Avusturya GP’nin galibi Max!

2021 Formula 1 sezonunun dokuzuncu yarışı Avusturya GP, Red Bull Ring’de gerçekleştirildi. Geçen hafta aynı pistte gerçekleştirilen Steiermark GP’nin galibi Max Verstappen, yine takımının kendi evinde Avusturya GP’nin de galibi oldu. Aynı zamanda en hızlı turu da elde etti. Tribünlerin tam kapasitede dolu olduğu pist Max Verstappen hayranlarıyla turuncuya boyandı. Valtteri Bottas 15 saniye gerisinde yarışı 2’nci tamamladı. McLaren pilotu Lando Norris bu sezon üçüncü kez podyuma çıkmayı başardı. Yarışın sonucunda sezonun pilotlar şampiyonasında Verstappen, Hamilton’la arasındaki farkı 32’ye çıkarttı. Takımlar sıralamasında ise Red Bull 44 puanla Mercedes’in önünde lider.

Yarışın ilk virajı Max Verstappen, Lando Norris’in önüne kapanarak liderliği kaptırmadı. İlk turda sarı bayraklar havalandı. Alphine pilotu Esteban Ocon, üçüncü virajın çıkışında Antonio Giovinazzi ve Mick Schumacher arasında kaldı ve Giovinazzi’ye temas yaşadı ve kırık süspansiyonla yarışa erken veda etti. Güvenlik aracı arkasında geçiş yaptığı için Antonio Giovinazzi’ye 5 saniye zaman cezası geldi. Yarışın kaldığı yerden devam etmesiyle birlikte Valtteri Bottas takım arkadaşı Lewis Hamilton’ı geçti. Üçüncü sıradaki Sergio Perez ise Lando Norris’i geçmeye çalışırken pist dışına taştı. Çakılı havuza giren Perez, 10’uncu sıraya kadar geriledi. Lando Norris, Sergio Perez’i pist dışına doğru zorladığı için 5 saniye zaman cezası aldı. Bir diğer zaman cezası ise pit girişinde beyaz çizgiye bastığı için Yuki Tsunoda’ya geldi. Bu sırada Lewis Hamilton, Lando Norris’i geçerek ikinciliği ele aldı. Lando Norris’in pite girmesiyle arkasındaki Bottas da pite girdi ve Norris’in 5 saniye cezasıyla Valtteri Bottas üçüncülüğe yükseldi. İlk ikideki Max Verstappen ve Lewis Hamilton de pite girdi ancak Verstappen, pit öncesi Hamilton’la arasındaki farkı korudu ve pitten lider kalarak çıktı. Yarışın ilk yarısına girilirken sıralama Verstappen, Hamilton, Bottas, Norris, Leclerc, Sainz, Raikkonen, Gasly, Ricciardo ve Perez şeklinde.

Yarışın ikinci yarışı şampiyona direktörü Michael Masi’nin pilotlara yazdığı 5 saniye cezalarıyla doluydu. 41’üncü turda Sergio Perez, Lando Norris’in kendisine yaptığı ve 5 saniye ceza aldığı hamlenin aynısını Charles Leclerc’e yaparak ve Leclerc’i pist dışına doğru zorladığı ve çakılı havuza girmesine sebep olduğu için 5 saniye zaman cezası aldı. Birkaç tur sonra Perez, Leclerc’e yine aynı hamleyi yaptı ve bir 5 saniye ceza daha aldı. Sonrasında Sergio Perez Daniel Ricciardo’yu geçerek 5’inciliğe, Lando Norris is Lewis Hamilton’ı geçerek 3’üncülüğe yükseldi. Lance Stroll’e de 5 saniye ceza, pit yolunda hız limitlerini aştığı için geldi. Arkasından Yuki Tsunoda’ya pit girişinde yaptığı ihlali tekrarladığı için bir 5 saniye ceza daha geldi. Max Verstappen, arasındaki açık farkla rahat bir şekilde pitstop yaptı ve liderliği Bottas’a kaptırmadı. Son 5 tur kala Carlos Sainz Jr. takım arkadaşı Charles Leclerc’i geçerek 7’nciliğe yükseldi. Son turlarda dünya şampiyonu Fernando Alonso ve George Russell 10’unculuk için mücadele etti. Fernando Alonso son 2 tur kala George Russell’ı geçerek 10’unculuğu ve 1 puanı ele geçirdi. Carlos Sainz Jr. son turda Daniel Ricciardo’yu geçerek 6’ncılığa yükseldi. Yarışın sona ermesiyle Max Verstappen takımının kendi evinde Avusturya GP’nin galibi oldu. 15 saniye arkasında Valtteri Bottas 2’nci, 1 saniye gerisinde Lando Norris 3’üncü oldu. Lewis Hamilton ise Norris’in 24 saniye gerisinde 4’üncü sırada yarışı tamamladı. İki dünya şampiyonu Sebastian Vettel ve Kimi Raikkonen 12’ncilik için son turda mücadele ederken temas yaşadı ve iki pilot çakılı havuza girerek damalı bayrağı göremedi.

Sinem Hoşgör, 4 Temmuz 2021, 17:51

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top