Skoda Fabia Rally 2 Evo’nun üretimini durdurdu

Skoda Motorsport, Fabia Rally2 evo’nun üretimini askıya aldı ve koronavirüs pandemisi ile ilişkili tedarik zinciri sorunları nedeniyle yeni sipariş kabul etmeyeceklerini açıkladı. Fabia, 2014 yılında R5 formunda piyasaya çıktığından bu yana sınıfındaki en başarılı otomobillerden biri oldu ve R5 veya güncellenmiş Rally2 evo spesifikasyonunda 1000’den fazla ralli kazandı.

Skoda Motorsport şu anda rekabette resmi olarak temsil edilmese de, 2022 için tamamen yeni bir Fabia geliştirerek RC2 sınıfı için otomobiller üretmeye devam ediyor ve Andreas Mikkelsen’i hem WRC2 hem de Avrupa Ralli Şampiyonası şampiyonluklarında yarıştıran Toksport takımını destekliyor. Ancak bir Fabia Rally2 evo’ya sahip olmayı umut eden herhangi bir müşteri, öngörülebilir bir gelecekte bunu yapamayacak. Küresel otomotiv endüstrisinin yaşadığı güncel sorunlar motor sporları segmentini de etkiliyor.

Dirtfish’in haberine göre, Skoda Motorsport patronu Michal Hrabánek ve müşteri programı başkanı David Jares imzası ile gönderilen ’müşterilere, ortaklara ve arkadaşlara’ yönelik bir mektupta Skoda, Skoda Fabia Rally2 evo üretimi için talebi karşılamalarını engelleyen bazı zorluklar yaşandığını açıkladı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi; “koronavirüs pandemisi sonucunda küresel otomotiv endüstrisi ve tedarik zincirlerinin yaşadığı mevcut sorunlar maalesef motor sporları segmentini de etkiliyor. En iyi çabalarımıza rağmen, üretim parçalarının kıtlığı, üretimi giderek zorlaştırıyor ve bazı durumlarda yeni arabalar üretmeyi imkânsız hale getiriyor. Bu zorluklar, müşterilerimize hali hazırda 400’den fazla ünite teslim edildiğinden, ralli arabalarımız için yedek parçaların dünya çapında satışını ve dağıtımını da etkiliyor. Müşterilerimize uygun bakımı sağlayabilmemiz için, yeni araba üretimini askıya almak gibi zor bir karar almak zorunda kaldık. Ayrıca, hemen geçerli olmak üzere, ne yazık ki yeni yarış arabaları için başka siparişleri kabul edemiyoruz.”

Skoda, müşterilerin durumun sürekli olarak gözden geçirileceğini ve bir sipariş verilmişse, bir sonraki adım için kısa süre içinde iletişime geçileceğini açıklamasına ekledi. Mektupta, “Anlayışınız için gerçekten teşekkür ederiz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” denildi. Škoda, herhangi bir yeni ralli otomobilinin üretimini tamamen durduran ilk üretici olurken, arz kıtlığına bağlı sorunları yaşayan ilk üretici değil. Ağustos ayında Hyundai i20 N Rally2’nin homologe edilmesinden sonra Andrea Adamo, Hyundai’nin dünya çapındaki alüminyum, çelik, yarı iletken ve elektronik kıtlığı nedeniyle sipariş tarihlerini karşılamakta zorlandığını söyledi. | 2 Kasım 2021 : 11.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top