Oliver’e covid engeli

Peter ve Oliver Solberg

Oliver Solberg, Pazartesi günü babası Petter’in Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından, önümüzdeki hafta yapılacak Italia Sardunya Rallisi (3-6 Haziran) dışında tutuldu. FIA’nın Ek S Covid-19 protokolü ve ulusal hükümet düzenlemeleri, yakın temasta olanlar için net karantina gerektiriyor. Oliver Solberg, pazartesiden beri defalarca negatif test yaptı, ancak Porto’daki bir otelde 14 gün boyunca karantina altında kalacak. Olbia’da düzenlenen FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın önümüzdeki hafta beşinci ayağında ikinci kez bir Hyundai i20 WRC kullanması planlanmıştı.

Oliver Solberg “tahmin edebilirsiniz, bu haber beni fazlasıyla hayal kırıklığına uğrattı. Biraz yıkıldım. Ama biliyorsunuz, geçen yıl koronavirüsün neler yapabileceğini gördük. Babamın küçük bir ateşi var ve şu anda onu düşünüyorum. Şu anda bunu almak gerçekten zor ama o muhteşem Hyundai i20 Coupe WRC ile bir sonraki rallimin zamanı gelecek. Bu kural ve düzenlemelerin bir nedeni var ve bu neden bu şeyin yayılmasını durdurmaya çalışmak. Ailem FIA’nın, ralli organizatörlerinin, ulusal hükümetlerin ve tıp uzmanlarının bize söylediklerini tamamen kabul ediyor. En önemli şey, insanları güvende tutmamızdır” dedi.

FIA, Oliver Solberg’in Rally2 özellikli i20’yi Portekiz’de toplamda 11, WRC2’de ise beşinci olarak kullandığı RedGrey Takımının tüm üyelerine izolasyon emri verildiğini doğruladı. “FIA, FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın dördüncü ayağı olan Portekiz Portekiz Rallisi’nin ardından RedGrey Takımının bir üyesinin Covid-19 için pozitif test ettiğini doğrulayabilir. Bir izleme girişimi üstlendikten sonra Portekiz Sağlık Otoriteleri, 4 Haziran’a kadar geçerli olmak üzere Vodafone Rally de Portugal’a katılan RedGrey ekibinin tüm üyelerine bir tecrit bildirimi yayınlamaya karar verdi.” | Kaynak; wrc.com, 28 Mayıs 2021 : 10.57

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top