Kevin Hansen İspanya’da sezonun ilk zaferini kazandı

2021 FIA Dünya Rallikros Şampiyonası, heyecan verici yarışlar ve Dünya RX onurları için nefes kesici bir savaşla İspanya’da muhteşem bir tarzda devam ederken, Kevin Hansen Barselona’da dünyanın en iyilerini yendi. Hansen, ailesi tarafından işletilen Hansen World RX Team için nabzı attıran bir performansın ardından tamamen tecrübesiyle bir zafer kazandı. Hafta sonunun büyük bölümünde, iki Peugeot 208, World RX of Catalunya’da ara klasmanda birinci olurken, Hansen ağabeyi Timmy’yi yakından takip etti. Ancak arkalarında üç kez dünya şampiyonu Johan Kristofferson gibi ciddi bir tehdit vardı. Sezona şampiyonluk unvanı sahibi olarak giren KYB EKS JC’nin as sporcusu dün ilk çeyrekte veri kaydedicisinin bağlı olmadığı tespit edildikten sonra diskalifiye oldu ve 15’Ncilikte kaldı. Bununla birlikte, neden Dünya Şampiyonası tarihindeki en taçlı yarışmacı olduğunu kanıtlayan İsveçli, sonraki üç elemeyi de kazanarak dördüncü çeyreğin ardından altıncı sıraya yükseldi ve tekrar podyumu kokladı. Kristoffersson, son iki turda Hansen kardeşlerin küçüğünü olağanüstü bir mücadelede geçmek için her yolu denedi.

İkinci yarı final göz kamaştırıcı bir düelloya sahne oldu, ancak Peugeot sürücüsü inatla silahlarına yapıştı ve direndi. Timmy’nin ilk yarı finaldeki zaferinin ardından final için hedefi Hansen’ın ön saflarında yer almaktı. Başlangıçta üçüncü sırayı aldıktan sonra, Kristoffersson daha sonra Hansen ikilisini alt etmek için erken bir joker taktiği uyguladı, ancak bu Timmy tarafından bertaraf edildi. Her ikisi de GRX-SET World RX Team’den Krisztián Szabó’nun arkasındaki jokerden ortaya çıktı ve ardından gelen gecikme Kevin Hansen’in hızlı dönüşüyle ​​birlikte ikincisinin iki vatandaşının dışını süpürmesini sağladı. Dördüncü turda liderliği ele geçirmek için vazgeçmedi. Sonucun kendisi için ne kadar önemli olduğunu gösteren kazanan, park halindeyken arabasından indikten sonra gözyaşlarına hakim olamadı, Timmy Hansen damalı bayrağa kadar Kristoffersson’ın baskısına karşı takımına 1-2 kazandırmak için direndi. Hansen World RX Team sezonu mükemmel bir başlangıç ​​yaptı. Kristofferson kazanamadığı için hayal kırıklığına uğrasa da, hafta sonu boyunca gösterdiği tempo, Audi sürücüsünün bu yıl bir kez daha hesaba katılması gereken bir güç olacağını kanıtladı. René Münnich, World RX kariyerinde ilk kez finale yükseldi ve sonunda ALL-INKL.COM Münnich Motorsport’la beşinci oldu. Sıralama turlarında hızlı ve hırslı olan takım arkadaşı Timo Scheider için daha az şans vardı, sıralamalarda üçüncü oldu ve yarı finalinin ilk turunda bariyerlere sıkıştı.

Hansen World RX Team Kevin Hansen; “Bu benim için çok şey ifade ediyor – ilk gerçek World RX galibiyetim. Uzun zamandır bu anı bekliyordum ve çok ama çok mutluyum. Sezon öncesi testlerinden altımda harika bir araca sahip olduğumu biliyordum ve oyunumu geliştirmek için çok çalıştım ve bu işe yaradı. Johan bu hafta sonu büyük bir mücadeleye girişti ve bunun için bizi gerçekten savaştırdı, ama şansımı yakaladım ve bunu almam gerektiğini biliyordum. Onu yarı finalde arkamda tutmak kesinlikle çok önemliydi. Podyumda dururken, soluma ve sağıma baktım ve ‘bu adamlar aralarında dört dünya şampiyonluğu kazandı ve ikisini de yendim’ diye düşündüm. Bu çok havalı bir duyguydu. Sezona başlamak için ne harika bir yol! Bu, dünya şampiyonasında ilk liderliğim değil ama bu yıl onu bırakmayı düşünmüyorum…” derken, Timmy Hansen de “Kevin ile çok gurur duyuyorum, ne kadar sıkı çalıştığını ve ne kadar geliştiğini biliyorum ve harika bir iş çıkardı. İkimiz de sıralama turlarında soğukkanlılığımızı koruduk ve finalde ilk virajdan nasıl çıkmak istediğimize dair bir planımız vardı ve bunu mükemmel bir şekilde gerçekleştirdik. Johan tüm hafta sonu inanılmaz hızlıydı ve pozisyonu korumak için onun joker stratejisini örtbas etmemiz gerektiğini biliyorduk. Ne yazık ki, daha sonra Szabó’nun arkasında biraz zaman kaybettim ve o jokerden çıktığında Kevin ile benim aramda çok yakındı, ama o noktadan sonra onun arkası bendeydi. Bu bir takım zaferi ve bir-iki finiş, sezon başında harika bir sonuç, ailemiz için büyük bir galibiyet” diye konuştu. Johan Kristoffersson de “1. çeyrekteki penaltıdan sonra bana podyum teklif etseydin kesinlikle alırdım ama burada gösterdiğimiz tempoyla tabii ki biraz daha fazlasını umuyorduk. Yarı finalde ve finalde çok fazla risk almak istemedim, bu yüzden adil kalırken agresif bir şekilde sürmeye çalıştım ve sonuç olarak hiçbir yol yoktu. Takım harika bir iş çıkardı ve araç harikaydı, bu da açıkçası ileriye bakmayı teşvik ediyor, bu yüzden sadece başımızı dik tutmamız ve tetikte kaldığımızdan emin olmamız gerekiyor çünkü bu hafta sonu bir kez daha rallikrosta her şeyin mümkün olduğunu kanıtladı. Dövüş Höljes’te başlıyor” dedi. | 25 Temmuz 12.00

Kevin HANSEN (SWE) Hansen World RX Team 6 tur
Timmy HANSEN (İsveç) Hansen Dünya RX Takımı + 1.141s
Johan KRISTOFFERSSON (İSVEÇ) KYB EKS JC + 2.394s
Krisztián SZABÓ (HUN) GRX-SET Dünya RX Takımı + 3.499s
René MÜNNICH (DEU) ALL-INKL.COM Münnich Motor Sporları + 7.259s
Kevin ABBRING (NLD) Bozulmamış + 9.782s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top