Kartingte itirazlar dizboyu

Türkiye Karting Şampiyonası’nda sezonun ikinci ayağı İzmir Ülkü Park’ta yapıldı. 6 micro, 10 mini, 8 junior, 15  senior ve 2 master olmak üzere toplam 41 sporcunun rekabet ettiği mücadele, İzmir’de mevsim üstü sıcaklıklar ve yoğun nem nedeniyle özellikle sporcular açısından oldukça zor ve bir o kadar da tampon tampona mücadeleleri ile tamamlandı. Micro’da Cem Özler, minide İskender Zülfikari, junior’da Emir Tanju, senior’da Kerem Kahraman ve master’da Mehmet Çınar günün kazanan isimleri oldular. Küçük ve açık tekerlekli araçların rekabetlerinde zaman zaman yaşanması kaçınılmaz olan temaslar, zaman zaman da yarışların hemen bitimlerinde ve kurallar çerçevesinde itirazlar olarak yarışma komiserlerinin toplantısında gündem oluşturdular. İzmir’de de Pazar günkü yarışlarda dört farklı itiraz görüşüldü ve içerik konuları hep yarış olayı olarak değerlendirilerek kabul görmeyerek reddedildi.

Junior’da ilk yarış sonrası 26 numaralı kartla yarışan Kenan Or’un itirazı ile ilgili düzenlenen dökümanda ‘komiserler kurulu 26 nolu yarışmacı tarafından itiraz üzerine söz konusu olayla ilgili olarak starter dinlendi, yarışmacı tarafından sunulan video kanıtları değerlendirilerek itirazın reddine karar verildi. Yapılan değerlendirmelerde fodepar yapıldığına ilişkin iddia incelenmiş, ancak hareketli startlarda kırmızıçizgi itibarıyla bütün sürücüleri toplama sorumluluğunun lider araçta olduğu bilinmelidir. Ancak diğer koridorun daha arkada kaldığı ancak sarı çizgiye kadar yetiştiği startın verildiği anda liderin hızlanmada sorun yaşadığı, öyle ki arkasındaki grubun kendisinin tamponuna kadar geldiği ancak önlerinde yer alan sürücüyü geçemedikleri için onların da geciktiği anlaşılmıştır. Bayrak indiği an itibariyle hızlanma çizgisinin geride kalmış olması göz önüne alındığı ve hızlanmadaki gecikme de değerlendiğinde fodepar ihlali görülmemiştir” denildi ve “yarışmacıya Tosfed genel kuralları medde 52 uyarınca temyiz hakkı hatırlatılmakla beraber, bahsi geçen itiraza dair alınan bu karar, USY madde 12.2.3 uyarınca temyiz hakkı kullanılması durumunda dahi ilan edildiği an itibariyle hemen yürürlüğe girer” ibaresiyle ifade tamamlandı.

Bir diğer itiraz konusunda ise “48 numaralı yarışmacı tarafından yapılan itirazlar üzerine söz konusu olayın yaşandığı virajlara yakın kule ve pit gözetmenleri ile üst düzey görevlileri dinlemiş ve tüm kanıtları değerlendirerek aşağıdaki karar alınmıştır” denildi, verilen karar için de “Serkant Dorum’un junior 1’nci yarışla ilgili itirazında yapılan değerlendirmelerde 48 numaralı sürücünün diğer sürücülerle yaşadığı temasların yarış teması olarak değerlendirilmesi gerektiğine karar verilmiştir” denildi. Günün üçüncü itirazı da yine temas içerikliydi. “85 numaralı kartı ile Seda Kaçan’ın yaptığı itiraz üzerine 74,37 ve 22 numaralı kartların sporcularının dinlendiği, video, fotoğraf ve görsel kanıtları toplanarak olay yeri incelemesi yapıldığı, tüm kanıtlar değerlendirilerek Sade Kaçan’ın itirazının reddine karar verildiği” açıklandı. Yapılan değerlendirmede, “22 kapı numaralı sürücünün yaşadığı teması takiben yavaş hızda seyrettiği, 85 kapı numaralı  araç sürücüsünün ise olası bir teması önlemek adına yavaşladığı anlaşılmaktadır. Devamındaki olayda ise, 37 kapı numaralı sürücünün önündeki yavaş sürücüleri geçmek adına yaptığı atağın temasla sonuçlandığı görülmüş olup, durum yarış olayı olarak değerlendirilmiştir” denildi.

Günün bir diğer itirazına yanıt ise, 22 kapı numaralı sporcu için takımı BOM’un direktörü Ahmet Köseleci’ye verildi. “22 Numaralı yarışmacı tarafından yapılan itiraz üzerine 74, 37 ve 85 numaralı araç sürücülerinin dinlendiği, video, fotoğraf ve görsel kanıtları toplandığı, olay yeri incelemeleri yapılarak tüm kanıtların değerlendirildiği” belirtilerek, itirazın reddine karar verildiği ifade edildi. Karar yazısında, “..21,37 ve 22 kapı numaralı sürücünün itiraza konu temas öncesinde 74 numaralı aracın iç çizgideki pozisyonunu almış olması nedeniyle dönüşün  sorumluluğunun virajın dış çizgisinde kalan 22 kapı numaralı sürücüde olması gerektiği anlaşılmaktadır. Devamındaki olayda ise 37 kapı numaralı sürücünün önündeki yavaş sürücüleri geçmek adına yaptığı atağın temasla sonuçlandığı anlaşılıp olup, durum yarış olayı olarak değerlendirilmiştir” denildi. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İzmir, 13 Temmuz 2021 : 19.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top