Koçarlı tırmanma coşkusu

Aydın Otomobil Kulübü’nün düzenlediği 2021 Atatürk Kupası 4’ncü ayak tırmanma yarışı ile otomobil sporları ‘bir yıl aradan sonra’ yine ve yeniden Koçarlı’da heyecan rüzgârı estirdi. Dört kategoride kayıt yaptıran 23 sporcudan 16’sı damalı gördü. Cumartesi akşam üstü start seremonisi öncesinde halk oyunları gösterisi ve yamaç paraşütü gösterileri ile renklenen ortam Koçarlı’ları mest etti. Açık güneşli ve yağışsız bir günde gerçekleştirilen tırmanma yarışında Aydın Milletvekili rallici Bekir Kuvvet Erim de start alarak renk kattı. Yarış öncesi yaşanan talihsiz bir kazada parkurun antrenmanlara açılması konusunda görevlilere destek olan Erim, iki çıkıştan oluşan tırmanma yarışında da dinmeyen sporcu aşkını parkurda tempolu bir şekilde sergiledi, beş sporcunun mücadele ettiği kategori 1’de en iyi zamanları kaydederek kupaya 20 tam puan taşıdı.

K2’de Palio’ların sert rekabetinde Hakan Akman her iki çıkışta da en iyi zamanları yaparak 1’nciliğe ulaşırken, duayen rallici Mithat Diker Palio’su ile 2’nci, ulusal ralli sporcusu Cem Yudulmaz ise Opel Corsa’sı ile 3’ncü olarak podyuma çıktılar. Şampiyon bayan sporcu Yasemin Erikli, parkuru 4 dakikanın altında tırmanan tek bayan sporcun olarak K2’de 4’ncü sırada damalı gördü. K3’de tecrübeli bir isim, Erdal Oral, tempolu tırmanışları sonrasında 1’ncilik kupası ile eve döndü. Ardından bayan sporcu Özlem Dalan K3’te 2’nci olarak damalı görürken, Mustafa Kurun 3’ncü olarak podyumu tamamladı, Enez Al 4’ncü sırada finişe ulaştı.

Üç sporcunun mücadele ettiği K4’te Mitsubishi Lancer Evo 9 ile Kemal Şener, her iki çıkışta da günün en iyi zamanlarına imzasını atarak birinciliğe uzanırken, antrenmanlarda aks problemi yaşayan bayan sporcu Belinda Uysal, serviste sorunu giderilen Palio’su ile her iki tırmanışımı da sorunsuz tamamladı ve K4’de 2’nci oldu. Ege Asal Motorsport’un takım koordinatörü Kayahan Kocaçam için Koçarlı ‘duble şanssız’ bir yarış oldu. Antrenmanlarda parkurda kalan Kocaçam’ın Escort’u serviste gözden geçirildi ve sorunu halledilerek start aldı ancak her ilk çıkışta aracın beyninden kaynaklı mekanik problemler nedeniyle çekici sırtında servise geri dönmek zorunda kalan Kocaçam, kendisine ‘duble şanssız koordinatör’ tanımlamasında bulundu.

Ege bölgesinde otomobil sporlarına karşılıksız maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen duayen rallici Mithat Diker, ödül töreninde yaşanan tatsızlık ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “zaman zaman çatlak sesler çıksa da, Ayosk’un bu spora yeni sporcular kazandırmaya ve bu yılki en büyük kupa olan Atatürk Kupası’nın 5’nci ayağı olan Seyrek otokrosunun çalışmalarına başladıklarını” söyledi. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Koçarlı-Aydın | 25 Ekim 2021 : 12.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top