Troia’da son güne girildi

Çanakkale’de yapılmakta olan Baja Troia Turkey yarışının üçüncü günü sonunda Polonyalı ve İtalyan ekipler podyumu paylaştılar. 55 kapı numaralı Polaris ile yarışan Polonyalı Thomasz Bialkowski-Dariusz Baskiewich ikilisi (üstte) son güne lider olarak girerlerken, İsoff tarafından düzenlenen yarışta 51 numaralı Can-Am Maverick X3 ile mücadele eden Bulgar Vladislav Velkov-İlyan Georgier ikilisi 2’nciliklerini üçüncü gün sonuna taşıdı. Açık, güneşli ve rüzgarlı bir günde gerçekleştirilen yarışta 151 Kapı numarası taşıyan Mitsubishi Pjero’ları ile İtalyan Ralliart takımından Ricardo Colombo-Mazurizio Dominella ikilisi ise 3’ncü olarak podyumdaki yerlerini korudular.

Önceki gün (Perşembe) Çanakkale merkezde Truva atının bulunduğu Kordon’da verilen seramonik startla başlayan ve aynı gün sıralama etabının yapıldığı yarışta dün (Cuma) İda özel etabının iki kez geçilmesinden sonra bugün de Bayramiç ilçesi dahilindeki 107.78 km’lik Kebrene etabı yine iki kez kat edildi. Can-am Maverick X3 ile Murat Kapanoğlu-Alexandar Trendafily’den oluşan Bulgar ekibinin hemen ardından 4’ncü sırada yer aldığı yarışta, bir diğer Can-am Maverick X3 ile yarışan İsrafil Akyüz-Özden Yılmaz ikilisi 5’nci olarak üçüncü günü tamamlarken, Baja Troia’nın 4’ncü ayak olarak puan verdiği Doğu Avrupa Baja Kupası’nda daha önce yapılan Romanya ve Yunanistan ayaklarında edindiği puanlarla iddialı duruma gelen Türk ekibi Becce Motorsport‘tan Mert Becce-Sertaç Tatar Suzuki Grand Vitara’ları ile 6’ncı olarak yarışı sürdürdüler.

AksisFire Racing Team’den Bener Baş-Yavuz Türkmen (Toyota Hulix) 11’nci, Iwas ekibi Burak Ayvaz-Bülent Gültekin (Detoro)  14’ncü, Yağız Birinci-Yusuf Öztürk (Can-am Maverick X3) 18’nci, Majör ekibi Mahir Alp-Akel Alp (Nissan Novara) 20’nci, ilk gün mekanik problem yaşayan Fişek Motor Sport’tan Mert Öztiryaki-İzzet Kazdal (Nissan Navara) 32’nci olarak son güne başlayacaklar. Yarışta son gün olan yarın (Pazar) 70 km’lik Troia etabı bir kez geçildikten sonra, gün ve yarış şehir merkezindeki Kipa AVM yanındaki seyirci özel etabında yapılacak olan Yusuf Cinal powerstage etabı ile tamamlanacak. Yarışın seramonik finişi yarın (Pazar) saat 18.30’da,  ödül töreni ise yine yarın (Pazar) saat 19’da Truva atının bulunduğu Kordon’da gerçekleştirilecek. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Çanakkale. | 30 Ekim 2021 : 22.22

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top