Kocaeli’nde nefes nefese

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun sondan bir önceki ayağı olan Kocaeli Rallisi’ni Fiesta R5’leri ile yarışan Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikilisi 1 saat 12 dakika 12 saniye 4 salise toplam zamanlarıyla kazandı. Nefes nefese geçen son etapta (powerstage) kronometreleri geçtikten hemen sonra yoldan çıkarak büyük risk yaşayan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisi Fabia R5’leri ile liderin 1.1 saniye ardından 1 saat 12 dakika 13 saniye 5 salise toplam zamanlarıyla ikinci olarak yarışı tamamladılar. Aynı takımın Fabia R5’i ile yarışa katılan İtalyan ekip Tullio Versace-Eneo Giatti de artı 1 dakika 47 saniye farkla ve 1 saat 14 dakika 5 salise toplam zamanlarıyla finiş görüp podyumda 3’ncü sırada yer aldılar. Toplam 70 ekibin start aldığı rallide 50 ekip finişe ulaştı.

Bir etabın güvenlik nedeniyle iptal edildiği ilk gün (dün) geçilen iki etap sonrasında ‘4 salise’ farkla Buğra Banaz- Gürkal Menderes ikilisinin Fabia’larının önünde kapalı parka lider olarak giren Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikilisi, bugün (cumartesi) ilk etapta ‘2 salise’ ile etabı ikinci zamanla tamamlamalarına karşın liderliği elden bırakmadılar. 21 km’lik günün ikinci rallinin ise 4’ncü etabında ise podyum adeta alt üst oldu ve lider olarak etaba giren Ümit Can Özdemir en yakın takipçileri olan hem Buğra Banaz ve hem de Burak Çukurova tarafından geçilince, Buğra Banaz-Gürkal Menderes ikilisi takımın diğer Fabia R5’i ile yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı’nın 12.2 saniye önünde liderliği ele aldılar. Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ise +6.8 saniye farkla Burak Çukurova-Vedat Bostancı’nın ardından 3’ncülüğe gerilediler. 16.7 km’lik Temel Yılmaz etabının ikinci geçilişinde Buğra Banaz-Menderes Gürkal ikilisi yerlerini hem takım arkadaşları Burak Çukurova-Vedat Bostancı’ya ve hem de Ümit Can Özdemir- Batuhan Memişyazıcı’ya karşı koruyarak liderliklerini son etaba taşıdılar.

Günün 4’ncü, rallinin ise 7’nci etabı olan Ersin Ergun etabı rallinin kaderinin çizildiği etap oldu. Hem 9.33 km kısa etap olması, hem etabının zorluğu, hem de ve asıl önemli ayrıntı finişte hakem masasından sadece birkaç metre mesafedeki su geçişinin rallideki son kozlarını oynamakta olan ekiplerin risklerini de maksimize etmeleri nedeniyle üzerinde çok konuşulacak anların yaşanmasına neden oldu. 7.56’lık zamanıyla etabı 8 dakika altında bitiren tek ekip olan Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı’nın ardından etaba giren Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisi su geçişinden sonraki fly-finiş’te duramayarak Fabia’ları ile yol dışına taştılar (solda). Yolun kenarındaki tümseklere takılarak dibindeki ağaçlara çarpıp daha büyük sorun yaşamaktan son anda kurtulan Burak Çukurova-Vedat Bostancı, kaldığı noktada yeniden çalıştırdıkları araçlarıyla jütleri de peşine takarak hızla servise yöneldiler. Burak Çukurova-Vedat Bostancı, kronometrelerin ardından yol dışına çıktıkları için klasmana yansıyan bir zaman kaybı yaşamadılar ama daha sonra bir noktada kendilerine farklı zaman yazıldığı gerekçesi ile takımları tarafından itiraz verdiği öğrenildi. (Kocaeli Rallisi ile ilgili ayrıntılar devam edecek. Haberin ilerleyen saatlerde güncellenecek halini kaçırmamak için ajansı takip edin) | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Kocaeli, 14 Kasım 2021 : 21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top