İspanya’da Neuville lider

İspanya’da ikinci gün sonunda Hyundai’nin Belçikalı pilotu Thierry Neuville 2 saat 3 dakika 45 saniye toplam zamanıyla liderliğini son güne taşıdı. Toyota pilotları Elfyn Evans ve Sébastien Ogier podyumda ikinci ve üçüncü sırada yer aldılar. Cuma günkü güçlü bir performansın ardından Evans, güne ralli liderinden sadece 7 salise uzakta başladı ancak aynı çarpıcı formunu farklı etaplarda tekrarlayamadı ve günü liderin 16.4 saniye gerisinde bitirdi. Yine de genel klasmanda ikinci sırada ve takım arkadaşı ve pilotlar şampiyonu rakibi Ogier’in 22,3 saniye önünde bulunuyor. Şampiyona lideri Ogier avantajını sabahki bölümde azaldı ancak öğleden sonra serviste yapılan kurulum değişikliklerinden sonra olağanüstü tepki vererek hem SS11 hem de SS12’de en hızlı zamanı belirledi. Akşamın kapanış etabında zaman kaybedilmesine rağmen, dördüncü sıradaki sürücünün 1,2 saniye önünde 3’Ncü olarak günü tamamladı. Takım, genel klasmanda ikinci ve üçüncü sırada yer alarak, powerstage sonuçlarına bağlı olarak Pazar günü üreticiler şampiyonluğunu güvence altına alma hedefine doğru ilerlemeye devam ediyor.

Kalle Rovanper, genel olarak beşinci sırada yer alırken, özellikle Savallà etabının ikiNCİ geçişinde daha iyi bir zaman yaptı. Takamoto Katsuta da Cuma sabahı Yaris WRC’sine hasar verdikten sonra bu sabah yeniden geri döndü ve gün içinde özgüvenini ve etap sürelerini geliştirdi.

Takım direktörü Jari-Matti Latvala gün sonunda yaptığı açıklamada “Bizim için kötü bir gün olmadı ama ne yazık ki ralli galibiyeti bu sabah başladığımızdan biraz daha uzakta. Şu anda bu şampiyonada seviye o kadar yüksek ki, her zaman aracı geliştirmeye çalışmanız gerekiyor, ancak sadece küçük bir değişiklik yaparsanız artık o kadar kendinize güvenmiyorsanız, bunu etap zamanlarında hemen görüyorsunuz ve bu bugün Elfyn için durum buydu. Yine de bugün bazı pozitiflerimiz vardı, çünkü Sébastien öğle yemeğinde yaptığı değişikliklerden sonra bu öğleden sonra daha hızlıydı ve yine etap galibiyetleri için savaşıyorduk. Ne yazık ki bu geceki son etapta birkaç saniye kaybetti, ancak hala hedefteyiz ve yarınki rallinin sonunda ikinci ve üçüncü olabilirsek, üreticilerin şampiyonluğu için önemli olacak” dedi.

Son şampiyon Fransız efsane rallici Sébastien Ogier da yine gün sonuna yaptığı açıklamada “Bu sabah bazı şeyler düzelmişti: Dengeden daha mutluydum ve en azından temiz bölümlerde arabayı daha çok sürmekten keyif alabiliyordum. Yine de, zamanlar o kadar harika değildi. Ancak araç kurulumu üzerinde çalışmaya devam ettik ve servisten sonra daha iyi hissetmeye başladı ve zaman yaklaşıyordu ve harika bir öğleden sonra geçirdik. Ne yazık ki motor son etapta sert bir şekilde durdu, bu yüzden tekrar geride kaldı, ancak olumlu olan şey, aracın bana uygun olması ve hızın orada olması, bu yüzden yarına gideceğimden hala çok eminim” diye konuştu.

Takımın Galli pilotu Elfyn Evans da şunları söyledi: “Bugün çok güzel bir gün geçirmedik ve istediğimiz gibi olmadı. Zamanımız açıkçası dün kadar iyi değildi. Dün öğleden sonra zorlandığımız kirli yerler ve bu sabah yolda daha da geriye koşarken olduğu gibi, aracı belirli alanlarda geliştirmeye çalıştık. Bunu bir dereceye kadar iyileştirmeyi başardık, ancak bu süreçte aracın genel dengesini etkiledik. Bir şeyler denemek zorundaydık ama işe yaramadı: Asla tatlı noktayı bulamadım ve asla dün kadar rahat hissetmedim. Burada kendinize çok güvenmeniz gerekiyor ve bugün en iyi halimde değildim ve bu zaman içinde kendini gösterdi. Ama yarın denemeye devam edeceğiz.”

Ve genç pilot Kalle Rovanpera “Bugün tempo çok daha iyiydi ve maksimum risk almadan iyi zamanlar geçirebilirdik. Dün gece biraz daha kurulum değişikliği yaptık ve bu sabahki ilk etap biraz sis ve biraz nemli yerler ile oldukça zorlu koşullarda gerçekten güzeldi. İkinci etapta yavaş bir patlak verdik ve ardından üçüncü etapta büyük bir an yaşadık, ancak genel olarak oldukça iyi bir sabahtı ve arabadan memnundum. Öğleden sonra, kesiklerden gelen çok fazla çakıl nedeniyle yine oldukça zordu, ancak artık büyük bir kavgada değildik, bu yüzden büyük riskler almadan istikrarlı bir şekilde aldık ve her zaman öğreniyorum. Yarın hedef, ralliyi güvenli bir şekilde bitirmek ama aynı zamanda Güç Etabı’nda puanları zorlamaya çalışmak” dedi. | 16 Ekim 2021 : 22.15

İkinci günün (Cumartesi) Klasman
1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) 2h03m45.7s
2 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +16.4s
3 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +38,7s
4 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 Coupe WRC) +39,9s
5 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +1d12,3s
6 Gus Greensmith/Chris Patterson (Ford Fiesta WRC) +3m45.2s
7 Oliver Solberg/Craig Drew (Hyundai i20 Coupe WRC) +3m45.9s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top