Lemi Tanca’nın sporcu torunu

Lemi Tanca, Türk Otomobil Sporlarının unutulmaz bir isim olarak sporculuğu kadar sporumuzdaki yöneticiliği ile de derin izler bırakan bir isim. Tecrübelerinden istifade edilebilecek bir dönemde aramızdan ayrılması, sporumuz açısından önemli bir kayıp olarak görülür. Lemi Tanca’nın iki kızı, Pelin ve Elif, babalarının izinden giderek sporda Tanca soyadını devam ettirdiler. Elif Tanca, halen Ağaçkakan Motorsport’un takım koordinatörü olarak görev yaparken, Pelin, bir dönem federasyonun idari kadrosunda görev üstlenmişti, şimdi ise Leon’un peşinde pistlerde koşturuyor.

Leon Bertuletti de dedesi Lemi Tanca gibi sporcu genlerine sahip. Yaşı henüz çok ufak olmasına karşın, bu yıl yeni açılan micro kategoride kart biniyor. Bu sene ilk kez Türkiye Karting Şampiyonası Micro kategorisinde yarışan Leon, ilk ayakta 2’nci olarak başarılı bir sporcu olacağını gösterdi. Ülkü Park’ta Pazar günkü ikinci yarışta Leon kariyerinin ilk şokunu yaşadı ve formasyon turunda rakibi ile temas yaşayarak radyatörü hasar gördüğü için start alamadı. Leon, ikinci yarışta yarışamamaktan ve rakibinin temasından yana o kadar dertlendi ki, kendisini ne annesi Pelin, ne de halası Elif teselli edemedi. Elif ise çareyi yeğenini patronu İbrahim Okyay’la tanıştırmakta buldu. Kurduğu yeni takımının garajında genç sporcuyu karşısına alıp dikkatle dinleyen ve kendisine öğütler veren Okyay’ın bu yaklaşımı Leon’u fazlasıyla etkiledi ve az önceki kırgın ve hatta kızgın halinden eser kalmadı. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, 12 Haziran 2021 : 23.55

Leon Bertuletti ve diğer genç ve sporcuların pistteki yansımaları Ralli Dünyası Dergisi’nin yeni sayısında en geniş şekilde yer alacak. Dergiye şimdi abone olmak için burayı tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top