Yahşelli tırmanmayı sevdi

Ayosk Başkanı Mithat Diker, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’a plaket verdi.

Aydın Otomobil Sporları Kulübü (Ayosk) tarafından İzmir’in Menemen ilçesine bağlı Yahşelli mahallesinde ilk kez düzenlenen tırmanma yarışı büyük ilgi gördü. 2021 Ayosk Atatürk Kupası 1’nci yarışı olan tırmanmaya ege bölgesinden 18 sporcu kayıt yaptırdı, 15’i kupaya puan taşıdı. Yarış günü mevsim ortalamalarının üstünde ve termometrelerin 47 dereceyi gösterdiği kavurucu sıcaklar, tulumları içinde zorlanmalarına karşın ilk kez kullanılan parkurun keyfini süren sporcular, gün sonunda ajansa yaptıkları açıklamalarda bu keyiflerini dile getirdiler. Beldelerinde ilk kez otomobil sporlarına ev sahipliği yapan Yahşelliler ise, kavurucu sıcaklara aldırmadan sporcuları servis alanında yalnız bırakmadı ve onların rekabetlerini etapta yakından takip ettiler.

3.5 km’lik toprak parkurda iki çıkış üzerinden programlanan yarış öncesinde öğleden önceki iki antrenman çıkışında parkuru yakından tanıyan sporcular, öğleden sonraki ilk yarış çıkışında ise hünerlerini sergilediler. Servis arasından sonra ikinci çıkış için start noktasına gelen sporcular beklemedikleri bir sürprizle karşılaştılar. Parkurdaki görevli orman itfaiyesinin ilçenin farklı bir kesimindeki yangın nedeniyle orman bakanlığı tarafından bölgedeki diğer tüm itfaiye ekipleri ile birlikte talimatla yangın yerine yönlendirilmesi üzerine kurallar gereği parkurda görevli itfaiye ekibi kalmadığı için organizasyon ikinci startı önce geciktirdi fakat itfaiye ekibinin yangından parkurdaki görev noktasına geri dönmemesi üzerine sporcuları daha fazla mağdur etmemek adına yarışın ilk ve tek çıkış klasmanı üzerinden tamamlanmasına karar vererek bunu sporculara iletti.

Yarışın ödül töreni Yahşelli’deki çamlık mesire alanında gerçekleştirilirken, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın ev sahipliği yaptığı ödül töreni kendisinin bir konuşma yapması ile başladı. Katılan sporculara ve görev alanlara teşekkür eden Başkan Pehlivan, organizatör Ayosk kulübünün yarışı gelenekselleştirme düşüncesini desteklediklerini ve gelecek yıllarda bunun daha da geliştirilerek sürdürülmesini temenni etti. Ödül töreni podyuma çıkan sporculara kupalarının Başkan Pehlivan ile törende hazır bulunan idari ve mülki görevliler tarafından alkışlar altında sahiplerine verilmesi ile tamamlandı.

Yahşelli Tırmanma yarışında K4’de Ege Asal Motorsport’un Palio’su ile ilk kez yarışan Belinda Uysal eve 1’ncilik kupası ile dönmeyi başararak en çok alkışı toplayan isim oldu. Ege Asal Motorsport’un sporcu takım direktörü Kayahan  Kacaçam, Mk2 Escort’unun mekanik problem yaşamasına karşın ilk çıkışını tamamlayarak kupa kaldırdı. K3’te ise trafik eğitmeni eski kopilot Enez Al, Ege Asal Motorsport’un üniversite eğitmeni olan İzmirli kadın sporcusu Özlem Dalan’ın önünde 1’nci olarak damalı görürken, yılların kopilotu tecrübeli sporcu Erdal Oral Palio’sunda mekanik problem yaşaması üzerine kategorisini 3’ncü sırada tamamlayabildi. Ulusal rallici Levent Şapçılar, bu sezon R5 ile yarışmaya başladığı için önceki ralli otomobili Fiesta ST ile hasret giderdiği Yahşelli mahalli tırmanma yarışında 23 salise farkla K2’de 1’ncilik kupasını kaldırdı.

Ayosk ’ın Başkanı, 40 yıla yaklaşan sporculuk kariyeri ile duayen rallici olarak tanınan ve bilinen, yıllardır verdiği karşılıksız destekleri ile sporun Ege bölgesi ve İzmir ile Aydın illerindeki fahri temsilcisi olarak ön planda olan rallici Mithat Diker, gerçekleşmesine büyük emek ve destek verdiği Atatürk Kupası 1’nci ayağı Yahşelli Tırmanma’ya takımının Palio’larından biri ile katılarak farklı bir renk kattı ancak günün şanssız ismi olarak öne çıktı. İlk çıkışta mekanik problem yaşayan kısa süre etap içinde durmasına karşın daha sonra çalıştırmayı başararak damalı gören Mithat Diker, Levent Şapçılar’ın Fiesta’sının 23 salise ardından kategorisinde 2’nci oldu. Bir süredir parkurlardan uzak kalan Bedri Kol(sallayan) K2’de eve 3’ncülük kupası ile dönerken, yarışın kadın sporcular kupası Ege Asal Motorsport’un tecrübeli sporcusu Yasemin Erikli’nin oldu.

K1’de Palio’suyla 3.34.45 ile günün en iyi zamanına imzasını atan Kemal Çetinkaya’nın ardından Mehmet Can Çakar salise farkı ile 2’nci olarak podyuma çıktı, Aydın milletvekili Bekir Kuvvet Erim ise yine salise farkla podyumun üçüncü basamağına çıktı. Rallici kimliği bilinen, spora aşk derecesinde bağlı olan Bekir Kuvvet Erim, iki ay önce bel fıtığı ameliyatı geçirmiş olmasına karşın, kurucu başkanı olduğu kulübün Atatürk Kupası 1’nci ayağına katılmaktan geri kalmadı. En çok sporcunun rekabet ettiği K1’de Furkan Paşalı podyumun hemen ardından 4’ncü, İzmirli yarış garajı sahibi Efe Turan 5’nci, Ege Asal Motorsport takımından Burak Güngör ise 6’ncı oldular. Aydın Otomobil Sporları Kulübü’nün düzenlediği Atatürk Kupası yarışları Eylül ayında otokros yarışı ile devam edecek. Ekim ayında Koçarlı Tırmanma ve Menemen Otokros yarışlarının ardından kupa, kasım ayındaki sprint Cumhuriyet Rallisi ile tamamlanacak. | Aydın  Hoşgör, Ralli Ajansı, Yahşelli, 19 Temmuz 14.16


TABLOYU BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNİ TIKLAYABİLİRSİNİZ.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top