Bursa’da ilk gün

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı Yeşil Bursa Rallisi’nde ilk gün tamamlandı. Türkiye Ralli ve Türkiye Historik Ralli Şampiyonalarının yanısıra Şevki Gökerman Ralli Kupası’na da puan vermekte olan rallide toplam 74 ekip start aldı, ilk gün sonunda 71 ekip kapalı parka ulaşabildi. İlk gün dört etaptan üçünde en iyi zamanları yapan Burak Çukurova-Burak Akçay ikilisi Skoda Fabia Rally 2 Evo’larıyla ilk günü 33.13.6’lık toplam zamanlarıyla günü lider kapatırlarken, benzer bir Fabia ile yarışan takım arkadaşları Buğra Banaz-Gürkal Menderes ikilisi 12,2 saniye farkla 2’nci, Fiesta Rally 4 ile yarışan genç pilot Ali Türkkan-Aras Dinçer ikilisi de +2.27.4 farkla üçüncü olarak podyumu paylaştılar.

Açık, güneşli ama rakımlı etaplarda rüzgarlı ve soğuk bir havada gerçekleştirilen rallide Bursalı yarış severler de pandemi nedeniyle hasret kaldıkları yarışsız geçen sürecin ardından parkurlara çıkma fırsatını kaçırmadılar. Rallinin servis ve start alanları  olan Bursaspor şehir stadyumu, önceki gece oynanan milli maç nedeniyle kullanıma alındığı için, rallinin teknik kontrolleri gecikme ile tamamlanabildi ve bu yüzden yarışın da programı sarktı. Günün dördüncü ve son etabında son sırada start alan ekipler spotlarını yakarak etabı geçmek zorunda kaldılar.

Geçmişte toprak karakteri ile sıkça kullanılan Dağakça etabı, süratli, sprint, tırmanma ağırlıklı yeni ve bu kez asfalt zeminli haliyle rallinin belirleyici etabı oldu. Özellikle etabın ikinci geçilişinde ekipler ilk geçişte edindikleri güvenle de tempolarını arttırdılar ve rekabeti hayli kızıştırdılar. Dağakça’nın ikinci geçilişinde 6 otomobil yolda tutunamadı ve günü çekici sırtında tamamlamak zorunda kaldılar. Fiesta’sı ile Serkan Türkkan-Koray Akgün ikilisi, Dağakça’nın ikinci geçilişinde ve etabın ilk yarısında yükselen tempoları sonucunda yoldan kopup yardan aşağı indiler. Türkkan-Akgün, herhangi bir yara almaksızın araçlarından çıkarlarken, Fiesta’ları bir hayli hasar gördü ve yarışı bırakmak zorunda kaldılar. Bursa Rallisi ikinci gün (Pazar) iki farklı etabın ikişer kez geçilmesi sonrası öğledne sonra finiş görecek. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajans, Bursa
5 Eylül 2021 : 02.26

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top