Silkway’i bırakan bırakana

Overdrive Racing, organizatörlerin Covid-19 nedeniyle Moğolistan sınırını geçmeyeceklerini söylemesi üzerine Yazeed Al-Rajhi’nin Toyota Hilux’unu İpek Yolu Rallisi’nden çekme kararı aldı. Moğolistan’da Kovid-19 ile ilgili vakalarda ani artış raporlarının ardından ralli yetkilileri, 2021’deki FIA Kros Rallileri Dünya Kupası’nın üçüncü turunun kısaltılacağını ve kapsamlı bir şekilde değiştirileceğini açıkladı. Overdrive Racing’den takım patronu Jean-Marc Fortin, “bize Covid durumu nedeniyle sınırı geçemeyeceğimize dair bir açıklama yapıldı ve başka bir şey olup olmadığından emin değildik. Etapların güzel olacağını bildiğimiz Moğolistan’da değil, sadece Rusya’da bir yarış görmek için takımların ve sürücülerin önemli finansal maliyetlerle buraya gelmesi hayal kırıklığı yaratıyor. Rusya’da kalmamız gerekiyordu ama şampiyonluk için gerekli etap mesafesine ulaşamadık. Bu, bir galibiyet için elde edilebilecek maksimum puanın % 25 olacağı anlamına geliyor, ki çok saçma. Yezid kazanmış olsaydı sekiz puan olacaktı. Büyük bir finansal harcamayı kabul edemeyiz Çalışma saatleri ve bir çok ekipmanın Rusya’nın merkezine taşınması bu duruma konulacak. FIA ve organizatörler bu durumdan çok fazla zarar görmezler. Takımlara giriş ücretlerini ve bazı masrafları geri ödemek için organizatörlerin nasıl tepki vereceğini de bilmemiz gerekiyor” dedi.

2 Temmuz’da Sibirya başlangıç ​​noktası Omsk’ta başlayan ralli eylemi, askeri alanda 87 km’lik kısa bir etap ve Novossibirsk’e 670 km’lik bir günlük etaptan oluşuyordu. Ekipler daha sonra geceyi Ob Nehri kıyısındaki bir kampta geçirdi. Rus sürücü Denis Krotov, Al-Rajhi’nin 50 saniye önünde, üçüncü sırada Guerlain Chicherit ve dördüncü sırada Vladimir Vasilyev yer aldı. Al-Rajhi, Novossibirsk ile Gorno-Altaysk arasında günlük 581,73 km’lik 132,74 km’lik daha uzun ikinci periyotta rakibinin izinden gitmek ve ardından Moğolistan’da hücum etmek için etabı kazanmak istemedi. Bu, Rusya’da, Sibirya ormanlarından geçen geniş alanlar ve zorlu bölümlerle planlanan sınır geçişinden önceki son aşamaydı. Vasilyev, Chicherit’i 49 saniye yendi ve etap galibiyetini aldı, Al-Rajhi üçüncü oldu. Fransız rakibinin 13 saniye önünde, Al-Rajhi ise üçüncünün 33 saniye gerisindeydi. Ancak olay planlandığı gibi Moğolistan sınırını asla geçmedi.

Covid ile ilgili vakalarda bildirilen bir artışın ardından, bir Rus Covid yetkilisinin organizatörlere bir mektup göndermesinin ardından kısaltılmış bir ralliyi Rus topraklarında yeniden yönlendirmeye karar verildi. Overdrive Racing devam etmemeye karar verdi ve Al-Rajhi’nin Toyota’sını ralliden çekme kararı aldı. South Racing ve Xtreme + da ralliden çekme kararı aldı. South Racing, yarış yetkililerinin 11 Mayıs’ta Ulan Batur’da planlanan varış noktası ile Pazar günü Moğolistan’a sınırı geçmediğini teyit ettikten sonra beş Can-Am Maverick XRS’sini İpek Yolu Rallisi’nden çekme kararı aldı. Moğolistan sınırında Kovid ile ilgili vakalarda bir artış olduğu rapor edildiğinde, üst düzey bir Rus sağlık yetkilisi ralli organizatörlerine orijinal rotada devam etmemelerini tavsiye etti ve 2021 FIA Kros Rallileri Dünya Kupası’nın bu yılki üçüncü turu o kadar kısaldı ki tamamen Rusya’da gerçekleşir, ancak tam şampiyonluk puanlarına hak kazanmaz. | Speedweek. 4 Temmuz 2021 : 15.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top