Finlandiya’yı Evans kazandı

Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun 10’ncu ayağı olan Finlandiya Rallisi’ni, Toyota’nın İrlandalı pilotu Elfyn Evans kazandı. Yaris WRC’si ile ikinci günü (cumartesi) lider olarak tamamlayan Evans, son gün (Pazar) son dört etabın ilki olan 11.75 km’lik Laukaa’da en yakın takipçisi Hyundai’nin dünya şampiyonu pilotu Estonyalı Ott Tanak’ın 4 salise ardında 2’nci zamanda kaldı ancak bu sonuç bile liderliğini korumasına yetti. Günün ikinci, rallinin 17’nci etabı olan 11 km’lik Ruuhimaki’nin ilk geçilişinde rallideki 8’nci en iyi zamana imzasını attı ve rakibi Tanak ile farkını 3,5 saniye daha genişletti. Evans, etap sonunda “günün ilk iki etabı yeterince zordu ama daha yapılacak çok şey var” diyerek, rallinin bitimine henüz iki etap daha kaldığına işaret etti.

Rallinin 18’nci etabı olarak bugün ikinci kez geçilen 11.75 km’lik Laukaa’da Evans 9’ncu best’ini yaptı ve en yakın rakibinden 2 salise daha hızlıydı, yarışın toplamında farkı 12,4 saniyeye çıkararak rahatladı. 19’ncu ve son etap, 11 km’lik Ruuhimaki’nin ikinci geçilişiydi ve aynı zamanda powerstage etabı olarak ilave puanlar verecek olmasından dolayı tüm pilotlar için ayrı bir önem taşımaktaydı.

Son etap, ters sıralama ile start aldı, Toyota’nın Japon pilotu Katsuta Takamoto, dün etapta kaldığı için bugün süperally ile geri döndüğü parkurda son etaptan 5.24.6’lık zamanıyla çıktı ve rallinin genel klasmanında dibi görmesine karşın bir süre etap klasmanının zirvesinde yerini korudu.  Ancak kendisinden 2.8 saniye daha hızlı çıkan Lappi’ye etap zirvesini devreden Katsuta, yine de Ogier’in 4 saniye önündeki zamanıyla powerstage’de şampiyondan daha fazla puan alma şansını buldu. Ogier ise, etabın ve yarışın finişşinde WRC mikrofonlarına yaptığı açıklamada “Bilmiyorum, motor az önce durdu ve bence güç de burada değil. En iyisi değildi, ama oyunun bir parçası. Şimdi asfaltı dört gözle bekliyorum” dedi.

Son etaptan Breen 4’ncü zamanla çıktı ama rallide 3’ncü olarak finiş gördü. İngiliz rallici etap sonunda “oldukça iyi bir sonuç. Performansımız için çok memnun olmalıyız ve takım için teşekkür etmeliyim, araba her zaman mükemmeldi. Tekrar geri dönmek gerçekten keyifliydi ve umarım ileride görüşebiliriz” dedi. Ott Tanak ise, etabı 5.20.6’lık zamanıyla tamamladı ve Finlandiya’da 2’nci olarak finiş görüp hem kendisi hem de takımı için değerli puanlar kazandırdı. Evans, 5.18.9 ile efsane bir zamana imzasını atarak Finlandiya’da 2.19.13.7’lik toplam zamanıyla zaferini perçinledi. | 3 Ekim 2021 : 14.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top