Fafe’de lider Mikkelsen

Andreas Mikkelsen, FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nın altıncı turunda zorlu bir açılış günü için sis, çamur, rüzgar ve yağmurun bir araya gelmesiyle ilk gün sonunda Serras de Fafe e Felguieras Rallisi’ne liderlik ediyor. Ancak Toksport WRT Škoda Fabia Rally2 Evo’su ile Mikkelsen, son şampiyon Alexey Lukyanuk’un günü Saintéloc Junior Team Citroën’in C3 Ralli2’sinin 4.4 saniye önünde tamamlayarak ERC zaferi için büyük bir mücadeleyle çok yaklaştı. SS4’te sağ arka lastiğin hasar görmesi nedeniyle geciken Mikkelsen, “Çok zor bir gün oldu, yol tutuşunu yargılamak gerçekten zor çünkü sürekli değişiyordu. Son etap çok zorluydu ve çok derin tekerlek izleri vardı ve arabayı kumla dolduracağımdan korktum. Daha hızlı olabilirdik ama güvenli tarafta sürdüm çünkü başka bir lastik patlaması istemiyordum” dedi. Rallinin ikinci bölümü, zorlu koşulların birçok önde gelen sürücünün umutlarını vurduğu bir anda hızla bir yıpratma savaşına dönüştü.

Öğle servisinde 28.9’ların liderliğini yapan, ancak hasarlı bir lastikle SS5’e geri dönen Dani Sordo (Team MRF, Hyundai i20 R5) için SS8 daha da kötüleşecekti. Başlangıçta bir direksiyon sorunuyla duran Sordo, kaza yaptığında etabın son kilometresindeydi. “Zaten bazı problemlerimiz vardı, direksiyon bozuldu ve bu yüzden kısa bir süre sonra yoldan çıktık” dedi. Altı kez Romen şampiyonu SS6’da yerini Sordo’ya kaptırdıktan sonra, Simone Tempestini’nin talihsizliği, çamurla kaplı bölümler nedeniyle özellikle tehlikeli olduğunu kanıtladı. Ancak SS7’deki bir problem nedeniyle gecikti ve etkileyici bir performansın ardından bozuk direksiyon ve zayıf geri dönüş ile son etapta durdu. Bunun yerine, Portekiz şampiyona lideri Armindo Araújo, Fabia’sındaki su sıcaklığının SS8 sonunda 140 santigrat dereceye ulaşmasına rağmen geçici podyumu tamamladı. SS3’te büyük bir dönüş yaşadıktan sonra, geçen yılın Serras de Fafe e Felguieras Rallisi galibi şampiyonluk rakibi Bruno Magalhaes’in 13,5 saniye önünde, Hyundai Portekiz’in yönettiği i20 N Rally2’de bir yarış pistinin arkasında bir günlük test ve hala en uygun kurulumu bulmaya çalışırken ilk çıkışını yaptı.

Skoda Rally Team Hungaria’nın Fabia’sında yarılan ve bu sabah nemli koşullar için çok zor olduğunu bildirdikten sonra öğleden sonra için daha yumuşak bir kuruluma geçen Norbert Herczig 14’ncülükten 5’inciliğe tırmandı. Fabia’nın radyatörü çamurla dolup aşırı ısındığında yavaşlamak zorunda kalan İspanya Ralli Takımı’ndan Nil Solans SS8’de 7’nciliğe indi. Bu sabah kurulum ve güven sorunlarıyla mücadele eden ERC-Michelin Yetenek Fabrikası’nın en iyi üyesi Cais ise 6’ncı gidiyor. Yoann Bonato Fabia’sının sol ön tarafında hasar aldığını düşünerek SS1’de durdu. İspanya Ralli Takımı’ndan Efrén Llarena’nın sezonun son iki rallisi için ERC-Michelin Yetenek Fabrikası’nın en büyük tam lastik tahsisi ödülünü kazanma umutları, SS6’da emekliye ayrıldıktan sonra sona ermiş görünüyor. Hem o hem de yardımcı pilot Sara Fernández yaralanmadı, ancak Škoda Fabia Rally2 Evo’ları ciddi hasar aldı. Simone Campedelli (Team MRF Tyres) turbo sorunu nedeniyle yarışı tamamlayamadı. Luis Vilarino ve Alessandro Taddei, Cuma öğleden sonra serbest antrenmanda kaza yaptıktan sonra start alamadılar. | 3 Ekim 2021 : 09.00

Fafe 1.Gün Genel Klasman (8 etaptan sonra, 113.42 kilometre)
1 Andreas Mikkelsen (NOR)/E.Edmondson (GBR) Fabia Rally2 Evo ,1h23m20.8s
2 Alexey Lukyanuk (RUS)/Alexey Arnautov (RUS) C3 Rally2, +4.4s
3 Armindo Araújo (PRT)/Luís Ramalho (PRT) Fabia Rally2 Evo, +1m49.2s
4 Bruno Magalhães (PRT)/C.Magalhães (PRT) i20 N Rally2, +2m02.7s
5 Norbert Herczig (HUN)/Ramón Ferencz (HUN) Fabia Rally2 Evo, +2m40.7s
6 Erik Cais (CZE)/Jindřiška Žáková (CZE) Fiesta Rally2, +2m45.7s
7 Nil Solans (ESP)/Marc Martí (ESP) Fabia Rally2 Evo, +3d05.9s
8 Yoann Bonato (FRA)/Benjamin Boulloud (FRA) C3 Rally2, +3m19,1s
9 Benito Guerra (MEX)/Daniel Cué (ESP) Fabia Rally2 Evo, +4m50.5s
10 Miko Marczyk (POL)/S.Gospodarczyk (POL) Fabia Rally2 Evo, +5m04.9s
11 Javier Pardo (ESP)/Adrián Pérez (ESP) Swift R4lly S, +7m58.2s
12 Ricardo Teodósio (PRT)/José Teixeira (PRT) Fabia Rally2 Evo, +8m26.1s
13 Miguel Correia (PRT)/António Costa (PRT) Fabia Rally2 Evo, +9m56.4s
14 Joan Vinyes (VE)/Jordi Mercader (ESP) Swift R4lly S, +10m03,8s
15 Alberto Battistolli (ITA)/Simone Scattolin (ITA) Fabia Rally2 Evo, +10m07.3s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top