II. Sprint’de pole Bottas’ın

2021 Formula 1 sezonunda ikincisi Monza’da gerçekleştirilecek olan sprint yarışın sıralama turları bugün gerçekleştirildi. Sakin geçen seansların ardından Mercedes pilotu Valtteri Bottas pole pozisyonunun sahibi olurken, takım arkadaşı Lewis Hamilton ise 0.394 saniye gerisinde ikinci oldu. Red Bull pilotu Max Verstappen ise üçüncü sırada yer aldı. Sıralama turları hakkında ayrıntılı bilgiyi yazının devamında bulabilirsiniz. 

Sadece yumuşak lastiğin kullanıldığı sprint yarışın ilk seansında 1:20.543 ile Lewis Hamilton’dan en hızlı tur zamanı kaydedildi. Ardından takım arkadaşı Valtteri Bottas 0.142 ile ikinci sırada yer aldı. McLaren pilotu Lando Norris ise üçüncü sırada tamamladı. Yuki Tsunoda’nın attığı son tur 11’inci virajda pist limitlerini aştığı için silindi ve elenme bölgesine düştü. Böylece George Russell son anda elenmekten kurtuldu. Elenen isimler sırasıyla Nicholas Latifi, Yuki Tsunoda, Mick Schumacher, Robert Kubica ve Nikita Mazepin oldu.

İkinci seansta piste çıkan ilk isimler RedBull pilotları oldu. Hamilton’dan 1:19.936 ile tüm seans kırılamayan bir en hızlı tur zamanı geldi. Sonrasında tüm pilotlar pite girdi ve dakikalarca pist boş kaldı. Seansın bitmesine son 3 dakika kala arka arkaya tüm pilotların piste çıkmaya başladı. Sebastian Vettel ve Lewis Hamilton pit kazasından kıl payı kurtulan isimler oldu. Vettel pitten çıktığı sırada pit yolunda ilerleyen Hamilton’a çarpmadan son anda durabildi. Bu olay yarış sonrasında incelenmek üzere not alındı. Damalı bayraklarla sonra eren seansta Hamilton liderken, takım arkadaşı Bottas 0.096 saniye gerisinde ikinci ve Norris üçüncü sırada tamamladı. Bu seansın elenen isimleriyle sırasıyla Sebastian Vettel, Lance Stroll, Fernando Alonso, Esteban Ocon ve George Russell oldu.

Üçüncü seansa ilk başlayan isimler Mercedes’ler oldu. Tüm pilotlar bir turun ardından pite girdi. En hızlı tur zamanı 1:19.949 ile Hamilton’daydı. Seansın bitimine dakikalar kala pilotlar son turu atmak için tekrar piste çıktı ve Valtteri Bottas, 1:19.555 ile takım arkadaşının tur zamanını geçti ve ikinci sprint yarışın pole pozisyonu sahibi oldu. Hamilton, son turda daha iyi bir zaman kaydedemedi ve sıralama turlarını ikinci sırada tamamladı. Max Verstappen ise üçüncü oldu.

Sinem Hoşgör, 10 Eylül 2021, 20:36

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top