RB Ring’de açık ara zafer

2021 Formula 1 sezonunun sekizinci yarışı Avusturya’da Red Bull Ring pistinde gerçekleştirildi. Ev sahibi takım Red Bull, Max Verstappen ile açık ara galibiyet elde etti. Mercedes’ler ise 2 ve 3’üncü sırada yarışı tamamladı. Lewis Hamilton’ın bu yarışta ikinciliği elde etmesiyle Max, pilotlar sıralamasında arayı iyice açarak liderliğini korudu.

Yarışın başında ilk virajda Charles Leclerc ve Pierre Gasly temas yaşadı. Bu temas sonucunda Leclerc’in ön kanadı kırıldı ve hemen pite girdi. Gasly’nin ise arka lastiği patladı. Patlak lastikle yola devam etmek zorunda kalan Gasly, oldukça yavaşladığından Antonio Giovinazzi ile de temas yaşadı ve pite giren Gasly yarışa erken veda etti. Leclerc ise 18’inciliğe geriledi. Max Verstappen startta Lewis Hamilton’ın önüne kapandı ve liderliği Hamilton’a kaptırmadı. Lando Norris, Perez ve Bottas’a geçilerek 5’inciliğe geriledi. Böylece ilk dörtteki Mercedes ve Red Bull mücadelesi arttı. George Russell ve Sergio Perez’den yavaş pit stop geldi. Perez 5’inciliğe gerilerken, Russell ise 8’incilikten 18’e düştü. 

Yarışın ilk yarısı sona ererken Hamilton, Verstappen’in 4 saniye gerisinde 2’nci sıradaydı. Aradaki farkı oldukça açan ikilinin arkasında Valtteri Bottas ise 18 saniye geride 3’üncü sırada yarışa devam etti. Öndeki Mercedes ve Red Bull mücadelesinin gerisinde McLaren ve Ferrari pilotları arka tarafta 5’incilik için dörtlü mücadele içindeydi. Russell 10’uncu sırada başladığı yarışta ikinci kez pite girdi ve yarışa veda etti.

Max Verstappen yarış boyunca arayı oldukça açtı ve 5’inci sıradaki Lando Norris’e de fark atarak pole pozisyonunda başladığı Red Bull Ring’deki yarışı galibiyetle taçlandırdı. Üçüncü kez kendi takımının ev sahibi olduğu yarışı kazanan Max’in 28 saniye gerisinde Lewis Hamilton ise 2’nci sırada yarışı tamamladı ve en hızlı tur zamanını da elde etti. Bottas ise 3’üncü sırada yarışı tamamladı ve Mercedes podyumda 2’de 2 yaptı. Max Verstappen bu galibiyeti ile birlikte Lewis Hamilton ile arasındaki puan farkını 18’e çıkarttı.

Sinem Hoşgör, 27 Haziran 2021, 17:47

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top