91 Yaşında start alacak!

91 Yaşındaki Zasada, şampiyona tarihinde bir WRC’ye katılacak en yaşlı yarışmacı olarak 19 yıllık bir aradan sonra FIA WRC’ye geri dönen Kenya Rallisi’nde M-Sport Polonya tarafından hazırlanan bir Fiesta Rally3 kullanacak. Zasada’nın son rallisi 1997 Safari’de eşi Ewa ile birlikte Mitsubishi Lancer ile 12’nci olmuştu. Bu, Kenya klasiğinde 8’inci startıydı. Yaşlı kurt, 9’uncusunda daha az rekabetçi olmayacağını söylüyor. M-Sport Polonya genel müdürü Maciej Woda, “Oraya sadece arabayla geçmek için gitmiyor” derken, “Sobielsaw’ın Safari ile ilgili harika anıları var ve şimdi nasıl göründüğünü görmek için ralliye geri dönmek istedi” dedi.

Zasada, 1972 Safari’de Porsche 911S kullanan Hannu Mikkola’nın kazandığı bir rallide ikinci oldu. Uzun ve seçkin bir kariyeri boyunca, 1966, 1967 ve 1971’de Avrupa Ralli Şampiyonası’nı üç kez kazandı ve üç kez de 2’nci tamamladı. Kariyerinin çoğu, 1973’te FIA ​​WRC’nin başlamasından önceydi ve Avrupa unvanının sahibi aynı zamanda dünya şampiyonu olarak kabul edilirdi. Zasada, “geçen yıl Safari yapmayı düşünüyordu ama belli ki Covid-19 nedeniyle olmadı. O çok aktif bir insan ve yaşına uygun, bu yüzden onun için her şeyin yolunda gideceğini umuyorum” diye ekledi.  Çiftin uzun bir geçmişi var. Polonya’da büyüyen ve motor yarışları geleceğine odaklanan bir genç olarak Woda, sürüş kariyeri sona erdikten sonra ülkenin en başarılı iş adamlarından biri haline gelen Zasada ile iletişime geçmeye çalıştı. Woda, “Onu beş ay boyunca her gün günde iki kez telefonla aradım” diye hatırlıyor. “Beş ay sonra nihayet onunla tanıştım ve bana harika tavsiyeler verdi.”

Dört günlük Naivasha merkezli ralliye 58 kayıt var. Adrien Fourmaux, Teemu Suninen yerine M-Sport Ford’un ikinci Fiesta WRC’sini üçüncü kez kullanacak. Fransız, geçen hafta sonu Portekiz’de altıncı olmadan önce Hırvatistan’da çarpıcı bir çıkışla 5’inci oldu. Lorenzo Bertelli, M-Sport Ford’un katıldığı bir başka Fiesta’da yılın ikinci WRC yarışına başlarken, Dani Sordo, Hyundai Motorsport’un üçüncü i20 WRC’sinde yer alacak. Suninen, WRC2’de bir Fiesta Rally 2’ye dönüyor ve burada Toksport ikilisi Andreas Mikkelsen ve Marco Bulacia’nın yanı sıra Martin Prokop’un benzer Fiesta’yla karşılaşacak. Onkar Rai ve 2019’u ikinci sırada tamamlayan Carl Tundo’nun başında bulunduğu altı araçlı WRC3 alanının büyük kısmını Kenyalı sürücüler oluşturuyor. Her ikisi de Volkswagen Polo GTI kullanıyor. Ayrıca kayıt ​​listesinde Mitsubishi Lancer EvoX’ta 2019 kazanan Baldev Chager var. | Kaynak; wrc.com, 29 Mayıs 2021 : 13.13

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top