Silkway’de doktor uyarısı

Dünyanın en büyük açık yol rallilerinden biri olan uluslararası İpek Yolu Rallisi geleneksel olarak yaz ortasında düzenleniyor. 40’tan fazla ülkeden katılımcılar en iyi yarış teknolojisiyle motosikletler, SSV’ler, arabalar ve kamyonlar bir araya geliyorlar. İki haftadan kısa bir sürede ralli rotası birkaç farklı ülkenin topraklarından geçiyor. Milyonlarca insan bu olayı dünya çapında televizyonda takip ediyor. 2021’de ralli rotası, daha önce İpek Yolu Rallisi’nin diğer sürümlerinde kullanılmayan bölgeleri, Rusya ve Moğolistan’daki Altay bölgesi ve Moğolistan’daki Gobi Çölü’nü içerecek. Becerilerini test etmeye hazır olanlara meydan okuyacak yeni rotalar. Hızlarını kanıtlama fırsatına sahip olacak ve rakiplerin yanında yeni bir ralli keşfedecekler. Bu yıl FIA countrycros şampiyonasının bir ayağı olan yarış, arka arkaya ikinci yıl için FIM (motosiklet) kros dünya şampiyonasının bir parçası. 1-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak olan ralli 10 ayaktan ve yaklaşık 5200 kilometre mesafeyi içeriyor. Rusya ve Moğolistan’ın ev sahipliğini yaptıkları ralli, Rusya Federasyonu Hükümeti ve Rusya Federasyonu Spor Bakanlığı tarafından destekleniyor.

Bu yıl Sİlkway’da ilk gün Yazeed Al Rahjl-Michael Orr (Toyota) ilk start aldılar ve risk almamayı seçtiler. Suudi sürücü, “bu ilk etapta gerçekten kaybedecek çok şey vardı, kopilotum harika bir iş çıkardı, ancak ikinci etapta parkura başka birinin ilk başlamasını tercih ediyorum” dedi. Al Rahji, Denis Krotov-Konstantin Zhiltsov (Mini JCW Rally) karşısında 50 saniyelik bir farkla ilk günün kazananları oldular. Guerlain Chicherit-Alex Winocq (Century CR6 SRT) ile ralliye ilk gün damgasını vururken, Rus Vladimir Vasilyev/Aleksei Kuzmich (Mini Cooper Countryman) ve Fransız Jérôme Pelichet- Pascal Larroque (Optimus Rais Lynx) ilk 5’i tamamladılar. Hafif Prototiplerde (T3) temkinli olan ekipler arasında Rus Pavel Lebedev-Kirill Shubin (BRP Can-am) ilk sırayı elde ederken, SSV’lerde (T4), Sergei Katiakin-Anton Vlasiuk (Brp Can-am Maverick) ilk günü lider tamamladı.

Bu arada, rallinin rotasına dahil olan Moğolistan ile ilgili protesto kokan baivuru ortamı gerdi. Moskova Şehir Hastanesi başhekimi ve Covid-19 hafifletme stratejisinin uygulanması ile kontrolü için SWR karargahına başkanlık eden ünlü doktor Denis Protsenko, Moğolistan’da İpek Yolu Rallisi yarışmacılarının maruz kalabileceği riskleri vurgulayan bir mektup yazarak olası risklere değindi. Bunların arasında, Ulusal Zoonotik Hastalıklar Merkezi tarafından ralli rotası boyunca Batı Moğolistan’ın çeşitli noktalarında tespit edilen Hıyarcıklı vebanın yanı sıra Covid-19 vakalarındaki keskin artış nedeniyle kırmızı pandemik kod duyurusu göz önüne alındığında, yarışa devam etmek için Moğolistan’a girmemim imkansız olduğunu ve rallinin durdurulması gerektiğini belirtti. FIA/FIM Yetkilileri, doktor Protsenko’nun mektubunu mümkün olan en kısa sürede görüşeceklerini açıkladılar. | 3 Temmuz 2021 : 14.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top