Grönholm ve Szabo birleşti

Niclas Grönholm ve Krisztián Szabó, bu yıl FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda GRX-SET WRX Team için güçlerini birleştirdiler.  Kariyerinde iki kez FIA Dünya Ralli Şampiyonluğu bulunan Marcus Grönholm‘un oğlu olan Niclas, 2015 yılında Höljes’te ilk kez Dünya RX’e katılmasından bu yana sıralamalarda hızla yükseldi. Finli, 2016’da seriye tam zamanlı olarak katılarak aile şirketine geçiş yaptı. 2017’de GRX takımına katıldı ve Almanya’da beşinci sıradaki ilk son görünümünü elde etti. 2018, yeni Hyundai i20 ile 7’nci olarak önemli bir adım attı. Geçirdiği apandisit nedeniyle iki ayağı kaçırmasına rağmen Niclas, sürücülerde liderin sadece 25 puan gerisindeydi. 2020’deki bir başka yarış galibiyeti, 4’üncülüğü sağlamlaştırdı ve şimdi 25 yaşındaki sporcu uluslararası rallikrosta en büyük ödül için savaşacak.

Gençlik yıllarında başarılı bir kayakçı olan Szabó, ilk araba yarışı unvanını henüz 16 yaşındayken 2008’deki Macaristan Otokros Şampiyonası’nda perçinledi. Öncesinde 2009 ve 2010’da arka arkaya FIA Junior Buggy ödüllerini kazandı. 2013’te Buggy 1600 ile üçüncü Avrupa Şampiyonası kupasını kazandı. Macar pilot, 2014 yılında FIA Avrupa Ralli-Kros Şampiyonası’nın Super1600 bölümündeki ilk yarışında kürsüye ulaştı. Seride Volland Racing ile geçen tam sezon, ertesi yıl finalde üçüncü oldu ve 2016 ve 2017’de art arda Euro RX Super1600’de podyumda yer aldı. 2018’de Szabó, Supercar’da iki Euro RX yarışına girdi; Mattias Esktröm’ün EKS Audi Sport ile Lohéac’ta ikinci oldu, 2019’da tekrar World RX’e çıkmadan önce, EKS Sport ile ilk kez finale yükseldi ve şampiyonayı onuncu bitirdi. 2020’de İsveç ve Letonya’da GRX-SET için yarışan 29 yaşındaki sporcu 2021’de takımla birlikte Dünya Şampiyonası’ndaki ikinci sezonunda full bir programla geri döndü.

Niclas Grönholm şunları söyledi; “Bu sezon için umutlarım oldukça basit; şampiyonluk için savaşmak istiyorum. Geçen yıl zordu ama bence çok şey öğrendik ve şu anda doğru yönde ilerliyoruz. Arabayla birçok deney yaptık ve üzerinde çalışılacak bazı alanların yanı sıra bazı iyi şeyler bulduk. Sezonun 2019 ve 2020’ye benzer olmasını bekliyorum. Hiçbir şey kolay kazanılmayacak. Kazanma şansına sahip olmak için her turda savaşmaya ve gereken işi yapmaya hazır olmamız gerekecek. En çok sabırsızlıkla beklediğim yarışlar İsveç ve Portekiz, aynı zamanda Nürburgring. Oralardaki pistler çok güzel, çünkü herkes için yeni ve kimse ne bekleyeceğini bilmiyor, bu da her zaman işleri ilginç kılıyor.”

Krisztián Szabo ise şunları söyledi; “Özellikle Jussi Pinomaki yönetimi altında bu harika takımla devam edebildiğim için çok mutluyum ve sonunda takımlar şampiyonluğu için mücadelede bir rol oynayabileceğim için daha da heyecanlıyım. Hyundai çok iyi, onu seviyorum ve Niclas ile çalışmak gerçekten harika; Ondan ve takımdaki herkesten çok şey öğrenebilirim. Nerede olacağımızı bilmek zor ama bu yıl hızlı olacağımız konusunda oldukça iyimserim. Sezon için kişisel hedefim güçlü ve istikrarlı sonuçlar almak ve mümkün olduğunca finalde yer almak. İlk birkaç turdan sonra, diğerlerine kıyasla nerede olduğumuzu ve genel olarak neyi hedefleyebileceğimizi daha iyi anlayacağız, ancak bu yıl çok güçlü yarışmacılar olabileceğimize inanıyorum.”

GRX-SET WRX takım patronu Jussi Pinomaki de şunları ekledi: “Bu yıl geri dönebilmek için çok çalıştık ve bunu Niclas ve Krisztián ile yapmak harika. Birlikte her etkinlikte potansiyelimizi ortaya çıkarmamıza yardımcı olabileceklerini düşünüyorum. Niclas’ın dediği gibi, özellikle bu seviyede hiçbir şey kolay olmuyor, ancak çalışkan ekibimizle gurur duyuyorum ve mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Niclas her sezon gelişmeye devam ediyor ve Krisztián’ın geçen yıldan beri kaydettiği ilerlemeden memnun olduğumu söylemeliyim. Geçen Ekim’deki Barselona’dan bu yana uzun bir boşluk oldu, bu yüzden Temmuz’da tekrar orada olmak için sabırsızlanıyoruz ve umarım er ya da geç, önlerin önünde yarışabiliriz.” | 9 Haziran 2021 : 14.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top