Grit, Dacia ile maratonda!

2500 km’lik mesafesi ve yedi günlük zorlu mücadelesi ile ülkemizin en uzun soluklu ve mesafeli açık yol yarışı olan Trans Anatolia Rally Raid yarışının bu yıl yapılması planlanan 11’ncisinde, üç motor, bir SSV ve ikisi otomobil olmak üzere beş yeni kayıt daha geldi ve dört farklı kategoride kayıtlar (otomobil, ssv, atv ve motor) toplam 126’ya ulaştı. Otomobiller arasındaki rekabetin en üst seviyede geçeceği ralli kategorisine son dahil olan isim ise, İstanbullu Hürriyet Grit oldu.

Maratona tecrübeli kopilot Hüseyin Afşar ile birlikte katılacak olan Hürriyet Grit’in otomobili olan 2016 model Dacia’sı o yıl şirket tarafından maratona katılması için özel hazırlanmıştı. Aynı zamanda ertesi yıl maratonun isim sponsoru olarak öne çıkan Daica, yarışın güvenlik nedeniyle yapılamaması nedeniyle sonraki yıllarda isim sponsorluğunu sürdürmedi ve aracı satmayı tercih etti. Önceki yıllarda eşi Nevin Grit ile birlikte raid kategorisinde yarışan Hüseyin Grit bu aracı satın alarak maratonun ralli kategorisi için iddiasını güçlendirdi. Bu arada, Orhan Çelen’in direktörlüğünde 15 gün süren parkur çalışmasını dün tamamlayan Trans Anatolia Rally Raid organizasyon ekibi sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla macera severleri bir kez daha büyük serüvene katılmaya davet ettiler.

İtalya’da açık yol yarışlarının tanınan şirketi Evosioni ve Baines Rally tarafından temsil edilen Trans Anatolia Rally Raid, Türkiye kayıtları için de iki yıldır AVC Offroad Aksesuar şirketi ile çalışıyor. Trial şampiyonu ve baja sporcusu Adnan Ofluoğlu’nun sahibi olduğu AVC Offroad Aksesuar şirketi, acentalığı üzerinden maratona kayıt yaptıran katılımcıları teorik ve pratik anlamda verdiği eğitimlerle büyük serüvene hazırlanmalarında öne çıkarken Adnan Ofluoğlu’nun uzun yıllara dayalı tecrübe ve bilgi birikimini katılımcılarla paylaştığı ücretsiz eğitimler yedi günlük maratona katılacak adaylar için bulunmaz fırsat olarak değerlendiriliyor. 13 Ağustos’ta Eskişehir’den verilecek startla başlayacak olan büyük maraton 21 Ağustos’ta Kars’ta finiş görecek. | 6 Haziran 2021 : 13.23

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top