım, Andreas Bakkerud, Anton Marklund, Liam Doran ve Chicherit gibi sürücüler için Renault’lar hazırladı. 2022’de GCK adı geri dönecek ve vurgulu bir şekilde, Lancia Delta Integrale’in daha önce duyurulan GCK Exclusiv-e güçlendirmesine dayalı olarak ısmarlama Lancia Delta Evo-e’yi tasarlayıp, üreterek çalıştıracak. Motor sporları gösterisi ve başarısı ile eşanlamlı olan Delta Integrale, 1988 ve 1992 yılları arasında Juha Kankkunen ve Miki Biasion ile beş üretici unvanı ve üç pilotlar kupası olmak üzere sekiz FIA Dünya Ralli Şampiyonası taçlarını perçinledi.

Bu zaferlerin kutlanmasında ve yola çıkan yeni bir Delta’nın tartışmalı tanıtımı öncesinde, en ateşli İtalyanlar harekete geçecek ve gelecek yıl şampiyonanın ilk elektrikli kampanyası sırasında World RX’i piyasaya sürecek. Avusturyalı Kreisel Electric firması tarafından geliştirilen son teknoloji RX1e kiti, griddeki her arabayı destekleyecek. Bu, ikiz motorlara sağlanan 500kW (680bhp’ye eşdeğer) ve bir pedal dokunuşuyla 880 Nm anlık tork sayesinde her zamankinden daha fazla çok yönlü performans üretecek ve Formula 1’den bile daha hızlı göz kamaştırıcı hızlanma sağlayacak. GCK Motorsport, 2022’de World RX sürücü koltuğuna geri dönmekle kalmayacak, aynı zamanda GCK Energy, başarılı bir ilk sezonun ardından, destekleyici FIA RX2e Şampiyonasına yeşil enerji sağlayarak şebekeye güç verecek. GCK Energy, yarış hafta sonları öncesinde güneş enerjisi ve yeşil enerji ağlarından toplanan gücün bir kombinasyonunu kullanarak, yarışlar arasında tüm arabaların akülerini özel konteynerlerinden şarj etmek için elektrik sağlayacak. Bu, yeni nesil World Rallycross’u uluslararası motor sporlarında çevreye en duyarlı disiplinlerden biri haline getirecek.

Green Corp Konnection (GCK) Başkanı Guerlain Chicherit şunları söyledi: “GCK’nin yeni elektrikli bayrağı altında FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’na geri dönmesinden dolayı çok heyecanlıyım. Yarış formatı, şimdiye kadar elektrikli otomobillerin en heyecan verici spor gözlüklerinden birini sunmaya mükemmel bir şekilde uyuyor ve biz ancia Delta Integrale’i seçtik çünkü hepimizin hayalini kuran bir araç. Bu mükemmel bir ralli arabası, kuşkusuz çağının en inanılmazı ve bu güne kadar büyük ölçüde popülerliğini koruyan bir otomobil. GCK Motorsport için yoğun bir yıl olacak ve tüm ekip bu zorlu görevi üstlenmek için sabırsızlanıyor. Motor sporları şu anda tüm endüstrilerde hissedilen etki ile önemli bir değişimden geçiyor. Bu değişimin bir kısmını geliştirmede üzerimize düşeni yapmak, hepimizi her gün motive eden şey.”

Rallycross Promoter GmbH Genel Müdürü Arne Dirks de şunları söyledi: “Yaptığı her şeyde Guerlain Chicherit bir öncü ve kurduğu ekip, sürekli olarak yeni bir çığır açmak için aynı ruhu ve aynı bağlılığı paylaşmakta. Geçen yılın sonunda GCK’nin World RX’ten izin alacağını duyurmasından bu yana, doğru zaman geldiğinde ve elektrik çağı üzerimizdeyken geri döneceklerini her zaman çok net bir şekilde ifade etti ve olumlu tartışmaları sürdürdük.Parmağı nabzını tutan bir adam olarak Guerlain, dünyanın gidişatını ve ilerlemek için uyum sağlamanız gerektiğini anlıyor ve geleceğe yönelik yaklaşımı, GCK’nın kanıtladığı gibi, gerçek bir retro tutkuyla tamamlanıyor. Destansı Lancia Delta Integrale’in dünyanın her yerindeki ralli etaplarını fethettiğini görerek büyüdüğüm için, Delta Evo-e’nin gelecek sezon World Rallycross’ta hareket halinde olduğunu görmek için şahsen sabırsızlanıyorum!” | 23 Kasım 2021 : 13.37

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top