Olaylı Monaco’da galibiyet Max’in!

2021 Monaco GP olaylı geçmeye devam ediyor. Bütün hafta antrenmanların en hızlılarından olan Ferrari pilotu Charles Leclerc, dün sıralama turlarında pole pozisyonunu elde etmişti. Seansın son 30 saniyesi kala, 14’üncü virajda lastiği bariyere çarparak kontrolü kaybetmişti ve aracı bariyerlere çarparak kırmızı bayraklarla seansın sonlanmasına sebep olmuştu. Bu sabah Ferrari’nin yaptığı açıklamaya göre kaza sonrası Leclerc’in aracında vites kutusu problemi olmadığı ve yarışa pole pozisyonunda başlayabileceklerini duyurmuştu. Ancak yarış öncesi piste çıkış turunda Leclerc, aracında vites kutusu problemi olduğunu dile getirerek pite girdi. Yapılan incelemelerde, aracında şaft problemi olduğu ve yarışa yetişemeyeceği için ev sahibi pilotun pole pozisyonunda olduğu yarışa katılamayacağı kesinleşti. Leclerc, daha önce katıldığı 2018 ve 2019 Monaco GP’ye de yarış dışı kalarak veda etmişti.

Gridde boş kalan pole pozisyonuyla başlayan yarışa ikinci sırada başlayan Red Bull pilotu Max Verstappen, startta üçüncü başlayan Valtteri Bottas’ın öne geçmesi engelleyerek liderliğe oturdu. Griddeki ilk 10 ismin 30 tur boyunca değişmediği Monaco GP’de Lewis Hamilton’ın açılışını yaptığı pit-stoplarla birlikte işin rengi değişmeye başladı. Max Verstappen’in 5 saniye arkasında ikinci sırada yer alan Valtteri Bottas pite girdi ancak sağ ön lastiği dakikalar geçmesine rağmen sıkışma sebebiyle araçtan çıkartılamadı ve Bottas yarışa veda etmek zorunda kaldı. Tüm pilotların pit-stop yapmasıyla beraber yarışın ilk yarısı geride kaldı ve yeni sıralama Verstappen, Sainz, Norris, Perez, Vettel, Gasly, Hamilton, Stroll, Ocon ve Giovinazzi şeklinde. Yarışın bitmesine son 10 tur kala Lewis Hamilton’dan 1:12.909 ile en iyi tur zamanı geldi.

Damalı bayraklarla beraber Max Verstappen bu sezonki ikinci galibiyetini ve Monaco’daki ilk podyumunu elde etmiş oldu. Carlos Sainz Jr. ise 9 saniye gerisinde ikinci ve Lando Norris üçüncü olarak yarışı tamamladı. Max Verstappen 105 puanla liderlik sıralamasında zirveye otururken, bugünü 7’nci sırada tamamlayan Lewis Hamilton 100 puan ile ikinciliğe düştü. Lando Norris 57 puan ile üçüncülüğe yükselirken, yarış dışı kalan pilotlardan Valtteri Bottas 47 puan ile dördüncülüğe geriledi. Charles Leclerc yarışı dışı kalarak puan alamadı ve 40 puanla 6’ncı sıraya geriledi. Sergio Perez ise 44 puanla 5’inciliğe yükselmiş oldu. Carlos Sainz Jr. 39 puanla 7’nci, Daniel Ricciardo 24 puan ile 8’inci, Pierre Gasly 16 puan ile 9’uncu ve Esteban Ocon ise 12 puan ile liderlik sıralamasında 10’uncu sırada. Sezondaki ilk puanlarını Monaco’da alan Sebastian Vettel ise 11’inci sıraya yükseldi. | Sinem Hoşgör, 23 Mayıs 2021, 17:57

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top