HMS bonus peşinde

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 5!nci ayağı olarak bu hafta koşulmakta olan İtalya Sardunya Rallisi’nde Toyota Gazoo takımı podyumu ele geçirirken, Hyundai Motorsport ekiplerinin yaşadıkları sorunlarla rekabette geri kalmaları dikkat çekiyor. Takımın İtalya’da podyum beklediği İspanyol rallici Dani Sordo’nun ve dünya şampiyonu Estonyalı sporcusu Ott Tanak’ın ardarda mücadeleden kopmaları Kore takımının markalarda iddiasını da sekteye uğratacak gibi. Markalar lideri Toyota ile puan farkı açılacağı gibi, peşindeki M-Sport’la arasındaki puan farkının da kapanacak olması Hyundai takım direktörü Adamo’nun hesaplarını altüst edecek.

İtalya’da ikinci gün (Cumartesi) Sébastien Ogier’in 24,6 saniye ardından giderken sağ bir virajı geniş alarak sağ arka tekerleği bir menfeze çarpınca İspanyol’un i20 Coupe WRC’si kontrolden çıktı ve sol tarafı üzerine yan yattı (üstte). Aldığı darbe sonrası tekerleği kopup süspansiyonu parçalanan Sordo ve kopilotu Borja Rozada herhangi bir yara almadan kurtuldular ancak günleri sona erdi.  Sordo’nun abandonesi takım arkadaşı Estonyalı şampiyon Ott Tanak’ın günün erken saatlerinde ralli lideri olarak giderken bir kayaya çarpıp aracının sol arka süspansiyonunu parçaladığı için yarış dışı kalmasının ardından geldi.

Ott Tanak dün (Cumartesi) sabah son etapta bir kayayı çarptığı anda Sardunya’da hem liderliği hem umutları bırakmıştı. Yarışçılar dört zorlu toprak etabından sonra Olbia’daki gün ortası servisine geri dönerlerken, Tanak’ın kalması şampiyona lideri Ogier’i Dani Sordo’dan 17.5 saniye gerisinde 2’inciliğe yükseltti. Tanak, günün açılış etabı Coiluna-Loelle’yi kazandıktan sonra bir gecede liderlikte farkı açtı. Sordo, i20’si etabın sonuna doğru bir sudan dışarı sıçradığında zaman kaybetti. İspanyol’un kavşaktaki coşkulu atağı da aracının ön ve arka tarafında aerodinamik hasara neden oldu. Ogier, bir sonraki Lerno-Monti di Ala’da Sordo’yu geride bıraktı ve en hızlı dereceyi elde etti.

Ogier, “Rally Italia Sardegna’daki ralli lideri bu hafta sonu duymayı beklediğim bir şey değildi. Tek alarm, son etapta yolun ortasında kaçınamadığım ve aracın önünü oldukça kötü kaldıran büyük kayaların olduğu iki büyük çarpmaydı” dedi. HMS’nin yarıştaki tek iddiası podyumda 3’ncü sırada yarışı sürdürmekte olan Belçikalı Neuville’de. Yaşadıkları sorunlardan sonra son gün süperrally ile parkura geri dönen takım sporcularından İspanyol Sordo 9, Estonyalı Tanak ise 11’nci durumda bulunuyorlar. HMS pilotlarının İtalya Rallisi ile ilgili tek hedefleri, günün ve yarışın son etabında kazanılacak bonus puanlara odaklanmış durumda. İtalya Rallisi bugün 4 etapla tamamlanacak. | 6 Haziran 11.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top