Orhangazi’de kros keyfi

Bursa Otomobil Sporları kulübü tarafından Orhangazi otokros parkurunda düzenlenen otokros yarışları açık, güneşli, sıcak bir havada yapıldı. Dört kategoride toplam 21 sporcunun parkura çıkıp ter akıttıkları yarışlarda yoğun toz antrenmanlarda görüşü azaltırken, ilk yarış öncesi araröz ile yapılan sulama sonucu nispeten düşük toz altında rekabet yaşandı. Antrenman ve üç yarışlık günün yoğun program nedeniyle, Orhangazi’deki mesai Pazar sabahı 7.30’da başladı. İdari ve teknik kontroller sonrası 9.15’teki brifing tamamlandıktan hemen sonra yapılan antrenmanlarda çoğu sporcu zaman için kronometreye fazla asılmadı. K3’te Bursalı Türkiye Rallikros Şampiyonu Erhan Akbaş’ın yanısıra kardeşi Erol Akbaş’ın da kaydı olmasına karşın, Akbaşlar brandingli tek Evo ile mücadeleye renk katan isim şampiyon oldu.

Altı sporcunun rekabet ettiği kategori 1’de günün ilk yarışında İsmail Hakkı Aktaş Citroen Saxo’su ile 1’nci olurken, Fiat Palio ile Efecan Yazıcı 2’nci, Renault Clio Sport ile Ali İşeri 3’ncülük kupası kaldırdılar. İlk yarışta Lada Samara ile Ümit Bayram 4’ncü, Fiat Palio ile Levent Acar 5’nci, Fiat Palio ile Şerif Göktaş 6’ncı zamanları yaptılar. Günün ikinci ve 3’ncü yarışlarında Ali İşeri en iyi zamanlarla damalı gördü, İsmail Hakkı Aktaş 2’nci, Efehan Yazıcı 3’ncü sırada tamamladılar.

Beş Sporcunun mücadele ettiği K2’de Fiesta R2 ile Bursalı Burak Başlık günün üç yarışında da 1’ncilik kupalarını bırakmazken, Eskişehirli Serhan Türkkan her üç yarışta da 2’nciliği elde etti. Günün ilk yarışında Fiesta R2’siyle Burak Başlık 4.50.69 zamanıyla 1’nci olurken, benzer aracı ve 4.52.72 ile Serhat Türkkan 2’nci ve bir diğer Fiesta R2 ve 5.00.50 ile Okan Tanrıverdi 3’ncü olarak podyumu paylaştılar. Fiesta R2T’si ile İsmet Toktaş ilk yarışta abandone olurken, iki ve üçüncü yarışlarda finiş ve podyum görüp 3’ncülük kupası kaldırdı. Okan Tanrıverdi son iki yarışta podyumun takipçisi 4’ncü olurken, Fiesta’lar arasında tek Citroen C2’si ile ilk yarışın 4’ncülüsü olan Serdar Kaan Yalçın son iki yarışta 5’nciliği elde etti.

Sekiz sporcunun katılımı ile en kalabalık kategori olan K3’te Opel Astra’sı ile Bursalı Yiğit Yalçın 4.57.54 ile ilk yarışı kazanırken, Renault Clio ile Bursalı Emir Zümrüt 4.58.36 ile 2’nci, Fiesta ST ile Mehmet Gökseven 4.59.62 ile 3’ncü olarak podyumu paylaştılar. İlk yarışta Burak Akın 4’ncü, Mert Gür 5’nci Faruk Güzelçalışkan 6’ncı ve Muhammed Enes Zümrüt 7’nci olarak finiş görürlerken, Birol Aral ilk yarışta abandone oldu, diğer iki yarışa da katılamadı. İkinci yarışta Emir Zümrüt 4.48.43 ile podyumu ele geçirirken, Yiğit Yalçın bu kez 2’ncilikte kaldı, Mert Gür ise salise farklarla 3’ncü olarak damalı gördü. Mehmet Gökseven ise podyumu kaçırdı ve 4’ncü bitirdi, Burak Akın 5 ve Muhammed Enes Zümrüt 6’ncı olarak tamamladılar. Faruk Güzelçalışkan günün ikinci yarışını bitiremedi.

Son yarışta zirve 4.46.84 ile yeniden Yiğit Yalçın’ın oldu, Emir Zümrüt 4.48.66 ile 2’nci, 4.51.66 ile Mert Gür 3’ncü olarak podyumu paylaştılar. Burak Akın’ın 5’nci, Mehmet Gökseven’in 6’ncı olarak tamamladıkları 3’ncü yarışta Muhammed Enes Zümrüt finiş göremedi. Günün en az sporcusu olan K’te günün en iyi zamanları ve en iyi görüntülerini çıkaran güçlü makinalar arasındaki rekabette her üç yarışın da Subaru Impreza’sı ile kazanan ismi Ankaralı Gürsel Baranlı olurken, Mitsubishi Evo 9’u ile Bursalı Erhan Akbaş 2’ncilik kupalarının sahibi oldu. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Orhangazi, 23 Ağustos 2021 : 09.20

TABLOYU BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNİ TIKLAYABİLİRSİNİZ.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top