Sunninen Finlandiya’da

M-Sport’un eski pilotu Teemu Suninen, önümüzdeki ay (1-3 Ekim) yapılacak Finlandiya Rallisi’nde  bir Volkswagen Polo GTI ile WRC’ye geri dönecek. 27 yaşındaki Finli, Fiesta’da geçen yaklaşık beş WRC sezonunun ardından geçen hafta İngiliz ekibinden ayrıldı. Suninen ve Nikolay Gryazin, Movisport Polo ile Finlandiya takımı Printsport ile WRC2 destek kategorisinde parkurlara geri dönecek. İkili, Citroën C3 Rally2 ve WRC3 şampiyonu Jari Huttunen liderliğinde şampiyon Mads Ostberg tarafından yönetilen güçlü bir WRC2 rekabetinde yer alacaklar. Huttunen’e Hyundai’nin yeni i20 N Rally 2 otomobillerinde Oliver Solberg eşlik ediyor. Junior WRC şampiyonu Tom Kristensson ve Martin Prokop, Fiesta Rally2’leri sürüyor ve Georg Linnama, Jyvaskyla tabanlı fikstürün kategori alanını başka bir Polo’da tamamlıyor.

Esapekka Lappi, Finlandiya’da özel bir Toyota Yaris WRC kullanacak. 43 kaydın yarısı Toyota Yaris otomobilleri ve Esapekka Lappi, neredeyse bir yıl içinde ilk kez bir RTE-Motorsport versiyonunda üst düzey aksiyona geri dönmüş olacak. Finli, şampiyona lideri Sébastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanpera ve Takamoto Katsuta için Toyota Gazoo Racing fabrika girişlerini tamamlıyor. Craig Breen, gelecek haftaki (9-12 Eylül) Yunanistan EKO Acropolis Rallisi’nde Dani Sordo’ya yer açtıktan sonra Hyundai Motorsport’un kadrosuna geri döndü. İrlandalıya i20 WRC’de Thierry Neuville ve Ott Tanak eşlik ediyorlar. Gus Greensmith ve Adrien Fourmaux ise M-Sport Ford için Fiesta WRC kullanacaklar.

Avustralyalı Molly Taylor, WRC kampanyasına Estonya ve Yunanistan’ın ardından üç yarışın sonuncusu olan Finlandiya’da Fiesta Rally3 ile devam edecek. Eski Mitsubishi ve Skoda pilotu Jani Paasonen, 2005’ten bu yana ilk WRC rallisinde Fiesta Rally2 sürüyor. Organizatör AKK Sports’un CEO’su Riku Bitter, Finlandiya Rallisi’nin 70. yıl dönümü için bu kadar çok üst düzey ekibi ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. “Böyle kaliteli bir kadroyla, bu yılki rallinin WRC sezonunun en önemli olaylarından biri olacağından ve hibrit tabanlı Rally1 dönemi başlamadan önce 2022’de WRC’ler için uzun yıllar Finlandiya Rallisi olarak konuşulacağından hiç şüphemiz yok” dedi. | qrc.com, 7 Eylül 2021 : 09.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top