Göreceğiz

 

Hikaye anlatmak

Pandemi dönemini kendine gelişime ayırıyorum, çılgınca eğitimlere daldım bu ara. Artık aylarca anlatırım. Birçok spor yorumcusu sertifika programlarında eğitmen olarak yer alıyor. Bu sayede hem kendilerini tanıtıyorlar hem de karşılıklı tanışma fırsatı buluyoruz. Pandemide evde geçirdiğiniz dönemi fırsata çevirmek, kıymetini bilmek lazım.

Okuyanlar arasında Ralli sporunu tanıtayım, youtube kanalı açayım diyenleriniz vardır. Yazdıklarım işinize yarayabilir. Bu konuyla ilgili konuşulanlardan ve tecrübelerimden de bahsedeyim. En başta iyi bir hikaye anlatıcı olmalısınız. İster videoyu kendiniz yapın, ister ekran karşısında olun, hikaye farz. 10-20 dakika sürenin tamamında akıcı ve sürükleyici olmanız gerekiyor.

‘Hikaye anlatıcı olmalısınız!’ diyorum üstüne basa basa. Youtube’taki kanalların birçoğu böyle. Markaların da hikayesi var ve iyi birer hikaye anlatıcılar. Satın aldığınız ürün, marka ya da satılandan çok aslında hikaye önemli.

Simen Sinek ‘in neden bazı markaların ısrarla tercih edildiğine dair Ted Talks videosu var, Videoda bahsettiği şey şu; Markalar sizi harekete geçirirken ”Neden” satın almanız gerektiğini anlatır. (Örneğin ‘apple’ ) Sonra ‘Nasıl’ ve en az önemlisi ise ”Ne?’ sattıkları. Elinizde bir marka varsa önce amacını, sebebini sindirin. Ama bu neden diye bahsettiğimiz, maddi nedenlerin dışında olmalı.

Konu yine Tosfed

‘Tosfed yıldızını arıyor” konseptli proje ne oldu acaba?. Gören, bilen, duyan var mı? Sayfalarında 2021’de de yapılacak yazıyordu. Bu yazımda da Tosfed’den bahsediyorum ama kendilerini tanımam etmem gerçekten. Tabii yorum yapmaya başladığımdan beri radarımda mecburen. Biz söylemezsek kim söyleyecek!?. Amacım birilerini incitmek değil, harekete geçirebilmek.

Dijitalde ne var?

Sektörün içerisinde olduğumdan biliyorum, dijitaldeki gelişmelere yetişebilmek çok zor. Sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekiyor.

Podcast liven diye bir uygulama çıkmış. (Bu bir reklam değil). Okan Bayülgen de var, spor sektöründen konuşmacılar da var. Zaten bir uygulamaya alışamadan yenisi türüyor. Hangisi kalacak merak konusu. Ama tabii her biri bir ‘Business’. Bahsettiğim uygulama ‘Türk medyasına yeni soluk’ diyerek çok iddialı çıktı. Göreceğiz…

Felaket Pit Stop

Bottas’ın Monako GP serisindeki pişt stop olayının videosunu izlemelisiniz. İzlerken heyecandan kalp atışlarınız hızlanıyor. Mercedes’in Monako GP pit stoptaki süresini kısa tutamadığı için pilot bırakıyor. ‘Felaket’ pit stop diye haberler yapılıyor zaten. Tekerleklerden birini değiştirmek amacıyla dişliyi açmaya çalışıyorlar ama kırılıyor. Tekerleği çıkartmaları 43 saati buluyor.

RedBull takımı hem sezonda hem de Monako’da en hızlısı 1,93 sn de tamamlıyor. Azerbeycan GP antrenmanda da Mercedes takımı gerilerde ve Red Bull takımından 2 pilot da ilk iki sırada.

Hani geçen haftalarda yazmıştık ya takım mı kazanır oyuncu mu diye işte cevap. Pit stoptaki kişi sayısı 20 ve sadece birinde sorun oluyor.

Olaydan sonra Mercedes yetkililerinde katıldığı toplantıda pit stopta aracın pozisyonunun yanlış olmasından kaynaklandığını söylemiş. Bottas ise motorsport’a yaptığı röportajda bu konuşmalara şaşırdı ve ‘’Sanırım, merkezdeki çizginin 2-3 santimetre dışındaydı. Eğer normalde bu durum yaşanırsa, her şey iyi sonuçlanır. Bildiğiniz gibi 10-15 santimetre dışarı taşmak bile kolay, bu yüzden bence tam yerinde durmuştum’’ dedi.

Film Önerisi : Ben Tonya

Eğer izlemediyseniz, kesinlikle ve şiddetle ‘Ben, Tonya’ film tadında belgeseli izleyin. Hikayesi ise şöyle; Buz pateni sporunda giderek yükselen Tonya, memnun edilmesi zor annesi, eski eşi Jeff Gillooly ile dengesiz ilişkileri ve hep daha iyi olmak adına kendini zorlaması gibi gerekçelerle stres içinde. İki defa Olimpiyat ve iki defa da Skate America Champion ödülünü kazanan Tonya, eski eşinin de yardımıyla 1994 yılında ABD Şampiyonası öncesinde aynı dalda yarıştığı sporcu Nancy Kerrigan’ı sakatlaması için birini tutuyor. | 5 Haziran 2021 : 11.00 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top