Kıbrıs’ta 4’ncü ayak

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) tarafından organize edilen Basel Holding Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın dördüncü yarışı, 14-15 Ağustos tarihleri arasında, Car&Cars sponsorluğunda ikinci kez yapılıyor. Kermiya bölgesinde bulunan Car&Cars oto galeri önünden 14 Ağustos Cumartesi akşamüzeri başlayacak olan ralli 2 günlük programla organize edilecek. Ekipler 19.40’ta yapılacak start seremonisinin ardından 20.00 ve 21.00’de ilk aracın start almasıyla iki kez art arda, 7 kilometrelik Alayköy gece etabını geçecekler. Alayköy Etabı, Hipodromdan ve Alayköy Sanayi bölgesinde hazırlanacak seyirci noktalarından izlenebilecek. İlk günün tamamlanmasıyla ekipler Near East Bank Merkez Binası’nda kurulacak servis alanına gidecekler ve kapalı park ile ilk gün noktalanacak.

Ralli 15 Ağustos pazar günü, yaklaşık 16 kilometrelik Yılmazköy Etabı ile yeniden başlayacak. Art Arda iki kez geçilecek etabın ilk araç için start saatleri 09.35 ve 10.35 olarak belirlendi. Ardından iki kez art arda, yaklaşık 7 kilometrelik Kanlıköy etabı geçilecek. Kanlıköy Etabı start saatleri ise 12.10 ve 13.05 olarak açıklandı. Yılmazköy ve Kanlıköy etapları, Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde, Alpet yakıt istasyonu karşısında bulunan gece kulüpleri bölgesindeki zıplama noktalarından izlenebilecek. Daha sonra servis alacak olan yarışçılar, servisin ardından iki kez art arda, yaklaşık 12 kilometrelik Kermiya Etabını geçecekler. 15.40 ve 16.25’te başlayacak olan etap, Alayköy’den başlayıp yeni şehit çocuğu arsalarında bitecek. Kermiya Etabı eski zıplama noktasından ve şehit çocuğu arsalarından takip edilebilecek. Etapların tamamlanmasının ardından ödül töreni takribi 17.30’da Car&Cars önünde yapılacak.

Bu sezonun ilgi odağı olan R5 otomobillerle 6 ekip start alacak. Şampiyona lideri, Deniz Fahri-Serhan Tan, son ralliyi kazanan ve şampiyonada ikinci sırada bulunan, Mustafa Bulutoğluları-Mustafa Yücener ve şampiyona üçüncüsü Cahit Yetkili-Harun Çakır yanı sıra Rauf Denktaş-Mehmet Mişon, Murat Aşık-Mehmet Çağla ile Enver Haskasap-Halil Mulla da R5 araçlarla yarışacaklar. Car&Cars Rallisi’nde 3 ekip Sınıf N’de, 5 ekip Sınıf 1’de ve 1 ekip Sınıf R’de start alacak. | 11 Ağustos 2021 : 13.38

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top