Silkway’de rota değişti

Silkway Rallisi’nde komiserlerin, FIA ve FIM gözlemcileri ile yaptığı acil toplantının ardından, alternatif bir yarış rotasına karar verildi. İpek Yolu Rallisi gibi büyük çaplı bir spor müsabakasını yürütmek için organizatörlerin hem hazırlık sürecinde hem de yarış sırasında en kısa sürede çözülmesi gereken birçok konuyu ele alması gerekiyor. Keşifte spor müdürlüğü, herhangi bir mücbir sebep durumunda kullanmak için genellikle iki veya üç farklı rota seçeneğini aynı anda değerlendiriyor. Başarılı bir ralli için hem rakiplerin hem de organizasyon ekibinin sağlığını korumak çok önemli. 1 Temmuz’da, covid-19 hafifletme stratejisinin uygulanması ve kontrolünden sorumlu SWR genel merkezi başkanı Denis Protsenko, yarış rotasının derhal değiştirilmesini ve başlangıçtaki süre içinde yalnızca Rusya Federasyonu’nda onaylanmış bölgelerde yarışmanın değerlendirilmesini gerektiren bir mektup gönderdi.

SWR komiserleri, FIA ve FIM Gözlemcileri ile yaptığı acil toplantının ardından taraflar verdikleri kararda, “Moğolistan’daki koronavirüs salgını ile ilgili karmaşık durumu ve mücbir sebepleri göz önünde bulunduran organizasyon, yarışmacılarının ve yerel halkın sağlığı konusunda tüm sorumluluğunun bilincinde olarak, Rusya’dan Moğolistan’a sınırı geçmeme ve Rusya’nın seçili bölümlerini kullanarak yarışa devam etme kararı aldı” denildi. 11. İpek Yolu Rallisi Rallisi’nde 4 Temmuz’da ekipler, Gornoaltaisk’ten Kosh Agach’a kadar bir maraton etabında yarışacaklar. Bu, 3. ayakta sadece yarışçıların araçlarını tamir etme yetkisi olduğu anlamına geliyor ve servis personelinin herhangi bir yardımı kesinlikle yasak. Tüm servis personeli Gornoaltaisk bivakında kalacak ve dinlenme günlerinin tadını çıkaracak.

Ralli Direktörü Vladimir Chagin, “Ralli organizatörlerinin kararı üzerine, Moğol etapları için hazırlanan tüm bivaklar ve altyapı, Covid-19 karşıtı istasyonlar kurmak ve yerel halkın salgınla mücadelesine yardımcı olmak için eyalet ve yerel makamlarca sağlanacak. Moğolistan, organizasyon tarafından teslim edilen insani yardım malzemelerini de alacak” derken, Silk Way Rally Yönetim Kurulu Başkanı Bulat Yanborisov da şunları söyledi;İnsan hayatı ve sağlığı nihai bir öncelik. Bugün rakiplerle çok fazla iletişim kurdum ve kararımızı anlayış ve desteklerini kazandım. Doğru şeyi yaptığımızdan kesinlikle eminim. Önümüzde daha yarışacak birkaç gün var. Pandemi sona erecek. Bir süre sonra bu zor zamanları hatırlayacağız, ama şimdi yapmamız gereken bu, daha sonra yaptıklarımızdan utanmamak için. İpek Yolu Rallisi’nin büyük uluslararası ailesi şimdi ruhen Moğolistan halkının yanında. Koronavirüsü yeneceğiz, insanlık bundan daha büyük krizleri yönetti! İpek Yolu Rallisi katılımcıları Moğolistan halkına desteklerini ifade ediyor. Kovid-19 pandemisinden muzdarip olanlar için bağış toplama ralli bivakında düzenleniyor.” | 3 Temmuz 2021 : 21.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top