Monza’da düello

(Fotoğraf: Pirelli)

Toyota Gazoo Racing’in şampiyonluk adayı pilotları Monza’da adeta düello yapıyorlar! Sébastien Ogier ve Elfyn Evans, Monza’da ilk gün liderlik için yakın bir mücadele verdi. İlk günü ralli lideri olarak tamamlayan Evans, takım arkadaşının sadece 1.4 saniye önünde kapalıya ulaştı. Sürücüler, Bergamo’nun yukarısındaki dağlarda her ikisi de sabahları iki kez koşulan bir çift etapla ralliye zorlu bir başlangıç ​​yaptı. Yoğun sis, bazı yerlerde görüşü kısıtladı ve değişken yol tutuş seviyelerine katkıda bulundu. Ogier ve Evans, WRC’de sezonun sonundaki son yarışında Toyota Yaris WRC’nin direksiyonunun başında mükemmel bir performans sergilediler. Çift, en yakın rakibine ilk ayakta 20 saniyenin üzerinde bir avantaj sağladı ve şampiyona lideri Ogier, Evans’ın 6,5 saniye önünde olmak için dört etaptan üçünü kazandı. Öğleden sonra ekipler, modern pistin yanı sıra karma yüzeyli servis yollarını kullanarak ünlü yarış pisti etrafındaki üçlü etapları geçmek için Monza’ya döndüler. Burada Evans, Ogier’e göre az farkla öne geçmeyi başardı. Ogier ve Evans sürücüler şampiyonluğu için yarışırken Kalle Rovanpera, takımın markalar şampiyonluğunu güvence altına alması için gerekli puanları elde etmek adına rallinin sonuna ulaşmaya odaklanmış durumda. Zorlu etaplara dikkatli bir şekilde yaklaştıktan sonra genel olarak 9’uncu gidiyor. Takamoto Katsuta, Yaris WRC’sinde genel olarak 6’ncı sırada ve günün kapanış etabında en hızlı ikinci sırada yer aldı.

Jari-Matti , “Bugünün gidişatından çok ama çok memnunum. Seb ve Elfyn’in pilotlar şampiyonası için adil bir mücadele vermesini istiyoruz ve Kalle bir şey olması durumunda takımı desteklemek için orada ve üreticilerin puanlarını güvence altına alması için O’na ihtiyacımız var. Bu mücadeleyi önde görmek harika ve şartlar kolay olmasa da performans çok iyi. Seb bu sabah dağ etaplarında daha hızlıydı ve ardından Elfyn bu öğleden sonra pistte daha güçlüydü. Rallinin sonuna kadar çok heyecan verici bir savaşa girebiliriz gibi görünüyor” derken, Sébastien Ogier, “iyi bir gün oldu. Bu sabah dağlarda etapları sürmekten gerçekten keyif aldım. Araçta iyi bir his vardı, yarış öncesi testte iyi bir iş çıkardık ve zamanın geldiğini görmek güzeldi. Araba kullanmak güzel olduğunda limite yakın olabilirsiniz ama yine de rahat hissedebilirsiniz. Bu öğleden sonra pistte biraz daha güvendeydim, çünkü vurabileceğiniz birçok şey var ve ayrıca SS5’te bana biraz zamana mal olan bir sorunumuz vardı. Ama sorun değil, şu anda olduğum yerden memnunum ve yarın da aynısını yapmaya çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

İlk günün lideri Elfyn Evans, gün sonunda yaptığı değerlendirmede “yoğun sisle zorlu bir sabahtı ve yol tutuş seviyeleri, kısmen nemden ve farklı yüzeylerle de sürekli değişiyordu, ancak sürüş gerçekten keyifliydi. Seb’e biraz zaman kaybediyorduk, birkaç saniye vermek için hüsrana uğradım. Ama iyi bir öğleden sonra geçirdik. Bu yıl o etaplarda daha güçlü olmak için çok çaba sarf ettim. Lider olmak güzel ama Seb ile aradaki fark neredeyse sıfır; Dağlarda bizden biraz daha güçlüydü, bu yüzden buna bakmalı ve yarın sabah için gelişmeye çalışmalıyız” derken, takımın genç pilotu Kalle Rovanpera da yine gün sonunda şunları söyledi; “bu ralli için planımız markalar puanları için orada olmak. Büyük riskler almak istemiyoruz ve takım arkadaşlarımıza bir şey olursa yine de puanları garanti altına alabiliriz. Takım için gerçekten önemli bir hafta sonu ve elimizden geldiğince yardım etmek istiyoruz. Bu şekilde araba kullanmak o kadar kolay değil, özellikle de koşullar bu sabah dağlarda olduğu gibi zor olduğunda ve oldukça fazla zaman kaybedebilirsiniz. Bu öğleden sonra Monza’daki etaplar, çakıllı ve çamurlu bazı bölümlerde zor olsa da biraz daha keyifliydi.” Rallide bugün (cumartesi) mücadelenin en uzun günü ve her ikisi de sabahları iki kez koşulacak bir çift dağ etabı ile başlayarak Cuma gününe benzer bir format izleyecekç San Fermo, geri dönen Selvino’nun yanı sıra yeni bir ek. Monza’da başka bir etabın iki geçişi günü tamamlayacak. Mpnza Rallisi Pazar günün f,n,ş görecek. | Toyota Gazoo Racing (TGR), 20 Kasım 2021 : 14.00

1’inci gün Genel Klasman
1 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) 1h04m05.2s
2 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +1.4s
3 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) +21.6s
4 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 Coupe WRC) +24.6s
5 Oliver Solberg/Elliott Edmondson (Hyundai i20 Coupe WRC) +50.6s
6 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota Yaris WRC) +1d05.5s
7 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford Fiesta WRC) +1d14,1s
8 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m28.6s
9 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +1m57,3s
10 Yohan Rossel/Jacques-Julien Renucci (Citroën C3 Rally2) +4m21.3s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top