İtalya’da Tanak hızlı başladı

Hyundai Motorsport pilotu Ott Tanak, İtalya Rallisi Sardunya’nın  zorlu açılış ayağının ardından takım arkadaşı Dani Sordo’ya liderlik etmek için mükemmele yakın bir performans sergiledi. Tanak, FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın bu beşinci turunda İspanyol rakibine karşı 19,0 saniyelik kullanışlı bir fark elde etmek için i20 WRC’si ilk gün beş etapta en iyi zamanları yaptı. Üst üste beşinci galibiyeti, en hızlı ikinci kez bir dizi izledi. Gün içindeki tek kusuru, günün etabında birkaç saniyeye mal olan ön sol lastikte delinmeydi. Tanak, “Araç en başından beri iyi davranıyor, bu yüzden iyi bir ritim verebildim” dedi. Tanak, “öndeki  iki Toyota’nın zorlanabileceğini biliyordum, bu yüzden kesinlikle bir boşluk yaratma şansımızdı. Farkımız ne kadar fazla olursa o kadar iyi, bu yüzden yarını da zorlamaya devam ediyorum” diye ekledi.

Sardunya’da art arda üçüncü bir başarının peşinden koşan Sordo, ilk gün sabah küçük sorunlarla sekteye uğradı, ancak daha sonra podyuma ulaştı. Şampiyonanın lideri Sébastien Ogier ile yer değiştirdi ve günü Fransız Toyota Yaris’in 16.8 saniye önünde bitirmek için üç etap kazandı. Ogier sürüşünden memnundu. Tutuşun en düşük olduğu kumlu yollarda ilk başladıktan sonra bir günlük hasar sınırlaması bekleyerek kısa bir süre ikinci kaldı ancak Hyundai’lerle boy ölçüşemedi ve 36.2 saniye farkla bitirdi. Elfyn Evans, Yaris’iyle sinir bozucu bir günü dördüncü sırada tamamladı. Galli rallici sabah sıra dışıydı ve altıncı sırada geriledi, ancak öğleden sonra daha iyi bir tempo, Portekiz’de bir önceki turun galibinin iyileşmesini sağladı. Tanak’ın bir dakikadan fazla geride kalarak günü tamamladı.

Thierry Neuville ilk gün sabah mücadele edilmesi gereken bir başka isimdi. Setup değişiklikleri olumlu bir etki yaptı ve Belçikalı, son etabı takım arkadaşı Sordo ile en hızlı şekilde paylaşarak iyi bir sonuçla bitirdi. İki kez lastik patlatınca Evans’ın 1,2 saniye gerisinde kaldı. Takamoto Katsuta, Yaris’in üç kez durdur ancak WRC2 lideri Mads Østberg’e göre rahat bir avantaj elde etti. Jari Huttunen, WRC3 lideri Yohan Rossel ve Marco Bulacia’nın sekizinci önünde yer aldı. Genç rallici Kalle Rovanpera başlangıçta Tanak’ın en yakın rakibiydi, ancak Finli bu sabahki son etapta ön sağ süspansiyonu kırdı ve kaldı.

İlk gün, M-Sport Ford için hayal kırıklığı yarattı. Teemu Suninen, Fiesta’sını yana yatırdıktan sonra açılış etabında abandone olurken, Gus Greensmith son etapta şanzıman sorunlarıyla yedinci giderken yarış dışı kaldı. Fren sorunları Pierre-Louis Loubet’e üç dakikadan fazla mal oldu ve i20’i ile 11’nciliğe yerleşti. Cumartesi, 129.62 km’lik programla rallinin en uzun günü. Sabah, nefes kesen Micky’s Jump dahil olmak üzere Monte Lerno bölgesinde iki etaptan oluşan bir çift geçiş sunuyor. Servisten sonra, yine iki kez gerçekleştirilen iki öğleden sonra testi, 2005’ten beri kullanılmayan bir testi içermekte. | 5 Haziran 2021 : 08.00

1 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) 1h26m58.0s
2 Dani Sordo/Borja Rozada (Hyundai i20 Coupe WRC) +19.4s
3 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +36.2s
4 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +1m02.0s
5 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m03.2s
6 Takamoto Katsuta/Dan Barritt (Toyota Yaris WRC) +1m26.1s
7 Mads Østberg/Torstein Eriksen (Citroën C3 Rally2) +3m41.7s
8 Jari Huttunen/Mikko Lukka (Hyundai i20 R5) +4m08.7s
9 Yohan Rossel/Alexandre Coria (Citroën C3 Rally2) +4m35.8s
10 Pepe López/Diego Vallejo (Škoda Fabia Rally2 evo) +4m52.1s
38 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +49m58.3s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top