Sliven’de Çakal kazandı

Balkan Rally Trophy’nin 3’ncü ayağı olarak bugün Bulgaristan’da tamamlanan Sliven Rallisi’ni Türk sporcular Mustafa Çakal-Özgür Akdağ ikilisi GP GArage MyTeam’in Hyundai i20 R5 ile 1.28.42.2’lik toplam zamanlarıyla kazanmayı başardılar. 32 Ekibin dün start aldığı ralli, iki günlük mücadele sonrasında bugün 21 ekibin finiş görmesi ile tamamlanabildi. Mustafa Çakal-Özgür Akdağ’ın 1 dakika 29 saniye 9 salise ardından Bulgar Georgi Vasilev-Stefan Donrev ikilisi Mitsubishi Lancer Evo 9’larıyla 2’nci, +2.22.3 farkla da bir diğer Bulgar ekibi Anton Titov-Dinko Georgiev Peugeot 208 R2’leri ile 3’ncü olarak podyumu paylaştılar.

Sprint özelliği ile dikkat çeken Sliven Rallisi’nde ilk günü lider kapatan diğer bir Türk ekibi Uğur Soylu-Aras Dinçer ikinci gün olan bugün (cumartesi) ilk, rallinin ise 5’nci etabında çok ciddi bir kaza geçirdiler (sağda). Evofone Racing Team brandingli Skoda Fabia R5’leri ile Türk ekibinin kazası sonrası durdurulan etap daha sonra iptal edildi.  Açıklamaya göre, Uğur Soylu, Sedlarevo köyüne bir kilometre kala popüler tümseği geçtikten sonra otomobilin kontrolünü kaybederek bir bariyere çarptı ve birkaç kez takla attıktan sonra ancak durabildi. Dr. Ivan Seliminski Hastanesi Tıbbi Faaliyetler Direktör Yardımcısı Dr.Hrisant Hrisantov, Bulgar basınına verdiği demeçte, Monbat Sliven rallisinde kaza yapan Türk ekibinden pilotun beyin ödemi ve omurgasında kırık olduğunu söyledi. Bölge hastanesi hastayı yoğun bakıma almaya hazırlanmasına karşın, takımı sporcuları Türkiye’ye taşımayı talep etti.

Ciddi çoklu travmaya rağmen pilot stabil ve temas halinde iken ciddi bir yaralanması olmayan kopilotu Aras Dinçer ise hastaneden taburcu edildi. Sliven Rallisi’nde Mitsubishi Lancer Evo 9’larla mücadele eden diğer Türk ekiplerinden Buğra Can Kılıç-Ali Emre Yılmaz 7’nci, Cem Alakoç-Emir Şahin ise 8’nci ve son etapta yarış dışı kaldılar. Yarışı tek bayan ekibi Bulgar Ekaterina Stratieva-Georgi Avramov da Peugeot 208 R2’leri ile yine 7’nci etapta kaza yaparak yarışa veda ettiler. Balkan Rally Trophy, 2 Temmuz’da Romanya’daki 4’ncü ayakla devam edecek, 24-26 Eylül’de Sırbistan’daki 5’nci ve son ayakla tamamlanacak. | 12 Haziran 2021 : 23.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top