8 Haziran | Haber turu

22.35 | Hidrojenli Mirai’den rekor

Toyota’nın hidrojen yakıt hücreli aracı yeni Mirai, tek depoyla 1000 kilometrenin üzerinde yol kat ederek bu alandaki dünya rekorunu daha da ileriye taşıdı. Orly’de bulunan Hysetco hidrojen istasyonundan başlayan sürüş, tek depoyla 1003 km gidilerek tamamlandı. Güney Paris’de halka açık yollarda sıfır emisyonlu olarak 1003 km tamamlayan Mirai’nin tüketim ve menzil verileri bağımsız otoritelerden tarafından da onaylandı. Böylelikle; hidrojen yakıt hücresi teknolojisinin sıfır emisyonlu sürüş için uzun mesafelerde en önde gelen çözüm olduğunun altını çizen Toyota, yeni nesil Mirai ile bu iddiasını bir kez daha ortaya koydu. Rekor denemesi sırasında yeşil hidrojen kullanılırken, 5.6 kg hidrojen depolayabilen Mirai’nin ortalama yakıt tüketimi 0.55 kg/100 km olarak gerçekleşti. Mirai, 1003 km’lik yolculuğunu tamamlandıktan sonra, sadece 5 dakika içerisinde yeniden dolduruldu. Toyota’nın ikinci nesil yakıt hücreli aracı Mirai, düşük tüketiminin yanı sıra daha yüksek performans da sunuyor. Akıcı ve daha dinamik bir tasarıma sahip aracın sürüş dinamikleri daha ileriye taşındı. Bununla birlikte yakıt hücresinin artırılan verimliliği, normal sürüş koşullarında 650 km civarında menzil sunuyor. 1003 km’lik rekor menzil ise sürücülerin çevreci sürüş tarzıyla ve hiçbir özel teknik kullanılmadan gerçekleştirildi. 1003 km’lik sürüşün ardından Mirai’nin yol bilgisayarında hala 9 kilometrelik menzil daha vardı.

22.00 | Kızlar kartingte

BOM’un genç sporcuları motor sporlarının geleceğine kazandırmak amacıyla başlattığı karting projesi kapsamında kurulan karting takımı sezona hızlı başladı. Kız sporculardan oluşan takım, Türkiye Karting Şampiyonası’nın 4-5-6 Haziran tarihlerinde düzenlenen ilk yarışını tamamladı. 12 yaşındaki Zeynep Büyükpınar genel klasmanı 8’nci, 12 yaşındaki Ada Karayel ise 11’nci sırada tamamladılar. Bu sezon 10 yarıştan oluşan Türkiye Karting Şampiyonasının ikinci yarışları 9-10-11 Temmuz tarihlerinde İzmir’de yer alan Ülküpark Yarış Pisti’nde gerçekleşecek.

21.51 | Polonya’da Yiğit, İtalya’da Burak..

Türk rallicilerin yurt dışı mücadeleleri iki farklı şampiyonada devam edecek. 12-13 Haziran’da İtalya Şampiyonası’nın 3’ncü ayağı 15. Rally di Alba’da Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisi Skoda Fabia Rally2 Evo ile 62 ekip arasında klasman için mücadeleye çıkarken, 18-20 Haziran’da yapılacak olan ve 102 ekibin kayıt yaptırdığı Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) ilk ayağı Polonya Rallisi’nde Yiğit Timur-Ufuk Uluocak ikilisi Clio Trophy by Toksport WRT kupasında Renault Clio RSR Rally5 rekabetinde puan arayacaklar. Orlen 77. Polonya Rallisi için Rally2 arabalarında tüm zamanların rekorunu kıran 40 ekip kaydı yapılırken, ERC Gençler ve ERC3 Gençler’de 13 ülkeyi temsil eden 14 genç rekabete çıkacak. ERC-Michelin yetenek teşvikleri ise Rally2’lerde altı yetenek arasında geçerken, Toksport WRT’nin Clio Trophy’si çok uluslu bir katılımla ralliye renk katacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top