TPŞ’de ‘süper’ eziyet!

Körfez Yarış Pisti’nde bugün yapılan Türkiye Pist Şampiyonası’nın 5’nci ayak ilk yarışları tamamlanamadı. Maxi Grup’ta ilk yarış sonuçlanmasına karşın, günün geciken programı nedeniyle süper grupta start verilemedi. Akşam karanlığına kalabileceği için, günün ilk ve tek yarışı yarınki (Pazar) programa ertelendi. Süper grupta yarışacak olan otomobiller akşamüstü önce piste davet edildiler ve servis çıkışında dizilen otomobiller (üstte fotoğrafta) bir süre bekledikten sonra kuleden gelen talimatla iptal edilen yarış nedeniyle yeniden servis alanlarına geri götürüldüler. Yarışmak umuduyla tulumları ile otomobilleri içinde yarım saate yakın bekleyen yarışçılar ise yaşadıkları duruma tepki gösterdiler.

Sabah yarışmacı brifinginde günün ilk pist yarışının karanlığa kalabilme ihtimaline karşı yarışın pazar sabahına ve antrenmanlar yerine ertelenebileceği uyarısı yapılmıştı. Ancak karting yarışları dahil, günün programı 10 dakikalık sarkmayla da olsa öğleden sonraya ulaştığında yarışın ertelenebileceğini kimse düşünmedi. İlerleyen dakikalarda yarışın karanlığa kalma riskini görevlilere hatırlatan kimi yarışçılar ise yarışların yapılacağı kararı ile geri döndüler. Nitekim Maxi grup yarışı tamamlandığında kritik evre henüz geçilmemişti. Ancak, maxide bir yarışçının pistte kalan aracı için yarış bittikten neredeyse bir çeyrek saat sonra ancak piste çekicinin girebilmesi günün programını tamamen aksattı. Çekicinin dışardan gelmesi de kafaları karıştırdı. Pistin içinde var olan çekicinin yerine dışarıdan çekici beklenilmesi yüzünden süper grup startı geciktirildi. Pist başında yerini vakitlice alan bir sporcu ise bekleyişinde aracını stop ettirmek zorunda kaldı.

Pist çıkış için yeşil ışıkların yakılması ve ikaz sesinin pistte duyulması üzerine tüm süperciler yarışmak umuduyla otomobillerine binerek pit çizgisinde sıralandılar. Fakat pist ışığı kırmızıdan yeşile dönmediği gibi kuleden aldıkları ‘yarışın ertelendiği’ talimatını yarışçılara aktaran görevliler, otomobillerin servislerine geri çekilmesi için yardımcı oldular. Süper grup yarışçıları da gönülsüz de olsa otomobillerini servislerine geri götürürlerken, boşu boşuna hazır kıta beklemeleri, yarışa çağrılmaları ve yarışmamaları karşısında sitemkar gözlerle pistten ayrılmak zorunda kaldılar.

Öncesinde ise, günün ilk ve tek yarışı ise maxi grupta yapıldı. Altı otomobilin katıldığı yarışta 5 otomobil damalı gördü, biri  yarışı tamamlayamadı. Turgut Konukoğlu Audi’si ile favorisi olduğu yarışta zorlanmadı ve 20 turu toplam 16.53.303’lük zamanıyla ve açık ara farkla 1’nci tamamlayarak şampiyonada zirveye yerleşti. Ardından 1 dakikadan az farkla Yiğit Eröge 2’nci olurken, diğer Audi ile yarışan Barkın Pınar artı bir dakikadan biraz farkla kariyerinin ilk maxi grup yarışını yarışı podyumda tamamladı. Yarışı 4’ncü sırada sürdürürken 4’ncü turda pistin dördüncü virajında taşıyıcısını kıran Samsunlu sporcu Devrim Erdinç Efil yarışa veda ederken, öncesinde ise pistin arka düzlüğünde kendisini geçmek için yaptığı atakta burun buruna geldikleri Aygan Göllü’nün aracı kontrolsüz bir şekilde çimlere doğru spin atarak pist dışına kaydı. Göllü, spin nedeniyle zaman kaybetmesine karşın, bir tur sonra Erdinç’in yarış dışı kalmasıyla yarışı 4’ncü sırada tamamlamayı başardı. Temel Çamlıdağ ise yarışı 5’nci sırada tamamladı.  TPŞ’de 5’nci ayak yarışları yarın (Pazar) Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Körfez, 6 Kasım 2021 : 20.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top