Yeni yarışçılar yeni heyecanlar

İstanbul Off-Road Kulübü’nün sevilen yarışçı üyesi Kenan Çarpışantürk’ü anmak için bu yıl onun adı ile düzenlenen İSOFF Challenge yarışlarının ikinci ayağı, 5 Eylül Pazar günü Çiftalan’da koşuldu. Yarış adına layık olacak şekilde, yeni meydan okumalar ve ikili rekabetlerle renklendi. Usta yarışçılar harika bir performans sergilediler ve yeni yetişen yarışçılar eskilerin arasından sıyrılıp kürsüye uzandılar. Sıralama turlarında en iyi zamanı üç Can-Am X3’lü ekip yaptı. 4:01 ile Ali Çetin-Ayşe Çetin, 4:05 ile Abdullah Turgut-Armağan Altun ve 4:12 ile Derin Doğaner- Ali Doğaner. Yarışın ilk turunda Start takının önünde 18 ekip sıralandı. 4,7 kilometrelik etap Start düzlüğünün ardından dik bir uçma rampası ile başlayıp, sıralı kasisler, dik uzun rampa inişleri, dar virajlar ve hem hıza hem de araçların birbirini geçmesine izin veren uzun düzlükler içeriyordu. İlk etap 10 tur olarak koşulacak ve en iyi zamanı yapan 16 ekip yarışın ikinci turunda start almaya hak kazanacaklardı.

Kayalık ve düzensiz zemin birçok ekibin lastik sorunu yaşamasına neden oldu. Bazı ekipler aynı etap içinde iki kez lastik patlattılar. Aziz Görkan-Göksel Günaydın/Isuzu 2800, Cihangir Aydın-Tolga Ak/Jeep 4.0 ve Abdullah Turgut- Armağan Altun lastik patlatıp yarış sürerken servise girmek zorunda kaldılar. Abdullah Turgut’un servis ekibi olağanüstü bir hızla lastik değişimini gerçekleştirince ekip kaybettiği zamana rağmen hızla yarışa dönüp etabı ikinci en iyi derece ile tamamladı. Birinci Eleme turunun sonunda en iyi zamanı Derin Doğaner-Ali Doğaner yaptı. Onu Abdullah Turgut-Armağan Altun ve Kubilay Tüfekçi-Nihat Keskin takip etti. Abdullah Turgut-Armağan Altun ekibi ilk turun ardından lastiklerinin uygun olmadığını gördüler. Sıralama turunda yarış dışı kalan Yağız Birinci Off-road’cu dayanışmasının güzel bir örneği olarak kendi aracının lastiklerini rakip ekibe verdi. İkinci Eleme turunda 13 ekip start aldı. 8 tur olarak koşulan etapta heyecan dozu giderek artmaya başladı. Bu turda en muhteşem görüntü, 1300 motor Suzuki ile yarışan Berk İşeri-Hayrı Tonoğlu ekibinin düzlükte Mitsubishi 2.5 ile yarışan Mehmet Tüfekçioğlu-Uğur tepe ekibini geçmesi oldu. İkinci Eleme Turu sonunda 10 ekip finiş gördü. En iyi zamanları birer saniye ara ile Derin Doğaner-Ali Doğaner, Abdullah Turgut-Armağan Altun ve Burak Ayvaz-Semih Noyan yaptı.

Final Turunda 8 ekip start aldı. Yarış seyretmesi çok heyecan veren ikili mücadelelerle geçti. Arada ufak dokunuşlar heyecanın daha da artmasına neden oldu. Damalı bayrağı ile gören Abdullah Turgut-Armağan Altun oldu. Yarışın son muhteşem görüntüsü finişe 100 metre kala gerçekleşti. Toyota 5.7 ile yarışan Devrim Öztürk-İsmail Koçali, DeToro 6200 ile yarışan Tarık Gökbay-Selçuk Dayangaç ekibini son 1saniyelerde geçip dördüncü olarak damalı bayrağı gördü. Ödül töreninde artan fırtına ve rüzgâra rağmen yüksek bir katılımla yapıldı. İlk üçe giren ekiplere kupalarını yarış ve Federasyon görevlileri takdim etti. | Ayşin Uysalİsoff : 6 Eylül 2021 : 18.55

 

Genel Klasman

1 Abdullah Turgut-Armağan Altun                  SSV         Can-Am X3            53

2 Burak Ayvaz-Semih Noyan                             S4           DeToro 5700        403

3 Derin Doğaner-Ali Doğaner                           SSV         Can-AM X3           54

Sınıf Klasmanları

SSV

1 Abdullah Turgut-Armağan Altun                  SSV         Can-Am X3            53

2 Derin Doğaner-Ali Doğaner                           SSV         Can-AM X3           54

S4

1 Burak Ayvaz-Semih Noyan                             S4           DeToro 5700        403

2 Devrim Öztürk-İsmail Koçali                          S4           Toyota 5.7            407

3 Tarık Gökbay-Selçuk Dayangaç     S4           DeToro 6200                        402

S3

1 Bener Baş-Yavuz Türkmen                             S3           Toyota 2.5 Dizel   302

2 Mehmet Tüfekçioğlu-Uğur Tepe  S3           Mitsubishi 2.5 Dizel            304

S1

1 Berk İşeri-Hayri Tonoğlu                 S1           Suzuki 1300                         101

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top