Kendi evinde zafer ilan etti

1995 yılından beri ilk kez Formula 1’e ev sahipliği yapan Hollanda, vatandaşı Max Verstappen’in bugünkü galibiyetiyle unutulmaz bir yarışa tanıklık etti. Kendi evindeki bu galibiyetle Verstappen, sezonun pilotlar sıralamasında tekrar zirveye oturdu. Red Bull ve Mercedes arasındaki pit stop stratejilerinin son sözü söylediği yarışta Lewis Hamilton ikinci sırada ve Valtteri Bottas ise üçüncü sırada yarışı tamamladı. Mercedes pilotları arasında son iki turda yaşanan en hızlı tur puanı kapışmasından, damalı bayraklar altında en hızlı turu atan Hamilton galip çıktı ve bir puanı daha cebe indirdi. Bir tur öncesinde Valtteri Bottas’ın, pilotlar sıralamasında önemli rol oynayacak olan bir puanı takım emrine karşı gelerek Hamilton’ın elinden alması, gelecek sezonda Mercedes’te koltuğunun olmayacağı ihtimallerini kuvvetlendirdi. Kazasız ve sezona kıyasla olaysız geçen bu yarışın detaylarına yazının devamında ulaşabilirsiniz.

| Sinem Hoşgör, 5 Eylül 2021, 18:15

Max Verstappen’in pole pozisyonunda, Lewis Hamilton’ın ise gridde ön tarafta yer aldığı yarış, beklenilenin aksine temiz başladı ve yarışın ilk turunda ilk beş değişmedi. Fernando Alonso ilk turda 2 sıra kazanarak 6’ncı sıraya ve Daniel Ricciardo 1 sıra kazanarak 9’unculuğa yükseldi. İlk turda 3 sıra kaybeden Antonio Giovinazzi ise 10’uncu sıraya geriledi. İlk virajdan itibaren Lewis Hamilton ile arasındaki farkı açan Max Verstappen, 5’inci turda DRS’nin açılmasıyla beraber liderliğini ve aradaki farkı korudu. Blokaj yaşayan Perez yanık lastiğiyle 9’uncu turda pit girmek zorunda kaldı. 21’inci turda Hamilton 3,6 saniyelik yavaş bir pit stop gerçekleştirdi. Hemen arkasından Verstappen de pite girdi ve 2,7 saniyelik pit stopla Hamilton ile arasındaki farkı 2,5 saniyeye çıkarttı. Pite girmeyen Valtteri Bottas ise liderliği ele aldı. 29’uncu turun ilk virajında Pierre Gasly, Fernando Alonso’yu geçerek 6’ncılığa yükseldi. Bu sırada Giovinazzi, Russell ve Stroll aynı anda pit girdi. Perez ise 11’inciliğe kadar yükseldi. Takım arkadaşı Verstappen ise lider Bottas’ı 31’inci turun start düzlüğünde rahatça geçti ve liderliği tekrar ele aldı. Ardından Hamilton da Bottas’ı geçerek 2’nciliğe yükseldi ve Bottas pit girdi. George Russell’a pit yolunda hız limitini aştığı için 5 saniye ceza geldi. Pierre Gasly ise 4’üncülüğe kadar yükseldi.

Yarışın ilk yarısı geride kalırken kısa süreliğine sarı bayraklar Sebastian Vettel için dalgalandı. Üçüncü virajda spin atan Aston Martin pilotu hızla toparladı ve yarışa geri döndü. Hamilton ikinci kez erken pit stop yaptı ancak 2,5 saniyelik bu pit stop ardından trafiğe takıldı. Arkasından pite giren Verstappen ise 2,1 saniyelik pit stop ardından liderliğini korudu ve Hamilton ile arasındaki farkı 3 saniyeye çıkarttı. Nikita Mazepin ve Yuki Tsunoda pit girerek güç kaybı sebebiyle yarışı bırakmak zorunda kaldı. Hamilton ve Verstappen arasındaki fark yarış boyunca hiç kapanmadı. Son iki tur kala Valtteri Bottas takım emrine uymadı ve Lewis Hamilton’daki en hızlı tur rekorunu 1:12.549 zamanıyla eline geçirdi. Ancak Hamilton pite girdi ve yeni lastikleriyle damalı bayraklar altında 1:11.097 ile en hızlı tur zamanını geri aldı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top