Kızılcahamam’da offroad sesleri

Offroadda sezonun ilk startı Kızılcahamam’da verildi. Ankara Offroad Kulübü (Andoff) tarafından Kızılcahamam’da düzenlenen Ankara Offroad yarışında ilk gün orman etabı geçildi. Kızılcahamam Kaymakamlığı ve Kızılcahamam Belediyesi tarafından da desteklenen yarış için, bu sabah Ankara’nın 60 km kuzeyindeki doğa cenneti termal ilçesi Kızılcahamam merkezi offroad bayrakları ila donandı, içle belediyesinin önünde kurulan start takı balkonlarında takip eden Kızılcahamamlılar için renkli bir ortam yarattı. Kızılcahamam Kaymakamı ve Kızılcahamam Belediye Başkan yardımcısı, start öncesi alana gelip organizasyona destek vererek, sporcularla yakından ilgilendiler. Kızılcahamam merkezinden 17 km mesafedeki servis alanında idari ve teknik kontrolleri yapılan 34 otomobil, bugün saat 11’deki start seramonisi için tak’ın bulunduğu alana geldi.

Mevsim normalleri üzerindeki bir sıcaklık, Ankara’nın doğal bozkır yapısına uygun kuru bir günde gerçekleştirilen seramonik startta kaymakam ve belediye başkan yardımcısı ile diğer yetkililerin birer dakika arayla start verdiği otomobiller daha sonra yine servis alanına geri dönerek etap saatine kadar mekanikleri tarafından son kez gözden geçirildiler. Servis alanının bir tarafında verilen orman etabı startı, 15 km sonra yine servis alanının diğer tarafından finiş gördü. Parkurun bu komplike yapısı, yarınki seyirci etabında da geçerli ve yine servis alanı yakınlarında hazırlanan kapı geçişleri, yarınki rekabetin daha renkli geçeceğinin göstergesi. Derin bir su geçiş kapısının yanı başında kurulan protokol tribünü yarınki seyirci etabında üç bakan dahil yerel bürokratları misafir edileceği üzerine kurgulu. Servis alanı yakınlarındaki doğal yerleşik kamp alanında bugün hissedilen kamp müdavimlerinin de yarınki seyirci etabında coşkulu bir kalabalığı arttırması bekleniyor.

Birkaç ay önce vefat eden Trakyalı offroadçu Edip Kurtoğlu’nun adı verilen bugünkü 15 km’lik orman etabı uzun ve geniş düzlükleri ile güçlü makinaların öne çıkmasına neden olurken, yer yer sert noktaları ve dik tırmanışı olan etabın zemini bazı iddialı yarışçıların lastikleri ile başını derde soktu. Bunlardan biri olan Denizlili Kenan Özsoy’un sağ ön tekerleği etabın ikinci geçilişinde henüz 11’nci kapıda jant üzerinde kaldı. Sporcunun servis alanına ulaşmak için tempo düşürmesine karşın ısrarla yürümesi sonucu jant ta pert olacak kadar kadar işlev gördü. Can-am işe yarışan Bodrumlu Çağdaş Çağlar yarışın startı öncesi fren probleminden yana dertliydi ancak tecrübesi ile günün üç etabında da finiş gördü. Aynı takım adına yarışan İzmirli ekibin araçları sol ön rotil problemi yaşayarak ikinci geçişte etap içinde durdu. Araçları resque tarafından servis alanına çekilen genç ekibe takım mekanikerleri müdahale etti. Ankara şampiyonlarından İsmail Ayhan ise ilk etapta Mitsubishi’sinde motor kitlenmesi problemi yaşayarak ilk güne veda etti.

İlk iki geçişi sonrası etapta dört araç kırılıp kalınca reque ve çekiceler fazla  çalışmak zorunda kaldılar. Ancak araçları servis alanında müdahale sonrası sorunları giderilenler son etaba çıkma şansını kaçırmadılar. Andoff Ankara Offroad yarışında ikinci gün (Pazar) seyirci etabı yapılacak. Yine birkaç ay önce yaşadığı bir deniz kazasında hayatını kaybeden İstanbullu offroaçu Kenan Çarpışantürk’ün anısına adı verilen seyirci etabı yarın gün boyunca dört kere geçilecek. Yarış akşamüstü finiş görecek. Ödül töreni de Kızılcahamam Belediyesi’nde yapılacak. ­| Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, 9 Temmuz 2021 : 21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top