Estonya başlıyor!

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 7’nci randevusu Letonya, bugün shakedown etabı ile başlıyor. 6.23 km’lik Abissaare etabındaki son denemelerin ardından seramonik start var. Günün sonunda 1.64 km’lik Tartu etabında ilk kozlar paylaşılacak. Yarın (Cuma) toplamı 129 km olan dört farklı etap ikişer kez geçilecek, cumartesi günü toplamı 132 km olan yine dört farklı etap ikişer kez geçildikten sonra gün 1.64 km’lik Tartu etabının ikinci kez geçilmesi ile tamamlanacak. Estonya’da son gün (Pazar) toplamı 52 km ve sonuncusu powerstage olarak ilave puanlar kazanılacak olan 6 etapla yarış tamamlanacak. Estonya’da rekabetin toplam boyutu 314 km.

Toprak karakterli rallide 49 ekip mücadele edecek. Şampiyona lideri Ogier ve takım arkadaşları Evans, Rovanpera ve Katsuta, Toyota’nın dört silahşörü olarak bu sezon takımın sergilediği başarılı performansı taçlandırmak hedefiyle parkura çıkarken, Tanak’ın ev sahibi olması nedeniyle önem kazandığı rallide Hyundai kendisinden ve Neuville, Breen ve Loubet’ten oluşan 4 silahşörü ile rakibinin sezon başarısına dur demek için savaşacaklar. Hyundai takım patronu Adamo, Tanak’ın yanısıra bu rallide 2’nci olan Breen’den başarısının tekrarını bekliyor. Rakiplerinin 4×4’lük rekabetine Greensmith ve Fourmoux ile karşılık vermeye çalışacak olan M-Sport’un podyum için şansı çok görünmese de rallide ne olacağı öngörülemez bir gerçek.

Çok hızlı karakterli parkuru ile Estonya Rallisi öncesinde Ogier 133 puanla pilotlarda lider, 99 puanla takım arkadaşı Evans peşinde. Onların ardından 77 puanlı Neuville ve 69 puanlı Tanak var. Takımlarda 273 puanlı Toyota’nın liderliğini 214 puanlı Hyundai ve 109 puanlı M-Sport Ford izliyorlar.

15 Temmuz 2021 : 09.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top