Sardunya’da lider Ogier

Toyota Gazoo takımı pilotları ikinci gün sergiledikleri hızlı ve sorunsuz bir performansın ardından İtalya Sardunya Rallisi’nde podyumda ilk iki sırayı ele geçirdi. Takımın efsane sporcusu son şampiyon Fransız Sebastien Ogier, takım arkadaşı İngiliz Elfyn Evans‘ı 38.9 saniye farkla geride bıraktı ve rallinin tamamlanmasına dört etap kala liderliği ele aldı. Cuma günü şampiyona lideri olarak parkura çıkan ilk çıkan isim olarak başarılı bir sürüşten sonra Ogier, Cumartesi sabahı yola ilk çıkan olmaktan kurtulduğunda günün ikinci etabında en iyi zamanı yaparak liderin 40 saniye ardından podyumda hızla ikinciliğe yükseldi. Rallinin 12’nci etabında bir diğer en hızlı zamanı yapan Ogier, lider Tanak’ın sorun yaşaması üzerine liderliğe yükseldi.

Fransız, öğleden sonra üç etapta daha en iyi zamanları yaptı. Güne genel klasmanda dördüncü olarak başlayan Evans da temposunu artırarak iki etapta en iyi zamanlara imzasını attı ve hata yapmaktan kaçınarak önündekiler üzerindeki baskıyı sürdürdü ve sonunda ikinci sıraya yükseldi. Evans, gün içinde de arkasındakilerle farkını 22,7 saniyeye çıkardı. Sardunya’da son gün ilk dörtte üç Toyota Yaris WRC yer almayı başardı. Takımın Japon sporcusu Takamoto Katsuta, bir önceki ayak Portekiz’de elde ettiği 4’üncülükten sonra kariyerinin en iyi ikinci sonucunu elde etmek üzere. Cuma günü teknik bir arıza yaşayarak rekabetten uzak kalan genç sporcu Kalle Rovanpera, superrally ile parkura geri döndü ve iyi bir tempo sergiledi. Genç sporcu son gün (Pazar) powerstage etabında bonus puanlar kazanmayı hedefleyiyor.

Toyota Gazoo takım direktörü Jari-Matti Latvala, gün sonunda yaptığı açıklamada  “Bugün çok fazla drama oldu ama günü 1-2 bitirmeyi başarmamız bizim için inanılmaz. Sardunya’da şimdiye kadar 10 WRC’den 6’sının yarış dışı kalması bize bunun ne kadar zorlu bir yarış olduğunu anlatıyor. Her şey hız değil, aynı zamanda güvenilirlik ve tutarlılık ile de ilgili. Bununla birlikte, bugün performansımızın da gerçekten iyi olduğunu görebiliyoruz. Seb, gerçekten iyi bir iş çıkarıyor ve bu sabah kendine güvenini yeniden kazanan Elfyn de öyle. Takamoto da dördüncü sırada yine harika bir konumda. Son gün yaptığımız şeye odaklanmamız gerekiyor ve bunu yaparsak sonunda çok iyi bir sonuç alabiliriz” dedi.

Sébastien Ogier da yine gün sonunda yaptığı değerlendirmede “şimdiye kadar bizim için mükemmel bir hafta sonu oldu. Dün gerçekten güçlüydük ve sonra bugün (Cumartesi) yapmamız gereken her şeyi yaptık. Sabah iyi ve tutarlı bir tempomuz vardı ve bence işe yaradığını düşündüğüm biraz farklı bir lastik seçimi yaptım. Öne geçme şansı sadece benim elimde değildi, ama kazandık ve ardından farkı artırabileceğimiz güçlü bir öğleden sonra geçirdik. Artık son gün daha güvenli sürmeyi deneyebiliriz. Önümüzde yeni etaplar var, bu yüzden sonuna kadar odaklanmamız ve işi bitirmemiz gerekecek” diye konuştu.

Elfyn Evans  da “bugün, dün olduğumuz yerden ileriye doğru iyi bir adım oldu. Karşılaştığımız zorlukların üstesinden gelmek için gerçekten çok çalışmamız gerekiyordu ve şimdi arabada çok mutlu olduğum bir yer bulmayı başardık. Etaplar zordu ve rakiplerimiz bazı olaylar yaşadı ve daha iyi hızımız ikinci sıraya yükselmemizi sağladı. Yarın hala elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekecek: Yeni etaplarda zorlu olacak ama sabırsızlıkla bekliyorum” derken, Kalle Rovanpera da “bu sabah yaptığımız gibi doğrudan araca geri dönmek her zaman iyi ve yoldaki ikinci araç olarak koşulları deneyimlemeyi öğrenmek bizim için iyi oldu. Sabah aslında oldukça güzeldi: Biraz nemliydi, bu yüzden çok fazla yol temizliği yoktu ve gerçekten çok eğlendim. Öğleden sonra, zorlu aşamalar ve çok fazla temizlik ile daha zordu. Yarın Power Stage’i hedefleyeceğiz ve orada puan toplamaya çalışacağız. Bu yeni bir aşama ve zorlu bir aşama ama bakalım neler yapabileceğiz” diye görüşlerini diye açıkladı. | 6 Haziran 2021 : 08.30

Sardunya (İtalya) Rallisi Geçici Klasman (Cumartesi):
1 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) 2sa50m33.1s
2 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +38.9s
3 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) +1d01.6s
4 Takamoto Katsuta/Dan Barritt (Toyota Yaris WRC) +4m01.2s
5 Jari Huttunen/Mikko Lukka (Hyundai i20 R5) +8m09.6s
6 Mads Østberg/Torstein Eriksen (Citroën C3 Rally2) +8dk12.3s
7 Yohan Rossel/Alexandre Coria (Citroën C3 Rally2) +8m57.5s
8 Pepe López/Diego Vallejo (Škoda Fabia Rally2 evo) +9m35.3s
9 Ocak Solans/Rodrigo Sanjuan de Eusebio (Citroën C3 Rally2) +9m45.0s
10 Marco Bulacia/Marcelo Der Ohannesian (Škoda Fabia Rally2 evo) +10m13.1s
30 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +51m36.5s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top