Kural kuraldır

En yaşlı Rallici

Eğer bu yazıyı okuyorsanız muhetemelen “91 yaşında start alacak” başlıklı haberi de okumuşsunuzdur. İsmi de Zasada! Kendisi “Araba, Ralli, Macera”ve “Rallilerim”, ralli maceralarını ve “Güvenli Hız”, “Güvenli Hız-Safari”nin yanı sıra  “Geniş Yol” adlı kitabın yazarı. Adamın resmen ruhu yarışıyor, vücudunun yaşlanmasını umursamıyor. Marcel Desailly’nin geçende yaptığı röportajda söylediği gibi “İşte sporun adaleti”. Her çeşit insan yarışlara katılabilir. Kadın ya da erkek, yaşlı ya da genç, şişman ya da zayıf..

Film önerisi 

Bu hafta da film önermeden geçmek istemiyorum. Days of Thunder adlı film. Eski bir film, 1990’da yapılmış. Oyuncu kadrosunda Nicole Kidman, Tom Cruise gibi günümüzün çok ünlü isimlerinin bulunduğu, Nascar temalı film. Genç, amatör bir sürücünün en üst seviyede bir organizasyon olan Nascar’da yarışma şansı yakalamasını anlatıyor.

Nascar, Kuzey Amerika’ya özgü motorsporu dallarından biridir. Diğer motorsporlarının aksine Nascar’da geçişler çok daha fazla olduğundan yarışta birçok kez lider değişir. Muhtemelen bilmiyorsunuzdur ama ABD’de  Amerikan futbolundan sonra en çok izlenen spor dalı. Bu arada Netflix, nisan ayında yeni kurulan 23XI Yarış takımında yer alan Nascar Cup Series pilotu Bubba Wallace’ı konu alan bir belgesel dizisinin yapımına başladı.  Bakalım nasıl bir belgesel olacak..

Testesteron yüklü futbol 

Bu aralar bir üniversitenin (ki şimdilik adını vermeyeyim.) spor pazarlaması eğitimine katılıyorum. Çok da keyifli geçiyor. Sertifikayı alabilmek için derslerin sonunda sunum yapıyoruz. Sunumların konuları da bir Avrupa futbol takımına marka ile eşleştirip, spor ajansı gibi ikna etme çabalarınıza puan veriliyor. Bu ödevi yaparken de tabii Avrupa futbolu ile ilgili de çok şey öğrendik. En çok beni etkileyen ise Avrupa takımlarının gerçekten kulüp olmayı başarabilmeleri oldu. Bizdeki takımların çoğu aslında dedikodu ile yaşıyor. Testesteron yüklü erkeklerin dedikodusundan ibaret. Oysa ki düşünsenize stadyumun içerisinde hoş bir restoran olduğunu. Bu restorana ailecek gidip yemek yiyebildiğinizi. Düşünsenize bu kulübün bir de topluluk diye adlandırdığı gruba dahil olduğunuzda birlikte yardım ya da çeşitli etkinlikler yapabildiğinizi.. Aah ah ülkemizde de o günleri görür müyüz dersiniz? Bizde de otomobil sporları kulüpleri var. Bu yönüyle futboldan birkaç tık öndeyiz. Tabii her kulübün işleyişi farklı olsa da bu birleştirici gücü harika…

Ne oldu, o olaylar?

Bu hani geçenlerde Bodrum Rallisinde Mustafa Üstündağ olayı vardı hatırlarsınız. Bu olaydan sonra, “arkadaşım yarıştaydı” dediği arkadaşı men cezası aldı mı? Ralli organizasyonunu yapanlar bir sonraki yarışta ne gibi önlemler alacaklar? Bilen var mı?  Varsa ne olur bana yazsın.. Konuyu kapatıp yaşanmamış gibi kulağımızın üstüne mi yatacağız anlamadım? Tabii ki bu durumdan organizasyon asla suçlanamaz. Zaten ülkemizde bu tip organizasyon sayısı avuç içi kadar. Organizasyonu komple kapamak zaten çözüm değil. Ama sonrakinde mesela seyircilere organizasyon hakkında bilgilendirme broşürü filan mı imzalatacağız.. Girişte davranış kuralları mı yazacağız? Tosfed eminim bunları organizasyonları da zora sokmadan ne yapılabilir diye dikkate alıyordur…

Kural varsa uygulanmalı

WRC2 pilotunun spordan 6 ay men cezası çok enteresan oldu. Ole Christian Veiby, covid-19 testi pozitif çıkan biriyle temasa geçmesinin ardından gerekli yönetim kuruluşuna haber vermemesinden ötürü spordan 6 ay men edildi. Portekiz etkinliğinden önce covid-19 testi pozitif çıkan biriyle yakın temasa girdiğini bildirmediğinden dolayı gerçekleşti. Kural kuraldır.

Sponsorluk

2021 Baja kupasına yarışına Bitci Teknolojinin desteği harika da, yer gök ya bahis ya bitcoin sponsorluğu oldu. Diğer sektörler komple geriye gidiyor desenize…

Kıprıs Rallisi

Kıbrıs Rallisi dün yapıldı hemen listeye baktım kadın yoktu maalesef. Olsun ben yine yarış listelerinde kadın isimleri aramaya devam.. Daha fazla kadın sporda görmek gurur veriyor ve isimlerinden bahsetmeye devam. Az olunca tabii  ben de konulara yenileri ekliyorum. Bir araştırma sonucuna göre kadınların erkeklerden daha az kaza yaptığını da duyunca dedim ki otomobil bizim de sporumuz. Var mı itirazı olan ?

Neden ki? 

Bu sayfadaki yazılarımda Avrupa’dan haberlerden bahsedip yorum yapıyorum, ama asıl hedefim bu haberlerden hareketle ülkemizde niye şu yok ya da bakın millet neler yapıyor demek için. Ayrıca ülkemizdeki güzel haberleri de keyifle anlatıyorum. Okuyana ve anlayana.. Var ise aklınızda, şu konuyu da ele almalısın diyen ya da bu konuda da yorum yazsana diyen. Lütfen mail atmayı unutmayın. Sevgiler..

Takipte kalın.

30 Mayıs 2021 : 10.05

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top