Hyundai hakimiyeti

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 8’nci ayağı olarak bugün start alan Ypres Rallisi’nde Hyundai’ler göz açtırmıyor. Belçikalı pilotundan dolayı ev sahibi gibi davranılan takımın üç farklı pilotunun da liderlik koltuğunu sırayla birbirlerine devretmelerinden sonra, en son 4 salise farkla Thierry Neuville’nin liderliğinde ilk gün ortası servisine lider ve podyumda ilk 3 sırayla gidilmesi, Belçika’nın ünlü asfalt rallisinde tüm gözleri Koreli takımın üzerine çevrilmesine neden oldu.

Rallinin ilk etabından en iyi zamanla çıkan takımın dünya şampiyonu Estonyalı pilotu Ott Tanak’ın ardından takım arkadaşları Neuville ve Breen dizildiler. İkinci etaptan en iyi zamanla çıkan bu kez Britanyalı Craig Breen oldu ve liderliği şampiyondan devraldı. 19.6 km’lik etaptan ikinci en iyi zamanla çıkan Neuville ise klasmanda 2’nciliğe yükselirken, ilk etabın lideri Tanak iki sıra gerileyerek podyumda 3’ncülüğe düştü. 23 km’lik Kemmelberg etabının ilk geçilişinde best’ini seriye bağlayan Craig Breen, en yakın takipçisi olan takımın birinci pilotu Neuville ile arasındaki farkı 9 salise daha arttırarak liderliğinin ilk ayağın son etabına taşımasını bildi.

Toyota takımının İrlandalı pilotu Elfyn Evans’tan 4 saniye daha yavaş kalan Tanak, aralarındaki fark 9 salise kapansa da klasmandaki 3’ncülüğünü 4 salise farkla korumasını bildi. İlk ayağın dördüncü ve son etabı olan 9,45 km’lik Zonnabeke’den en hızlı çıkan i20 ise Belçikalı’nın oldu. Neuville, bu atağı sonrasında rallinin ilk gün ortası servisine 4 salise farkla da olsa lider  olarak geri dönmeyi başardı. Takım arkadaşları Breen ve Tanak ise podyumdaki yerlerini korudular. Hyundai, toprak rallilerde üstünlüğü kaptırdığı rakibi Toyota karşısında asfalt rallide podyumun ilk 3 sırasını kapatarak yarışta erken bir üstünlük kurdu. Toyota’nın ilk ayaktaki en hızlı pilotu İrlandalı Elfyn Evans’dı.

Servise 4’ncü olarak geri dönen Evans’ın ardından genç Finli Kalle Rovanpera, tecrübeli Fransız lider Sebastien Ogier ve çaylak Japon pilot Katsuta Takamoto klasmanda birbiri ardına dizildiler. M-Sport, asfalta umut bağladığı Finli pilotu Suninen ile Hyundai’nin 4’ncü pilotu Loubet’in ardından ancak 9’nculuğu görebildi. İngiliz takımın ikinci pilotu Andrean Fourmaux ise 3’ncü etapta ciddi bir kaza yaparak (solda) pert olan Fiesta WRC’si ile klasman dışında kaldı. 98 Ekibin start aldığı Ypres’da ilk aya sonunda 5 ekip abandone listesinde sıralandılar. Ralli bugün 4 etabın yer aldığı ikinci ayakla devam edecek. Cumartesi günü iki farklı ayakta toplam 8 etap daha geçildikten sonra, Pazar günü 4 etapla tamamlanacak. | 13 Ağustos 2021 : 19.53

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top